NRK Meny
Normal

Riiber sjanseløs i langrennssporet: – Jeg skulle hatt ett minutt til i bakken

Jarl Magnus Riiber gikk ut helt i tet på kombinertguttenes langrenn i Ruka, men hadde lite å stille opp med da Rydzek skrudde på turboen.

Riiber om dagens renn.

FRAGÅTT: Jarl Magnus Riiber ledet etter hoppingen, men hadde lite å stille opp med i langrennssporet.

– Dette er det første rennet jeg går i vinter, så det ble tøft, rett og slett, sier Jarl Magnus Riiber etter at han ble regelrett fragått i den 10 kilometer lange løypen i Ruka.

19-åringen ledet søndagens kombinertrenn etter at han satte alle konkurrentene på plass i hoppbakken, men da kanonene med Johannes Rydzek satte på turboen hadde Riiber lite å stille opp med.

I mål var han nummer ti, ett minutt og syv sekunder bak tyske Rydzek. Da hadde han tapt to minutter og elleve sekunder til ham i sporet.

Burde hatt flere meter i bakken

Riiber har slitt med sykdom den siste tiden, og sto over lørdagens langrenn. Søndagens renn var dermed hans første denne sesongen.

Unggutten mener likevel at det ikke var i langrennssporet det gikk galt søndag. For selv om han hoppet lengst, sammen med japanske Akito Wataba, var han langt fra fornøyd med egen hopping.

– Det var ski og armer og ben i alle retninger i bakken. Jeg må få litt bedre rytme på det, så er det ti meter til, sier han til NRK.

Riiber gikk ut åtte sekunder foran Watabe og 18 sekunder foran Wilhelm Denifl. Differansen burde vært langt mer, mener han.

– Det stopper opp litt når du ikke har noen flere gjennomkjøringer enn det her. Jeg skulle hatt ett minutt til i bakken. Det minuttet skal jeg prøve å få ut i Lillehammer, sier han.

Saken fortsetter under videoen.

Jarl Magnus Riiber hopper ned til en soleklar ledelse med 133,5 m i det kombinerte hopprennet. De antatt beste har ikke hoppet enda.

IKKE LANGT NOK: Riiber var lengst i bakken, men var likevel ikke helt fornøyd med hoppingen sin.

Graabak klatret

Rydzek vant rennet foran Denifl og Watabe, og Riiber ble til slutt beste nordmann på 10.-plass.

Bak ham kom tre nordmenn på rekke og rad. Håvard Klemetsen ble nummer 13, Espen Andersen nummer 14 og Jørgen Graabak, som startet på 21.-plass, endte som nummer 15.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Gasly blir ny Red Bull-fører

  Pierre Gasly erstatter Daniel Ricciardo i Red Bull neste sesong. Det bekrefter Formel 1-laget. Den franske 22-åringen kjører nå for Toro Rosso, som Red Bull eier. Han har en fjerdeplass fra Bahrain som sitt beste løp i karrieren. Ricciardo skal kjøre for Renault neste sesong.

  MOTOR-F1-REDBULL/GASLY
  Foto: Brandon Malone / Reuters
 • Remis for Carlsen mot Aronian

  Magnus Carlsen måtte nøye seg med remis mot armenske Levon Aronian da han spilte med svarte brikker i tredje runde av Sinquefield Cup i sjakk mandag. Carlsen står med to poeng etter tre runder, og ligger på delt førsteplass. I fjor ble Carlsen nummer to i turneringen.

  Magnus Carlsen
  Foto: Patrick Huerlimann / AP
 • Liverpool bestod testen

  Mange spådde en vrien bortekamp for Liverpool og det ble det også. Crystal Palace gav seg ikke, selv med ti mann etter Wan Bissakas røde kort, men i jakten på utligningen viste istedet Mohammed Salah og Sadio Mané frem kontringsfotball fra øverste hylle. Sistnevnte scoret, og doblet dermed ledelsen James Milner sørget for fra straffemerket før pause.

  salah
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag