NRK Meny
Normal

Lund Svindal kjører utfor med ribbeinsbrudd

Aksel Lund Svindal pådro seg ribbeinsbrudd da han falt i Val Gardena for knappe to uker siden. Det hindrer ham ikke fra å kjøre romjulsutfor.

Video Lund Svindal falt i Super-G

– Riktignok fikk jeg mer juling enn jeg skjønte selv, men uten at det forklarer alt om den dårlige kjøringen i utforrennet i Val Gardena, sier Aksel Lund Svindal til VG.

Fredag for to uker siden mistet Lund Svindal balansen og ble kastet over en kul under super-G-rennet i Val Gardena. Nordmannen falt, men var raskt oppe på beina igjen.

Etter rennet sa han til NRK at han hadde fått litt juling i fallet, men at han ikke var skadet. Derfor var han igjen på startstreken da det var utfor på samme sted dagen etter fallet.

Les også: Aksels kjæreste tror forelskelsen kan hjelpe henne til topps

- Neppe hemmet

Nå viser det seg at han hadde ribbeinsbrudd både i utforrennet lørdagen og i storslalåm-rennet søndagen den samme helgen. Da dette ble påvist, ble det en roligere jul enn planlagt på 28-åringen.

– Bruddet hemmer meg neppe noe særlig. De to nederste ribbeina er skadet, men jeg kjenner ingenting når jeg kjører på ski, sier Nero-alpinisten til VG.

Lund Svindal ligger på femteplass i verdenscupen. Han skal onsdag i aksjon i utforrennet i Bormio. Og mandag kjørte han ned ti niende beste tid på treningen.

– Jeg risikerer ingenting ekstra ved å kjøre i Bormio onsdag, sier nordmannen som har to sammenlagtseirer i verdenscupen.

Siste nytt

 • Tung start for Inter

  Inter fikk en marerittstart på Serie A-sesongen med 0-1-tap mot Sassuolo søndag. Domenico Berardi ble matchvinner fra straffemerket.

  Roma fikk på sin side en god start på sesongen med 1-0-seier over Torino. Edin Dzeko åpnet målkontoen rett før slutt.

  inter
  Foto: Vincenzo Pinto / AFP
 • Kritisk Mourinho etter tap

  Manchester United-manager Jose Mourinho mente laget hans kunne takke seg selv etter det overraskende 2-3 tapet borte mot Brighton.

  – Vi gjorde for mange feil. Vi ble straffet. Noen ganger gjør du feil og blir ikke straffet, men vi ble straffet for hver eneste feil vi gjorde. Det tredje målet ble for tøft, sa Mourinho til BBC.

  mourinho
  Foto: Alastair Grant / AP
 • Seierstørken over for Vålerenga

  Rekken uten seier i Eliteserien stopper på seks kamper for Vålerenga. 3-0 over Tromsø søndag kveld var den første trepoengeren siden 26.mai for Ronny Deilas mannskap.

  Bård Finne sendte Oslo-laget i ledelsen allerede etter seks minutter, før Magnus Retsius Grødem og Peter Michael punkterte kampen helt på tampen.

  – Jeg er stolt av gutta, sier Deila til Eurosport.

  Eliteserien fotball Vålerenga - Tromsø
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld