Hopp til innhold

Revansjesugen Astrid i NM

Astrid Uhrenholdt Jacobsen er revansjesugen foran NM på ski i Steinkjer.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen

Astrid Uhrenholdt Jacobsen må vise at hun er i form i NM på Steinkjer

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Vrakingen fra verdenscuplaget forrige helg har gjort Uhrenholdt Jacobsen skjerpet - for VM på hjemmebane vil hun ha med seg.

Forrige uke raste hun mot landslagsledelsen på sin blogg fordi hun ikke fikk gå 10 kilometeren i verdenscupen i Otepää i Estland. Hun fryktet da for sin egen VM-deltakelse. Nå vil hun vise at den avgjørelsen var gal og at hun fortjener en plass på VM-laget på det som er Heming-løperens egen hjemmebane.

- Ja, jeg er veldig revansjesugen. Det er ikke noen hemmelighet at jeg hadde lyst til å gå forrige helg, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen til NRK.

(saken fortsetter under)

Nett-TV: Se NM på ski torsdag

Video NM på ski fra Steinkjer

Avstanden til Bjørgen

Uhrenholdt Jacobsen har vært god i sprint i år og derfor er hun trolig VM-klar, men det er distanserennene hun egentlig vil gå. Derfor blir torsdagens 10 kilometer i NM-byen Steinkjer meget viktig for henne.

- I mitt hode dreier det meste seg om avstanden opp til Marit. Jeg bør klare å holde meg minuttet bak Marit, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Landslagstrener Egil Kristiansen innrømmer at han i et VM-uttak vil ha se på hvor langt etter våre nest beste jenter er verdens beste langrennskvinne Marit Bjørgen.

- Ja det er nok sånn, sier Kristiansen.

Gull og skader

Astrid Uhrenholdt Jacobsen

Astrid Uhrenholdt Jacobsen vant VM-gull i Sapporo i 2007 og vil nok gjerne gjøre det igjen

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Uhrenholdt Jacobsen har vært med i alle mesteskap siden 2007. Hun har VM-gull, og har blitt nummer to sammenlagt i verdenscupen. De siste årene har vært preget av skader og uhell. Det verste var sykkelvelten sommeren 2009 der hun blant annet fikk et brudd i ryggen.

Trener Kristiansen vet hva eleven kan og at gode prestasjoner i NM også kan gjøre henne VM-klar i distanserenn.

- Vi vet egentlig hva Astrid er god for når hun er i sin beste form og alt stemmer. Da er hun en fantastisk god skiløper måde på distanse og sprint. Vi håper og tror at Astrid skal komme opp mot sitt beste inn mot VM, forklarer landslagstreneren.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste nytt

  • Leeds kastet bort muligheten

    Etter at Leicester tapte borte mot Bristol City fredag ettermiddag kunne Leeds ta over ledelsen i mesterskapsserien noen timer senere. Men i stedet ble de liggende under borte mot Watford to ganger, og berget til slutt 2-2. Dermed er det i stedet Ipswich som leder serien og snuser på direkte opprykk til Premier League, etter sin 1-0-seier mot Blackburn.

    Med sju kamper igjen å spille har Ipswich 84 poeng, Leeds 82 poeng og det samme har Leicester, som har én kamp mindre spilt.

    Leeds
    Foto: AP
  • Ujevn runde for Borge i Arizona – klarer trolig ikke cuten

    Golfspiller Celine Borge gikk fredagens runde under par, men klarer mest sannsynlig ikke å komme seg videre til de to siste dagene i LPGA-turneringen i Arizona.

    Med fire birdier og tre bogeyer endte Borge ett slag under par på runden og på par totalt.

    Det er langt bak den forventede cutgrensen på fire slag under par. Borge lå ett slag over par etter torsdagens runde, og fikk ingen drømmestart fredag med bogey på sitt første hull (banens tiende).

    Deretter fulgte en birdie på hull tre, men hun ble umiddelbart satt tilbake med bogey på hull fire og seks. På nummer sju kunne hun igjen notere en birdie, før hun fikk to strake på hull 13 og 14.

    Denne sesongen er 48.-plass Borges beste resultat på seks turneringer. (NTB)

    Celine Borge
    Foto: KEVORK DJANSEZIAN / AFP
  • Ventura langt bak i PGA-comebacket

    Kristoffer Ventura slet mye i sin første PGA-turnering siden 2021, og var langt fra å klare cuten i Houston.

    29-åringen lå tre slag over par etter den første runden og var avhengig av en god runde fredag om han skulle komme videre til de to avsluttende dagene.

    Der fikk han en god start med birdie på sitt første hull, men så snudde det og han endte runden fire slag over par.

    Dermed er han syv slag over par etter to runder, mens cuten per nå ligger på par. Ventura ligger på en delt 133.-plass av 143 spillere.

    Ventura spiller til vanlig på Korn Ferry-touren, som er nivået under PGA. Han fikk spesialinvitasjon til helgens turnering i Texas.

    Venturas landsmann Viktor Hovland stiller ikke i Texas. Han har slitt i sesongstarten og har tatt turneringspause frem til majorturneringen The Masters 11. april. (NTB)

    Kristoffer Ventura under 2. runde av PGA-turneringen i Houston i mars 2024
    Foto: RAJ MEHTA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal