Revansjesugen Gamst vet ikke når han blir frisk

TRONDHEIM/OSLO (NRK): Morten Gamst Pedersen (33) har hatt en blytung start under Kåre Ingebrigtsen (49), og nå finner vadsøværingen drivkraft i å slå tilbake.

Morten Gamst Pedersen syns ikke det er noe særlig å være syk, men håper på å komme tilbake snarest.

Laster innhold, vennligst vent..
Gamst

SISTE START: Her er Morten Gamst Pedersen under kampen mot Aalesund 28. september i fjor. 33-åringen måtte forlate banen med skade etter en halvtime.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Selvfølgelig. Det er ikke noe morsomt å ikke være 100 prosent og vise seg fra sin beste side. Jeg vet at når jeg er frisk og rask, vil jeg være med å kjempe om plassen hver uke, sier Gamsten.

Mens lagkameratene gjør seg klare for Europaliga-kvalifisering på Island, møter 33-åringen NRK på styrkerommet, hvor han har tilbragt så mange timer de siste månedene.

Vet ikke når han er tilbake

Etter en trøblete sesongoppkjøring ble Pedersen etter hvert operert for sportsbrokk i april, men 33-åringen har slitt stort med å bli skadefri. Det er faktisk første gang den tidligere utenlandsproffen er langtidsskadet.

Fortsatt vet han ikke når han er kampklar.

– Det har tatt lang tid, og det var litt vanskelig å vite helt klart hva som var problemet i begynnelsen, sier Pedersen.

– Jeg skulle gjerne sagt at jeg er klar om en uke eller en måned uansett dato. Men det er vanskelig å si når jeg vil være 100 prosent.

33-åringen fikk en pangstart i Rosenborg-trøya og gikk rett inn på laget under Per Joar Hansen i fjor. Det ble imidlertid mindre og mindre tillit under Kåre Ingebrigtsen, som nå har fått frem sin klare førsteellever.

– En del av gamet

Men selv om Pedersen ble vraket også da han var spilleklar, er han overbevist om at han igjen vil bidra for Rosenborg.

– Det er en del av gamet av og til, sier 33-åringen om den manglende spilletiden i høst.

– Nå prioriterer jeg å bli frisk. Når jeg blir det, vil jeg være med å bidra, men først må jeg komme meg på lik linje med resten, sier Rosenborg-spilleren.

– Har det vært vanskelig?

– Det er ikke en optimal situasjon, men når det blir som det blir, tenker du litt ekstra. Du må være tøff i hodet. Jeg kommer på trening med et smil om munnen hver dag, så det er ikke noe problem å motivere seg.

Han er klar på at han ikke angrer på returen til Norge og Rosenborg, som nå kjemper i både cupen, serien og Europa. Heller ikke Tromsø, hvor karrieren skjøt fart, blir ofret noen tanker i disse dager.

– Hva med utlandet?

– Det er lov å drømme, men man må bli frisk først, smiler 33-åringen.

Siste nytt

 • Nordtveit-tap i Fulham-debuten

  Håvard Nordtveit debuterte for Fulham mot gamleklubben West Ham, men tapte til slutt 3-1. Ryan Babel gav Fulham leiinga, men Chicharito, Issa Diop og Michail Antonio snudde kampen.

  Nordtveit spela heile kampen, og fekk kneet på ballen som gav West Ham utlikning, men klarte ikkje å hindre scoring.

  I den andre kampen fredag scora Gerard Deloufeu tre og Troy Deeney to då Watford banka Cardiff 5-1.

  Håvard Nordtveit
  Foto: DAVID KLEIN / Reuters
 • Semenya-høring avsluttet

  Idrettens voldgiftsrett (CAS) avsluttet fredag en ukelang høring i saken Caster Semenya har anlagt mot Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF). En avgjørelse vil bli fattet senest 26. mars. Spørsmålet til behandling er om kvinnelige utøvere som i likhet med Semenya har naturlig høyt testosteronnivå skal være nødt til å bruke hormonnedsettende medisin for å få lov til å konkurrere som kvinne i eliteidrett.

  Caster Semenya i CAS
  Foto: Laurent Gillieron / AP
 • Arboine klar for Sarpsborg 08

  Pablo Arboine er klar for Sarpsborg 08, melder klubben på sine hjemmesider. Den 20 år gamle midtstopperen, som også kan spille som back, debuterte nylig for Costa Ricas landslag. Han ankom Sarpsborgs treningsleir i spanske Marbella fredag.

  Pablo Arboine
  Foto: Ezequiel Becerra / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal