Hopp til innhold

Revansjelysten Bjørgen satser videre – åpner for verdensrekordforsøk

Det ble bare ett renn for Marit Bjørgen (41) i comebacksesongen. Nå satser hun på minst fem renn kommende vinter – og kanskje lar hun seg lokke til å bli med på noe helt ekstremt.

9LDV0WTUiNE

COMEBACK: Marit Bjørgen ble nummer to i Vasaloppet og var fornøyd med det, men legger ikke skjul på at førsteplasser smaker bedre.

Foto: Ulf Palm/TT / NTB

– Helt rått, man blir inspirert, sier Bjørgen om det lagkameratene i Team Ragde gjorde i helga.

Anders Aukland gikk nemlig 700 kilometer, altså 70 mil, på 41 timer. Det er verdens lengste sammenhengende «skitur».

Marit Bjørgen regner med at hun blir oppfordret til å bli med på et lignende forsøk neste år. Hun har nemlig undertegnet en ny avtale og satser videre som langløper. Og hun utelukker det ikke.

– Jeg har ikke sett om det står noe om det i kontrakten, men spørsmålet kommer sikkert opp. Så spørs det om man har kropp, sier hun til NRK.

Går fem renn: – Et unikum

Det kontrakten derimot sier noe om, er at tidenes vinterolympier går minst fem konkurranser i langløpscupen Ski Classics neste vinter: Jizerská Padesátka, Marcialonga, Vasaloppet, Birkebeineren og Reistadløpet.

Jørgen Aukland

FORNØYD: Jørgen Aukland har sikret seg en viktig signatur for neste sesong.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Alle løpene sendes for øvrig på NRK.

Bjørgen utelukker heller ikke NM-deltakelse, men har tenkt såpass lite på akkurat det at hun ikke engang har satt seg inn i hvor NM er.

Sjefen for laget, Jørgen Aukland, er særdeles godt fornøyd med at kontrakten er undertegnet.

– Marit er jo et unikum, både i form av prestasjoner og holdninger. Alle som er glade i ski og langrenn får sette pris på de gangene vi får se henne på startlinja, sier Aukland.

– Andreplass i Vasa'n som fjerdeplass i mesterskap

Og det er en revansjelysten Bjørgen som gir seg selv et nytt år. Comebacksesongen ble nemlig ikke helt slik hun hadde håpet.

Hun gikk glipp av Marcialonga fordi hun for sent kom tilbake i meldepliktssystemet Adams. Siste del av sesongen, det vil si både Birkebeineren, Reistadløpet og NM del 2, gikk fløyten på grunn av pandemien.

orX2N6IWPH0

INGEN KRANS: Marit Bjørgen smilte, men seierskransen var allerede delt ut til Lina Korsgren da Bjørgen passerte målstreken i Vasaloppet.

Foto: Ulf Palm/TT / NTB

Dessuten ble det «bare» en andreplass i det ene løpet Bjørgen gikk, Vasaloppet.

– Jeg var veldig fornøyd, sier Bjørgen, som likevel sliter med å gi seg selv toppkarakter når hun ikke står øverst på lista.

– Jeg var veldig nære, og jeg er jo et konkurransemenneske, det skal jeg bare innrømme. Andreplass i Vasa’n er litt som fjerdeplass i mesterskap, fastslår hun.

Fjerdeplassen i mesterskap kan, som kjent, være litt sur. Derfor legger ikke 41-åringen skjul på at hun har lyst på en seier når hun nå satser videre.

– Alt blir nederlag hvis man er dårligere enn nummer to heretter, sier hun humoristisk.

Samtidig erkjenner hun at seiersmulighetene sannsynligvis er større både i Marcialonga, Birkebeineren og Reistadløpet enn i Vasaloppet. Der er det nemlig litt flere motbakker. I Reistadløpet trengs det til og med festesmurning under skiene.

l3XtRYllkgQ

NY SJANSE: Marit Bjørgen fikk bare møtt Therese Johaug i rulleskirenn denne vinteren. Neste vinter blir det nye muligheter på snø.

