Revansjesugen Astrid i NM

Astrid Uhrenholdt Jacobsen er revansjesugen foran NM på ski i Steinkjer.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen

Astrid Uhrenholdt Jacobsen må vise at hun er i form i NM på Steinkjer

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Vrakingen fra verdenscuplaget forrige helg har gjort Uhrenholdt Jacobsen skjerpet - for VM på hjemmebane vil hun ha med seg.

Forrige uke raste hun mot landslagsledelsen på sin blogg fordi hun ikke fikk gå 10 kilometeren i verdenscupen i Otepää i Estland. Hun fryktet da for sin egen VM-deltakelse. Nå vil hun vise at den avgjørelsen var gal og at hun fortjener en plass på VM-laget på det som er Heming-løperens egen hjemmebane.

- Ja, jeg er veldig revansjesugen. Det er ikke noen hemmelighet at jeg hadde lyst til å gå forrige helg, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen til NRK.

(saken fortsetter under)

Nett-TV: Se NM på ski torsdag

Video NM på ski fra Steinkjer

Avstanden til Bjørgen

Uhrenholdt Jacobsen har vært god i sprint i år og derfor er hun trolig VM-klar, men det er distanserennene hun egentlig vil gå. Derfor blir torsdagens 10 kilometer i NM-byen Steinkjer meget viktig for henne.

- I mitt hode dreier det meste seg om avstanden opp til Marit. Jeg bør klare å holde meg minuttet bak Marit, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Landslagstrener Egil Kristiansen innrømmer at han i et VM-uttak vil ha se på hvor langt etter våre nest beste jenter er verdens beste langrennskvinne Marit Bjørgen.

- Ja det er nok sånn, sier Kristiansen.

Gull og skader

Astrid Uhrenholdt Jacobsen

Astrid Uhrenholdt Jacobsen vant VM-gull i Sapporo i 2007 og vil nok gjerne gjøre det igjen

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Uhrenholdt Jacobsen har vært med i alle mesteskap siden 2007. Hun har VM-gull, og har blitt nummer to sammenlagt i verdenscupen. De siste årene har vært preget av skader og uhell. Det verste var sykkelvelten sommeren 2009 der hun blant annet fikk et brudd i ryggen.

Trener Kristiansen vet hva eleven kan og at gode prestasjoner i NM også kan gjøre henne VM-klar i distanserenn.

- Vi vet egentlig hva Astrid er god for når hun er i sin beste form og alt stemmer. Da er hun en fantastisk god skiløper måde på distanse og sprint. Vi håper og tror at Astrid skal komme opp mot sitt beste inn mot VM, forklarer landslagstreneren.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Sportsnyheter

Vipers vann cupfinalen igjen

(Vipers - Sola 29-16):Vipers Kristiansand var storfavoritt til å vinne cupfinalen i handball. Men Sola yppa seg mot stjernegalleriet til Vipers. I alle fall i 50 minutt.

Siste nytt

 • West Hams mesterligahåp ute

  West Ham kan vinke farvel til drømmen om mesterligaspill neste sesong etter 1-1 i lørdagens bortekamp mot Brighton.

  Laget kom under i det 84. minutt da Danny Welbeck kontret inn 1-0 for hjemmelaget, men Said Benrahmas skudd i returrommet tre minutter senere tente et nytt håp. Jakten på et vinnermål førte ikke fram, og dermed må David Moyes innse at det ikke blir mesterligaspill til høsten.

  Med to kamper igjen å spille er West Ham på 6.-plass. Det er fem poeng opp til Chelsea på den viktige 4.-plassen.

  Brighton's English midfielder Adam Lallana (L) and West Ham United's English midfielder Jesse Lingard
  Foto: Ian Walton / AFP
 • Sagosen tilbake i Kiel-seier

  Sander Sagosen var tilbake i Kiel-laget etter sykdom og scoret fire ganger da Balingen-Weilstetten ble slått 38-34 i Bundesliga lørdag.

  Sagosen måtte stå over onsdagens kamp mot gamleklubben Paris Saint-Germain i mesterligaens kvartfinale.

  Sagosen
  Foto: Petr David Josek / POOL / AFP / NTB
 • Vant sin første FA-cupfinale

  Leicester vant finalen i FA-cupen lørdag 1-0 etter at Chelsea fikk en scoring i sluttminuttene annullert på grunn av offside. Youri Tielemans scoret vinnermålet til Leicester.

  Seieren i den prestisjefulle turneringen var den første til Leicester. Både i 1949, 1961, 1963 og 1969 ble det finaletap, men på det femte forsøket i en finale skulle det endelig lykkes.

  Over 21.000 mennesker overvar kampen på Englands nasjonalarena. Så mange mennesker har det ikke vært på en fotballkamp i England siden koronaviruset lammet idretten i mars i fjor. Senest onsdag spilte Chelsea i Premier League hjemme mot Arsenal foran tomme tribuner.

  Youri Tielemans sendte drøyt 10.000 elleville Leicester-fans til himmels da han hamret inn 1-0 fra 30 meter med et prosjektil rett i krysset etter 62 minutter.

  Ben Chilwell trodde han hadde utlignet på overtid, men i en pasning i trekket før var backen i offside. Dermed ble scoringen annullert, etter en VAR-sjekk.

  – Jeg er så glad at jeg ikke kan beskrive det. For en dag. Jeg har drømt om dette siden jeg var et barn, og vi har pratet om å vinne trofeer. Jeg er så stolt av prestasjonen og over alle sammen som har gjort dette mulig, sa keeper Kasper Schmeichel til BBC.

  Britain Soccer FA Cup Final
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal