NRK Meny
Normal

Riiber må kanskje opereres: Tror på rekordtidlig comeback

Fysioterapeuten til Jarl Magnus Riiber mener sesongen er over, men 18-åringen har ikke gitt opp å delta i verdenscuprennet i Schonach om litt over en uke.

Riiber

HOS FYSIO: I dag var Jarl Magnus Riiber hos fysioterapeuten. 18-åringen har fortsatt smerter i skulderen.

Foto: Ali Iqbal Tahir / NRK

– Jeg har ikke avblåst sesongen helt ennå. Jeg lever alltid med troen om at jeg skal klare det. Det er motiverende å tenke på at Schonach er rett rundt hjørnet, sier Jarl Magnus Riiber.

– Jeg kan jo alltids gå uten staver, ler unggutten.

Det er andre gang denne sesongen han får skulderen ut av ledd.

I dag var 18-åringen hos fysioterapeuten på Olympiatoppen hvor skjebnen for resten av sesongen skulle avgjøres.

– Dette har heldigivis gått bra, tror vi. Han har fortsatt noen smerter, men vi må nå vurdere om dette er noe som bør opereres, for at det ikke skal skje igjen, eller om vi kan satse på opptrening av skulderen, sier fysioterapeut på Olympiatoppoen, Bjørn Fossan.

Kan ikke konkurrere mer i år

Kan han konkurrere mer i år?

– Nei, ikke slik som det er nå, sier fysioterapeuten, og legger til:

– Han skal ta MR-bilde i morgen. Når vi får resultatene vil kirurgene våre se på det og gi en endelig vurdering på om han bør opereres eller ikke, sier fysioterapeuten.

Kombinertløperen kjempet for seier ut på siste etappe av lagsprinten i Lahti. Men så skjedde det. Unggutten lå plutselig i snøkanten, ute av stand til å fortsette.

– Akkurat nå er jeg veldig skuffet, rett og slett. Det kan ikke toppe seg mer nå, sa Riiber til NRK rett før han skulle til sykehuset.

Utelukker ikke operasjon

Om Riiber skulle få en anbefaling om å ikke konkurrere mer denne sesongen, vil han følge det.

– Jeg har lyst, men hvis legene mener noe annet så følger jeg det.

En operasjon kan være aktuell, ifølge fysioterapeuten, men det er skummelt, synes 18-åringen.

– Operasjoner er selvfølgelig alltid skumle. Det er mye som kan skje, men hvis det er det som skal til for at skulderen bli bra igjen så gjør jeg det. Jeg håper å slippe redselen for at den skal gå ut av ledd under renn, sier Riiber.

Uhell på uhell

I fjor krasjet ulykkesfuglen med tyske Johannes Rydzek i innspurten i nettopp lagsprinten. Han gikk i mål til tredjeplass på én ski.

I Seefeld glemte Riiber tidtakerbrikken og ble diskvalifisert, mens han i verdenscupen i Trondheim hoppet han langt, men mistet skia under landing. I tillegg glemte han ved en anledning hoppdressen og mistet prøveomgangen i Chaux-Neuve.

Lahti-forbannelsen vil ingen ende ta for Jarl Magnus Riiber. I dag gikk skulderen ut av ledd da han ledet rennet. Reporter: Halvor Ekeland og Patrick Rowlands.

Siste nytt

  • Ankelbrudd for Marcel Hirscher

    Alpinisten Marcel Hirscher har pådratt seg et brudd i ankelen på trening. Det melder østerrikeren selv på sin Twitter- og Instagram-konto. Han ble fløyet til sykehuset i Salzburg og ventes å være ute i rundt seks uker.

    Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: LSK Kvinner - Avaldsnes
Toppserien: LSK - Avaldsnes
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka: Sprint i Aure
Toppidrettsveka: Sprint