Foto: Jil Yngland / NTB

– Blir ikke raskere

Hvordan hun skal utligne Lina Korsgrens taktomslag og maksfart i det paddeflate Vasaloppet, er Bjørgen nemlig ikke helt sikker på.

– Jeg tror ikke jeg blir raskere med årene. Men jeg tror jeg har litt å gå på både teknisk og kapasitetsmessig i staking, påpeker hun.

Samtidig starter Bjørgen på et vesentlig høyere nivå enn hun gjorde for et år siden. Hun har holdt treningsmengden på 10–15 timer i uka det siste året og planen er å fortsette med det samme.

Og gleden ved treninga i seg selv er kanskje den viktigste årsaken til at hun satser videre.

– Det har vært veldig bra for meg å ha noe å jobbe mot, og det er en veldig inspirerende gjeng å trene sammen med, fastslår Marit Bjørgen.

Siste nytt

 • Dansk avis: Glimt betaler rekordsum for dansk spiller

  Danske B.T. skriver fredag at Bodø/Glimt er blitt enige med den danske klubben AGF om et kjøp av midtbanespilleren Albert Grønbæk.

  Ifølge avisen har Glimt betalt over 20 millioner danske kroner, det tilsvarer i så fall 26 millioner norske kroner. B.T. hevder videre at klubben aldri har betalt så mye for å hente en spiller til klubben. Grønbæk skal være på vei til Bodø for å gjennomføre en medisinsk sjekk.

  I juni meldte B.T. at AGF (Aarhus Gymnastikforening) avslo et bud på omkring halvparten så mye for Grønbæk.

  Tredje kvalifiseringsrunde til Champions League 2022/2023: Bodø/Glimt - Zalgiris Vilnius (5-0)
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Sandvolleyball: Mol/Sørum trekker seg fra turnering i Tyskland – usikkerhet rundt EM

  Sandvolleyballstjernene Anders Mol og Christian Sørum har trukket seg fra denne ukens verdenstourturnering i tyske Hamburg.

  Årsaken er at Mol sliter med sykdom. Det bekrefter pappa og landslagssjef Kåre Mol til NTB fredag morgen.

  Allerede torsdag ble det kjent at det var sykdom i den norske leiren i Hamburg. Det tvang Mol og Sørum til å trekke seg fra puljespillskampen mot nederlenderne Alexander Brouwer og Robert Meeuwsen.

  – De spiller ikke turneringen, men må dessverre stå over. Sånn er det i sandvolleyball. Her har man ingen innbyttere. Når en av spillerne nå har blitt syk, og jeg kan bekrefte at det er Anders, er det ikke forsvarlig å spille, sier Kåre Mol til NTB.

  Umiddelbart etter den pågående eliteturneringen i Hamburg skal duoen etter planen kjempe om en ny EM-tittel. Den forrige vant de i Wien for ett år siden.

  Årets europamesterskap avvikles i München. Om sykdomssituasjonen som har oppstått får konsekvenser for deltakelsen, er inntil videre usikkert.

  (NTB)

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Zverev øyner skadecomeback – kjemper for å rekke US Open

  Det tyske tennisesset Alexander Zverev sier at han håper å være spilleklar til US Open i slutten av august etter den stygge ankelskaden han pådro seg i juni.

  Tyskeren tråkket over da han forsøkte å nå en ball fra Rafael Nadal i semifinalen av Roland-Garros. Overtråkket førte til et unisont gisp fra publikum, og Zverev hylte av smerte mens han rullet rundt på den røde grusen.

  I etterkant ble han operert og mistet flere turneringer på ATP-touren. Drøye to måneder senere ser verdenstoeren positivt på et eventuelt skadecomeback allerede i slutten av måneden.

  – Jeg vil selvfølgelig forsøke å bli klar til US Open, men det blir veldig, veldig tett i så fall, sier Zverev ifølge Reuters. (NTB)

  French Open
  Foto: YVES HERMAN / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste