Riiber mister VM: – Du føler egentlig at hele karrieren har rast litt sammen

SEEFELD/OSLO (NRK) Ulykkesfuglen Jarl Magnus Riiber (19) startet ikke dagens kombinertrenn i Østerrike etter å ha fått skulderen ut av ledd. Nå ryker resten av sesongen.

Jarl Magnus Riiber om skadesituasjonen.

19-åringen må opereres etter at skulderen igjen gikk ut av ledd i forkant av kombinertrennet i Seefeld. Dermed ryker resten av sesongen, inkludert VM i Lahti om én måned.

– Jeg skjønte det med en gang at dette ikke var helt bra, sier Riiber til NRK.

Han forteller at skulderen gikk ut av ledd i det han skulle kle på seg hoppdressen

– Du føler egentlig at hele karrieren har rast litt sammen. I hvert fall når du ikke har kommet deg på bommen engang. Det er noe som enkelt som å ta på seg hoppdressen, sier ulykkesfuglen om hendelsen.

Opereres neste uke

Allerede i neste uke skal Riiber legge seg under kniven for å operere den trøblete skulderen.

– Jeg snakket med legene på Olympiatoppen og vi ser for oss å ta operasjonen så fort som mulig. Vi ønsker å bli fort ferdig med det for å komme enda fortere igang med trening, fortsetter Riiber.

Lagkamerat Mikko Kokslien sto sammen med Riiber på toppen da skulderen gikk ut av ledd. Han forteller til NRK at han måtte trøste unggutten.

– Jeg hørte at han begynte å gråte. Jeg tenkte først at nå har han blitt disket, jeg tenkte ikke på at det var skulderen, sier Kokslien til NRK og legger til:

– Jeg prøvde å trøste Jarl litt og holde rundt ham. Men det var spesielt det også, ettersom det var kun tre nummer til jeg skulle hoppe, fortsatte lagkameraten.

Det var mens Hideaki Nagai ventet på bedre vindforhold på bommen, at TV-bildene viste Riiber som holdt seg til armen, tydelig i smerter. Samtidig kom meldingen om at han ikke kom til å starte hoppkonkurransen.

Trøblete historie

Det var under et verdenscuprenn i Lahti for ett år siden at Riiber først fikk problemer med skulderen. Den gang fikk han plutselig skulderen ut av ledd under langrennsdelen. I september i fjor slo han igjen opp skulderskaden som har plaget unggutten. Da tok Oslo-gutten grep og la om langrennsteknikken for å minske belastningen på skulderen.

Jarl Magnus Riiber har ikke gitt opp håpet om å kunne være med i kombinertavslutningen om 2 uker. Skulderen som gikk ut av ledd på lagsprinten i Lahti ble undersøkt av fysioterapeut i Oslo i dag.

LEGESJEKK: Slik så det ut når Jarl Magnus Riiber fikk sjekket skulderen i fjor etter at den gikk ut av ledd under verdenscupen i Lahti.

I fjor krasjet ulykkesfuglen med tyske Johannes Rydzek i innspurten i nettopp lagsprinten. Han gikk i mål til tredjeplass på én ski.

I Seefeld glemte Riiber tidtakerbrikken og ble diskvalifisert, mens han i verdenscupen i Trondheim hoppet han langt, men mistet skia under landing. I tillegg glemte han ved en anledning hoppdressen og mistet prøveomgangen i Chaux-Neuve.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • McGregor sier han legger opp

  – Hallo folkens, en rask beskjed her: Jeg har bestemt meg for å forlate idretten som formelt går under navnet «mixed martial art». Jeg ønsker alle mine gamle konkurrenter lykke til videre med nye konkurranser, skriver den irske MMA-utøveren Conor McGregor på Twitter. Kunngjøringen kom svært overraskende etter at han ifølge MMAJunkie skal ha sagt at han var klar for å gå i ringen igjen i juli.

  FILE PHOTO - Conor McGregor of Ireland hits a heavy bag during a workout at the UFC Performance Center in Las Vegas
  Foto: Steve Marcus / Reuters
 • Zuccarello fortsatt ikke spilleklar

  Mats Zuccarello trente med Dallas Stars før de vant 5–2 over Jets mandag. Trener Jim Montgomery vet ennå ikke når han er spilleklar etter skaden. Zuccarello har fått operert inn en plate i armen etter bruddet han pådro seg i debutkampen for Dallas Stars i slutten av februar.

  Dallas Stars v Chicago Blackhawks
  Foto: Jonathan Daniel / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal