Hopp til innhold

Sportsnyheter

gLcod8jQhBs

Sendte rørende hilsen til sin avdøde datter: – Det ble en spesiell dag

27. november er en dato Luis Enrique aldri glemmer. Søndagens kamp mot Tyskland fikk derfor en svært spesiell ramme for Spania-treneren.

Siste nytt

 • Russland overveier å bytte til asiatisk fotball

  Russlands fotballforbund (RFU) er frustrert over utestengelsen fra Uefa og varsler drøftelser om en mulig overgang til Det asiatiske fotballforbundet (AFC).

  Saken blir et tema på neste styremøte i RFU, forteller den russiske fotballpresidenten Aleksander Djukov til nyhetsbyrået Tass.

  Russisk klubb- og landslagsfotball har vært utestengt fra tellende kamper i Uefa-regi siden landets invasjon av Ukraina i februar. Løsningen på manglende kamper utenfor Russland kan være å bytte konføderasjon og slutte seg til den asiatiske fotballfamilien.

  – Vi vil vurdere saken. Jeg er ikke sikker på om en avgjørelse vil bli tatt, men situasjonen krever en diskusjon. Uefa anser oss et medlem av europeisk fotball. Det vil ikke være bra av oss å kaste oss inn i slike samtaler over hodet på dem. Jeg har sagt til dem at det er viktig for oss å ha tellende kamper. Vi hadde to år med koronaviruset, og nå er vi utestengt, sier Djukov.

  Russland mistet tidligere i år muligheten til å kvalifisere seg til det pågående VM-sluttspillet i Qatar. Heller ikke neste års EM-kvalifisering går med det russiske laget.

  Siden angrepet på Ukraina har Russland spilt tre landskamper mot Kirgisistan (2-1), Tadsjikistan (0-0) og Usbekistan (0-0).

  (©NTB)

  Infantino og Putin
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NT
 • Brukte kontroversiell sko med russisk flagg igjen

  Gael Ondoua fikk oppmerksomhet da han brukte en sko med bilde av både det kamerunske og russiske flagget i VM.

  Ondoua har russisk pass og er delvis oppvokst i landet. Russland er som kjent utestengt fra internasjonal fotball på grunn av deres krigføring i Ukraina.

  Flaggbruken har vekket sterke reaksjoner, og ekspertene har krevd at Fifa kommer på banen for å stoppe Ondoua.

  – Fifa må rydde opp, sa Berit Lindeman i Helsingforskomiteen til NRK forrige uke.

  Overfor NRK har imidlertid Fifa opplyst at de er klar over saken, men ikke ser noe galt i at spilleren fremmer det russiske flagget i VM.

  Les mer on Ondouas kontroversielle sko her.

  Gael Ondoua
  Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP
 • Tysk VM-stjerne om veien videre: – Nå er det politiske over

  Ilkay Gündogan (32) føler det tyske VM-laget har gjort sitt for å vise motstand mot Fifa. Midtbaneveteranen har flyttet alle tanker til det sportslige.

  De tyske spillerne holdt seg for munnen under lagbildet i forkant av åpningskampen mot Japan. Handlingen var en protest mot Det internasjonale fotballforbundets (Fifa) trussel om sanksjoner ved bruk av et eget kapteinsbind med regnbuefarger.

  Søndag var alle protester lagt til side da Tyskland spilte 1-1 mot Spania.

  – Helt ærlig, fra mitt ståsted er nå det politiske over. Nå handler det bare om fotball. Det er det viktigste, sier Gündogan til The Athletic.

  Det var laget selv som kom på ideen om å protestere mot Fifa foran VM-starten.

  – Vi hadde noen spillere som var sinte på Fifa. De var skuffet og frustrerte, så vi hadde en diskusjon internt. Til slutt bestemte vi oss for å gjøre en gest mot Fifa. Skal du gjøre noe, gjør det som et lag, forteller Gündogan.

  Manchester City-stjernen synes det er stas å spille VM i et muslimsk land.

  – Qatar er veldig stolte over å arrangere et verdensmesterskap i fotball. De er første muslimske nasjon til å gjøre det, så det muslimske samfunnet er stolte, påpeker Gündogan, som selv kommer fra en muslimsk familie. (NTB)

  Ilkay Gundogan
  Foto: Luca Bruno / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Derfor er Qatar-VM omdiskutert 02:43
Neste