Riiber lekte med konkurrentene – sikret norsk laggull

OSLO/SEEFELD (NRK): Den siste etappen av kombinertguttas lagkonkurranse ble et lureløp. Og lurest av dem alle var Jarl Magnus Riiber.

GULL: Jarl Magnus Riiber sikret gullet for Norge.

– Det betydde litt, dette. Det var stort, sa en rørt Jørgen Graabak da gullet var sikret.

De norske herrene lå på en tredjeplass etter hoppkonkurransen, men gikk et fenomenalt langrenn, og sikret det første gullet i en lagkonkurranse på 14 år.

– Det er deilig. Dette er det siste mesterskapet mitt i hvert fall, så det er sykt deilig at det lykkes på siste forsøk for meg. Vi har hatt stang ut i mange mesterskap i lagkonkurranser, så det var sykt deilig å få til dette, sier Jan Schmid.

– 90 prosent sikker

Riiber

LURING: Jarl Magnus Riiber var lurest av dem alle på den siste etappen og sikret Norge gullet.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Før den siste etappen var det dødt løp mellom Norge, Tyskland og Østerrike. På den siste etappen ble et lureløp mellom de tre. Ingen ville dra og ingen ville først ned utforkjøringene.

– Vi kan dra hjem å spise en bedre middag, flere retter tror jeg faktisk, sa Jørgen Graabak da han så på den siste etappen.

Lurest av dem alle skulle vise seg å være Jarl Magnus Riiber. Han var først inne i den siste sprintbakken, roet ned, akselererte og sikret gullet.

– Da jeg så at Jørgen gikk ut sammen med Riessle på nest siste, da var jeg 90 prosent sikker på at dette gikk, sa Espen Bjørnstad etter rennet.

– Graver sin egen grav

Sikker var også Jørgen Graabak. Han forteller at laget la taktikken for løpet sammen, og at den fungerte til punkt og prikke.

Gull kombinert

LAGET: Espen Bjørnstad, Jan Schmid, Jørgen Graabak og Jarl Magnus Riiber tok gullet sammen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Vi hadde tenkt at får vi med oss Tyskland og Østerrike ut på siste etappe, så blir det et lureløp, og Jarl er den raskeste mannen når han får være uthvilt. Når de da ikke finner på noe sprell før de kommer inn på stadion her, så graver de egentlig sin egen grav. Det er vi takknemlig for, sier Graabak.

Dagens ankermann, som tok sitt andre gull i mesterskapet, var også takknemlig.

– Jeg har fått være så heldig at jeg har vært i denne situasjonen så mange ganger i løpet av vinteren, og det er det som gir selvtillit. Å bryte den første barrieren da jeg tok Frenzel på Lillehammer var vendepunktet, sier Riiber.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Slik blir cupkvartfinalene

  Kvartfinalene i cupen ble akkurat trukket på NRK. De spilles slik:

  KFUM Oslo–Odd, Ranheim–Fram Larvik, Mjøndalen–Haugesund og Aalesund–Viking.

  Cupkamp mellom Viking og Stabæk.
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Grøvdal klarte VM-kravet

  Karoline Bjerkeli Grøvdal løp i kveld sesongens første 5000-meter, og hun hadde full kontroll på VM-kravet (15:22). Grøvdal ble nummer to i et stevne i Polen med tiden 15:09.51. Etiopiske Debash Desta var to sekunder raskere enn den norske jenta.

  Grøvdal
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Knallstart for Carlsen

  Magnus Carlsen brukte kun 23 trekk på å slå Anish Giri i åpningspartiet av Grand Chess Tour-turneringen i Zagreb. Nordmannen har nå 69 strake partier uten tap. Det har stormet rundt Carlsen de siste dagene.

  Magnus Carlsen
  Foto: Jørund Wessel Carlsen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal