Trosser sykdommen

400-meterstjernen Sanya Richards kjemper om en million dollar til tross for at hun sliter med en sjelden skydom.

Sanya Richards
Foto: David Guttenfelder / AP

- Jeg har denne merkelige sykdom som heter Bechet-syndrom som gjør at jeg får betennelser i ledd. Selv om sykdommen ikke plager meg så mye når jeg løper, blir jeg trøtt og sliten i musklene av medisinen som skal holde sykdommen i sjakk, sier Richards til NRK.

 

Det er en svært sjelden sykdom 22-åringen har fått. Den er mest utbredt i Asia og legene brukte lang tid på å diagnostisere sykdommen.

- Jeg føler at musklene ikke henter seg inn så fort som de burde gjøre etter belastninger. Jeg trenger et par dager på å hente meg inn der hvor de andre utøverne blir bra igjen over natten, sier hun videre.

Skuffende VM

Sykdommen gjorde sitt til VM ble en stor skuffelse for Richards. Hun greide ikke å kvalifisere seg til 400 meteren og på 200 meter løp hun inn til en skuffende 5. plass.

Jenta som i fjor ble kåret til årets kvinnelige friidrettsuttøver, har likevel ikke mistet troen på at hun kan prestere. Og selv om VM ikke gikk som planlagt, er hun fortsatt med i kampen om en million dollar som ligger i Golden League-potten. På fredagens konkurranse i Brussel skal hun igjen vise verden at hun er sterkere enn sykdommen.

- Pappa sier til meg at jeg ikke skal bekymre meg og at det skal bli bedre. Jeg føler at sykdommen har styrket meg mentalt og det gjør at jeg kan løpe fort, avslutter Richards.

Siste nytt

 • Lode og Berg hyllet av Glimt-fansen

  Marius Lode og Patrick Berg er omsider tilbake i Bodø. Da de forlot flyplassen rundt midnatt søndag, hadde supporterne møtt opp med bluss, flagg og jubel.

  Det hele lignet på da resten av Bodø/Glimt-mannskapet landet i byen dagen etter at seriegullet var sikret for en uke siden. I en video på Twitter viser spillerne kjøre i en gul bil med flere Glimt-supportere langs veien. De hadde fyrt opp bluss og jublet da spillerne kom kjørende forbi. I videoen ser man Berg smile og vinke tilbake.

  «Fy søren så rått! Tusen takk til alle sammen.», meldte Lode på sin egen Twitter-konto etter hjemkomsten.

  «Supporterne våre er i en helt egen klasse! Takk.», ble det meldt fra klubbens offisielle Twitter-konto. (NTB)

  Bodø/Glimt feirer seriegullet 2020
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Snakker ut etter Formel 1-krasj

  Søndag fikk vi se en dramatisk krasj i Formel 1-løpet i Bahrain. Under første runden gikk det galt for Romain Grosjean da bilen gikk i autovernet og ble delt i to.

  Det skjedde i en hastighet på 221 km/t.

  Nå har han kommet med melding på Instagram.

  – Jeg vil bare si at har det okay, eller ganske okay i hvert fall, sier Grosjean.

  Han takker for alle meldinger han har fått og takker de som hjalp ham til sykehus.

  Bahrain Grand Prix
  Foto: Tolga Bozoglu / Reuters
 • Cavani i rasisme-trøbbel

  Edinson Cavani etterforskes av det engelske fotballforbundet etter at han kom med det som oppfattes som en rasistisk kommentar på Instagram etter kampen søndag.

  Ifølge Sky Sports har FA reagert etter at Cavani i en Instagram-historie kommenterte en melding fra en supporter med ordene «Gracias negrito».

  Instagraminnlegget er senere blitt slettet.

  Cavani
  Foto: Adam Davy / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal