Trosser sykdommen

400-meterstjernen Sanya Richards kjemper om en million dollar til tross for at hun sliter med en sjelden skydom.

Sanya Richards
Foto: David Guttenfelder / AP

- Jeg har denne merkelige sykdom som heter Bechet-syndrom som gjør at jeg får betennelser i ledd. Selv om sykdommen ikke plager meg så mye når jeg løper, blir jeg trøtt og sliten i musklene av medisinen som skal holde sykdommen i sjakk, sier Richards til NRK.

 

Det er en svært sjelden sykdom 22-åringen har fått. Den er mest utbredt i Asia og legene brukte lang tid på å diagnostisere sykdommen.

- Jeg føler at musklene ikke henter seg inn så fort som de burde gjøre etter belastninger. Jeg trenger et par dager på å hente meg inn der hvor de andre utøverne blir bra igjen over natten, sier hun videre.

Skuffende VM

Sykdommen gjorde sitt til VM ble en stor skuffelse for Richards. Hun greide ikke å kvalifisere seg til 400 meteren og på 200 meter løp hun inn til en skuffende 5. plass.

Jenta som i fjor ble kåret til årets kvinnelige friidrettsuttøver, har likevel ikke mistet troen på at hun kan prestere. Og selv om VM ikke gikk som planlagt, er hun fortsatt med i kampen om en million dollar som ligger i Golden League-potten. På fredagens konkurranse i Brussel skal hun igjen vise verden at hun er sterkere enn sykdommen.

- Pappa sier til meg at jeg ikke skal bekymre meg og at det skal bli bedre. Jeg føler at sykdommen har styrket meg mentalt og det gjør at jeg kan løpe fort, avslutter Richards.

Siste nytt

 • Bernardo-volley i City-seier

  Et volleyskudd fra øverste hylle signert Bernardo Silva ble vinnermålet da Manchester City vant 2-1 over Aston Villa og holdt tritt med serieleder Chelsea.

  City dominerte bortekampen fra start og ledet 2-0 ved pause før Ollie Watkins skapte ny spenning med et reduseringsmål. En utligning maktet ikke Steven Gerrards menn å få inn, og dermed tok tettrioen i Premier League tre poeng hver.

  Chelsea vant i likhet med City 2-1 på bortebane (mot Watford), mens Liverpool seiret 4-1 i byderbyet mot Everton. Chelsea topper tabellen ett poeng foran City og to foran Liverpool.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Salah i toppform – 4-1 i byderbyet

  Premier Leagues toppscorer Mohamed Salah leverte to mål da Liverpool banket Everton 4-1 i byderbyet onsdag.

  Med «kun» ett mål på de tre foregående kampene var Salah tilbake og scoret sitt 12. og 13. mål for sesongen. Han har fire mål ned til Jamie Vardy på toppscorerlista i Premier League for øyeblikket.

  Jordan Henderson og Diogo Jota satte de to andre Liverpool-scoringene, mens Demarai Gray satte Evertons ene.

  Både Chelsea og Manchester City gjorde jobben, så det betyr at de rødkledde stadig er to poeng bak Chelsea og på tredjeplass. Den nevnte trioen har nå sju poeng ned til neste lag (West Ham) på tabellen.

  Mohamed Salah
  Foto: PAUL ELLIS / AFP
 • Watford skapte trøbbel for Chelsea

  Chelsea slet seg til 2-1-seier i Premier League-kampen mot Watford etter at oppgjøret ble midlertidig stanset på grunn av en hendelse på tribunen.

  Kampen ble stoppet på stillingen 0-0 i det 13. minutt på grunn av at en tilskuer fikk akutte helseproblemer. Spillerne ble sendt i garderoben. Etter omkring 30 minutter ble kampen satt i gang igjen.

  Etter det sendte Mason Mount Chelsea i føringen, men Emmanuel Dennis utlignet like før pause. Hakim Ziyech ble matchvinner for Chelsea snaut 20 minutter før slutt i det som ble en kamp utenom det vanlige i Watford.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Mike Egerton / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal