NRK Meny
Normal

Revansjesugen Gamst vet ikke når han blir frisk

TRONDHEIM/OSLO (NRK): Morten Gamst Pedersen (33) har hatt en blytung start under Kåre Ingebrigtsen (49), og nå finner vadsøværingen drivkraft i å slå tilbake.

Morten Gamst Pedersen syns ikke det er noe særlig å være syk, men håper på å komme tilbake snarest.

Laster innhold, vennligst vent..
Gamst

SISTE START: Her er Morten Gamst Pedersen under kampen mot Aalesund 28. september i fjor. 33-åringen måtte forlate banen med skade etter en halvtime.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Selvfølgelig. Det er ikke noe morsomt å ikke være 100 prosent og vise seg fra sin beste side. Jeg vet at når jeg er frisk og rask, vil jeg være med å kjempe om plassen hver uke, sier Gamsten.

Mens lagkameratene gjør seg klare for Europaliga-kvalifisering på Island, møter 33-åringen NRK på styrkerommet, hvor han har tilbragt så mange timer de siste månedene.

Vet ikke når han er tilbake

Etter en trøblete sesongoppkjøring ble Pedersen etter hvert operert for sportsbrokk i april, men 33-åringen har slitt stort med å bli skadefri. Det er faktisk første gang den tidligere utenlandsproffen er langtidsskadet.

Fortsatt vet han ikke når han er kampklar.

– Det har tatt lang tid, og det var litt vanskelig å vite helt klart hva som var problemet i begynnelsen, sier Pedersen.

– Jeg skulle gjerne sagt at jeg er klar om en uke eller en måned uansett dato. Men det er vanskelig å si når jeg vil være 100 prosent.

33-åringen fikk en pangstart i Rosenborg-trøya og gikk rett inn på laget under Per Joar Hansen i fjor. Det ble imidlertid mindre og mindre tillit under Kåre Ingebrigtsen, som nå har fått frem sin klare førsteellever.

– En del av gamet

Men selv om Pedersen ble vraket også da han var spilleklar, er han overbevist om at han igjen vil bidra for Rosenborg.

– Det er en del av gamet av og til, sier 33-åringen om den manglende spilletiden i høst.

– Nå prioriterer jeg å bli frisk. Når jeg blir det, vil jeg være med å bidra, men først må jeg komme meg på lik linje med resten, sier Rosenborg-spilleren.

– Har det vært vanskelig?

– Det er ikke en optimal situasjon, men når det blir som det blir, tenker du litt ekstra. Du må være tøff i hodet. Jeg kommer på trening med et smil om munnen hver dag, så det er ikke noe problem å motivere seg.

Han er klar på at han ikke angrer på returen til Norge og Rosenborg, som nå kjemper i både cupen, serien og Europa. Heller ikke Tromsø, hvor karrieren skjøt fart, blir ofret noen tanker i disse dager.

– Hva med utlandet?

– Det er lov å drømme, men man må bli frisk først, smiler 33-åringen.

Siste nytt

 • Mjelde på årets lag i England

  Maren Mjelde er på årets lag i den engelske eliteserien, kåret av spillerne selv.

  Den norske spilleren har hatt en strålende sesong med Chelsea, og kjemper om tre titler med den engelske klubben.

  9488661ax Arsenal Women vs Chelsea Ladies, FA Women's Super League FA WSL1, Football, Meadow Park, Borehamwood, Hertfordshire, United Kingdom - 01 Apr 2018
  Foto: TGSPhoto/REX/Shutterstock / Shutterstock
 • PSG klar for cupfinale

  Paris Saint Germain er klare for finalen i den franske cupen etter å ha slått Caen 3-1 Nå venter 3.-divisjonslaget Les Herbiers. PSG har fra før sikret ligagullet, og sikter seg inn mot sin fjerde cupseier på rad, som vil være ny rekord for klubben.

  PSG
  Foto: Charly Triballeau / AFP
 • Christiano Ronaldo reddet poeng

  Cristiano Ronaldo styrte ballen i mål med hælen og sikret Real Madrid ett poeng i oppgjøret mot Athletic Bilbao. Kampen endte 1–1. Målet holder Madrid inne i kampen om andreplassen, tre poeng bak Atlético Madrid, som har spilt én kamp mindre.

  Ronaldo
  Foto: Francisco Seco / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag