NRK Meny
Normal

Rickardsson vil tilbake til toppen etter dødsulykken

Daniel Rickardsson varslet at han vil kjempe seg tilbake til verdenstoppen da han onsdag møtte pressen for første gang etter ulykken der en nær venn mistet livet.

Daniel Rickardsson

Daniel Rickardsson er tilbake igjen i trening etter den dramatiske trafikkulykken der han mistet en nær venn. Her er han avbildet under VM i Val di Fiemme.

Foto: Mike Hewitt / Getty Images

– Jeg er veldig takknemlig for at jeg sitter her og er veldig motivert for å bli så god som mulig, men jeg vet ikke hvor lang tid rehabiliteringen vil ta. Vi får ta en uke om gangen, sier Daniel Rickardsson.

31-åringen, som vant OL-gull for Sverige under 4 x 10 km stafett i Vancouver i 2010, ble meid ned av en bobil tidligere i sommer. En nær venn av Rickardsson omkom i ulykken.

Ville ikke snakke om ulykken

Onsdag snakket Rickardsson for første gang ut etter den dramatiske ulykken, men ville si minst mulig om hva som skjedde da han og vennen ble påkjørt.

– Det har vært vanskelig og er fortsatt det, men jeg er veldig glad for å være her med laget igjen. Jeg har begynt min rehabilitering og er glad for å være her igjen.

– Tvilte du noen gang på at du skulle komme tilbake?

– Egentlig ikke. Den første uken fantes ikke tankene på idrett – jeg funderte ikke på å legge opp, men på andre viktige ting i livet. Men etter hvert kjenner jeg at det er dette jeg vil, så jeg har egentlig ikke tvilt, svarer han.

Skadet kneet

Han er nå sammen med resten av det svenske landslaget på treningsleir i Torsby. 31-åringen skadet det fremre korsbåndet i kneet i ulykken, og har derfor fått et spesiallaget treningsprogram i oppkjøringen.

Treningen startet han med først mandag i forrige uke.

– Jeg må trene styrke hver dag for å bygge opp musklene rundt skaden. Det som har skjedd de siste ukene, er at jeg har hatt en stor blødning i låret. Den er på vei bort, og det gjør at jeg kan rører meg mer. Jeg har fått bedre sirkulasjon og kunnet bevege meg mer. Men skaden i kneet er den samme, sier han.

– Går opp og ned

På spørsmål om idretten betyr mer for han nå enn noensinne, svarte han følgende:

– Det er vanskelig å si, men det er vel snarere tvert om. Idretten har lite å si i den store sammenhengen. Men for meg har den vært en stor del av mitt liv de siste ti årene, og når man får litt perspektiv, kjenner man at idretten betyr mye med venner og lagkompisene rundt. Det er en slags terapi i å treffe alle og komme tilbake til hverdagen.

Langrennsløperen ga under dagens pressekonferanse uttrykk for at han etter omstendighetene har det bra, men at formen og humøret går opp og ned.

– Det er vanskelig. Men å ha et fokus framover gjør at det fungerer bedre, sier han.

Siste nytt

 • Johansen-scoring i Fulham-tap

  Norges landslagskaptein, Stefan Johansen, scoret sitt fjerde seriemål for sesongen da Fulham tapte 1–2 mot Aston Villa i engelsk mesterskapsserie lørdag.

  Stefan Johansen
  Foto: Alan Walter / Reuters
 • AaFK reddet poeng på overtid

  Aalesund utlignet til 1-1 på overtid mot Kristiansund lørdag. Dermed sikret de seg et viktig poeng i nedrykksstriden. Like før slutt stormet Kristiansunds Torgil Gjertsen mot AaFK-målet som var åpent, men sentret i stedet for å skyte og det ble bom.

  Aalesund - Kristiansund.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal