NRK Meny
Normal

Lund Svindal kjører utfor med ribbeinsbrudd

Aksel Lund Svindal pådro seg ribbeinsbrudd da han falt i Val Gardena for knappe to uker siden. Det hindrer ham ikke fra å kjøre romjulsutfor.

Video Lund Svindal falt i Super-G

– Riktignok fikk jeg mer juling enn jeg skjønte selv, men uten at det forklarer alt om den dårlige kjøringen i utforrennet i Val Gardena, sier Aksel Lund Svindal til VG.

Fredag for to uker siden mistet Lund Svindal balansen og ble kastet over en kul under super-G-rennet i Val Gardena. Nordmannen falt, men var raskt oppe på beina igjen.

Etter rennet sa han til NRK at han hadde fått litt juling i fallet, men at han ikke var skadet. Derfor var han igjen på startstreken da det var utfor på samme sted dagen etter fallet.

Les også: Aksels kjæreste tror forelskelsen kan hjelpe henne til topps

- Neppe hemmet

Nå viser det seg at han hadde ribbeinsbrudd både i utforrennet lørdagen og i storslalåm-rennet søndagen den samme helgen. Da dette ble påvist, ble det en roligere jul enn planlagt på 28-åringen.

– Bruddet hemmer meg neppe noe særlig. De to nederste ribbeina er skadet, men jeg kjenner ingenting når jeg kjører på ski, sier Nero-alpinisten til VG.

Lund Svindal ligger på femteplass i verdenscupen. Han skal onsdag i aksjon i utforrennet i Bormio. Og mandag kjørte han ned ti niende beste tid på treningen.

– Jeg risikerer ingenting ekstra ved å kjøre i Bormio onsdag, sier nordmannen som har to sammenlagtseirer i verdenscupen.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 NM fotball: Semifinale Vålerenga - Sarpsborg 08
Semifinale i cupen, menn
Cupen: Semifinale, Vålerenga - Sarpsborg 08