Hopp til innhold

Trosser sykdommen

400-meterstjernen Sanya Richards kjemper om en million dollar til tross for at hun sliter med en sjelden skydom.

Sanya Richards
Foto: David Guttenfelder / AP

- Jeg har denne merkelige sykdom som heter Bechet-syndrom som gjør at jeg får betennelser i ledd. Selv om sykdommen ikke plager meg så mye når jeg løper, blir jeg trøtt og sliten i musklene av medisinen som skal holde sykdommen i sjakk, sier Richards til NRK.

 

Det er en svært sjelden sykdom 22-åringen har fått. Den er mest utbredt i Asia og legene brukte lang tid på å diagnostisere sykdommen.

- Jeg føler at musklene ikke henter seg inn så fort som de burde gjøre etter belastninger. Jeg trenger et par dager på å hente meg inn der hvor de andre utøverne blir bra igjen over natten, sier hun videre.

Skuffende VM

Sykdommen gjorde sitt til VM ble en stor skuffelse for Richards. Hun greide ikke å kvalifisere seg til 400 meteren og på 200 meter løp hun inn til en skuffende 5. plass.

Jenta som i fjor ble kåret til årets kvinnelige friidrettsuttøver, har likevel ikke mistet troen på at hun kan prestere. Og selv om VM ikke gikk som planlagt, er hun fortsatt med i kampen om en million dollar som ligger i Golden League-potten. På fredagens konkurranse i Brussel skal hun igjen vise verden at hun er sterkere enn sykdommen.

- Pappa sier til meg at jeg ikke skal bekymre meg og at det skal bli bedre. Jeg føler at sykdommen har styrket meg mentalt og det gjør at jeg kan løpe fort, avslutter Richards.

Siste nytt

 • O'Neil blir permanent Bournemouth-sjef

  Gary O'Neil har imponert Bournemouth-ledelsen som managervikar og har skrevet under på en 1,5 år lang avtale som hovedtrener for Premier League-klubben.

  – Vi har blitt veldig imponerte av hvordan han har opptrådt siden han kom til klubben og føler det er fortjent at han for sjansen til å lede laget videre, sier Bournemouth-direktør Neill Blake, ifølge NTB.

  Gary O'Neil
  Foto: CRAIG BROUGH / Reuters
 • Costa Rica senket Japan

  Japan var i føringen fra start, men klarte ikke å senke Costa Rica, som hadde gjort store endringer etter stortapet mot Spania.

  Costa Rica var under hardt press, men Keysher Fuller sørget for seier over Japan da de vant 1–0.

  – Costa Rica gjorde ting riktig. En taktisk triumf av laget, sier NRKs ekspertkommentator Nils Johan Semb etter kampen.

  Etter 80 minutter spill sjokkerte Fuller alle, da han sendte ballen i nettet på Costa Ricas første sjanse. Scoringen ble kampavgjørende og ga Costa Ricas deres første poeng i årets VM.

 • Karlssons voldsomme rykk sjokkerte ekspertene: – Det er Johaug-nivå!

  Den svenske duoen Ebba Andersson og Frida Karlsson gikk ut i tet under jaktstarten i Ruka, og startet umiddelbart med å øke luken ned til resten. Svenskene jobbet sammen, vekslet mellom å dra, og sørget med hvert stavtak for at det ble mer og mer finsk skog mellom dem og konkurrentene.

  – Det svenske samarbeidet er helt eksemplarisk. Det er aldri mer enn én meter mellom svenskene, sa NRKs kommentator Torgeir Bjørn.

  Nå avstanden var stor nok, startet duellen mellom Andersson og Karlsson for alvor. Førstnevnte hadde seiret under lørdagens 10-kilometer, men fikk trøbbel med en revansjelysten lagvenninne.

  På den sjette runden rykket Karlsson noe voldsomt fra og fikk nesten et 20 sekunders forsprang med en gang.

  – Du verden hvordan hun går! Det er Therese Johaug-nivå på Karlsson nå! ropte NRKs kommentator Jann Post.

  – «Boom», så har hun 50 meter! Gårsdagens vinner en blåst av banen, supplerte Torgeir Bjørn.

  Karlsson gikk i mål i ensom majestet.

  – Det var ikke et planlagt rykk, jeg bare kjente meg pigg. Jeg var lenge småsugen på å rykke, og bestemte meg til slutt for å kjøre, forteller Karlsson til NRK.

  I gruppen bak befant fire norske kvinner seg. Heidi Weng, Anne Kjersti Kalvå, Tiril Udnes Weng, Silje Theodorsen og Ingvild Flugstad Østberg øynet alle en mulig pallplass i en gruppe på ti løpere.

  Spurtsterke Udnes Weng viste seg sterkest i den gruppen og tok tredjeplassen foran Weng. Det var Udnes Wengs første pallplass i et distanserenn.

  – Det går opp for meg nå. Det er langt over mine forventninger at jeg skal være på pallen her, sier hun til NRK.

  – Jeg er veldig glad i Udnes Weng-jentene, så jeg unner henne det, sier Heidi Weng, som ble spurtslått av lagvenninnen.

  Theodorsen sørget for tre norske blant topp fem. Kalvå ble nyummer åtte, Flugstad Østberg elleve.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Derfor er Qatar-VM omdiskutert 02:43
Neste