Riiber og Westvold Hansen i klar ledelse etter hoppdelen i kombinert-NM

Jarl Magnus Riiber og Gyda Westvold Hansen var best i hoppdelen av kombinert-NM. Det ble hoppet til begge helgens langrenn i Harstad.

I hoppingen for langrennet over 7,5 kilometer landet Riiber på 98,5 meter i Fageråsbakken med en avsats lavere enn de andre, og Heming-løperen går lørdag ut 2.01 minutter foran Kasper Moen Flatla, som hadde 83,5 meter. Emil Vilhelmsen er nummer tre og starter 2.11 minutter bak.

Til langrennet over 10 kilometer søndag landet Riiber på 98 meter og går ut 1.31 minutter foran Flata, som hadde 94 meter. Marius Nordsveen er nummer tre og har 2.20 minutter opp.

I kvinneklassen landet Gyda Westvold Hansen på 82,5 meter i første renn. Marte Leinan Lund hadde 65 meter og starter 1.31 minutter bak i langrennet over 7,5 kilometer lørdag. Thea Øihaugen er nummer tre. Hun går ut 1.38 bak.

Til kvinnenes renn over 3 km søndag var Hansen best igjen. Hun landet på 74,5 meter og er 47 sekunder foran Lund, som hadde 65 meter. Øihaugen er 1.02 minutter bak.

Det skulle egentlig vært hopping både tirsdag og onsdag, men ugunstig værvarsel gjorde at man gjorde unna begge renn tirsdag. (NTB)

Germany Nordic Combined World Cup

Amalie Iuel rystet seg selv i comebacket: – Sjukt å se hva kvinnekroppen er kapabel til

Nesten to år er gått siden sist Amalie Iuel løp konkurranse. Lørdag ettermiddag var hun tilbake på friidrettsbanen med seier.

Duplantis fikk «blackout» etter verdensrekorden: – Man blir helt hysterisk

Stavkongen Armand Duplantis forbedret sin egen verdensrekord i det NRK-sendte Diamond League-stevnet i Xiamen. Da tok det helt av på arenaen og i kommentatorboksen.

• Erling Braut Haaland ikke i troppen i FA-cupsemifinalen

Manchester City må klare seg uten spydspiss Erling Braut Haaland i lørdagens FA-cupsemifinale mot Chelsea på Wembley.

Haaland måtte i midtuken byttes ut i kampen mot Real Madrid i mesterligaen. I etterkant opplyste City-manager Pep Guardiola at nordmannen hadde et muskulært problem og at han skulle undersøkes ytterligere foran lørdagens semifinalekamp i London.

Han ble ikke klarert for spill, og dermed må City klare seg uten mannen som har scoret 31 mål på 39 kamper denne sesongen.

City er regjerende mester i FA-cupen etter at de i fjor vant både ligaen, mesterligaen og cupen. I midtuken ble drømmen om en ny mesterligatittel knust da Real Madrid vant kvartfinalen etter straffesparkkonkurranse.

De lyseblå er i føringen i kampen om Premier League-tittelen med to poeng ned til Arsenal og Liverpool. Det gjenstår seks seriekamper.

Haaland er delt toppscorer i ligaen med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har likevel måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

Haaland
  • Casper Ruud til finale i Barcelona

For andre gang på en uke er Casper Ruud klar for finale. Han vant 7–6 (8-6), 6–4 mot argentinske Tomas Martin Etcheverry i ATP-turneringen i Barcelona.

I søndagens finale venter Stefanos Tsitsipas eller serbiske Dusan Lajovic.

Casper Ruud
  • Karina Sævik ble Vålerenga-helt med to perlemål

Karina Sævik scoret begge målene da Vålerenga slo Røa 2-0 i Toppserien lørdag ettermiddag. De blåkledde fra Oslo øst står med to seirer etter to kamper i Toppserien.

Onsdag vanter nok et lokaloppgjør for VIF når Stabæk kommer på besøk.

Toppserien fotball 2023: Vålerenga - LSK Kvinner