Returnerte fra skade: – Det ble ikke som jeg håpet

BISLETT STADION (NRK): Han hadde en drømmeposisjon på oppløpet, men Filip Ingebrigtsen, som er tilbake etter et skadeopphold, klarte aldri å nå opp i spurten.

TAPTE SPURTEN: Filip Ingebrigtsen lå godt plassert etter et godt løp, men manglet litt på oppløpet.

Før løpet var guttene klare på at den siste distansen under dagens Bislett Games ikke var en duell, men et samarbeid mellom brødrene. Men Henrik Ingebrigtsen kom dårlig ut fra start, og selv om Filip lå godt plassert så man at det manglet det lille ekstra på oppløpet.

– Jeg hadde håp om å løpe fort for å se hvordan formen var. Det ble veldig mye rykk, og frem og tilbake, så jeg fikk ikke målt meg skikkelig, oppsummerer Filip Ingebrigtsen.

Første løp for sesongen

Dette var Filips sesongdebut, etter at han hinket av med skade tidligere i år. Hælskaden han pådro seg i Palo Alto i California har holdt han unna konkurranse frem til nå, men løpet i dag viste at Ingebrigtsen ligger forholdsvis godt an frem mot EM.

– Man ser at det mangler litt fasttrening, som er naturlig når jeg ikke har vært i piggsko på en stund. Jeg tenkte ikke på skaden underveis, sier han og er godt fornøyd med at han ligger der han ligger:

– Det viser at jeg ikke har tapt så mye. Det har jeg ikke.

Henrik usikker på start

Mange ble kanskje overrasket over at Henrik Ingebrigtsen aldri meldte seg på i kampen. Men Henrik selv, hadde hatt en oppladning, som ikke var helt optimal.

– Etter at jeg kom hjem fra USA har det vært noen tunge dager. Jeg var faktisk ikke sikker på om jeg skulle stille på start i det hele tatt, forteller Henrik Ingebrigtsen.

– Jeg var tung i kroppen, jeg hadde jetlag og to løp for halvannen uke siden, som satt litt i. Oppvarmingen var helt forferdelig, men jeg hadde litt flaks med løpsopplegget, siden det ikke gikk så altfor fort.

I august begynner EM i Berlin, og det er det store målet for de norske utøverne i år. Begge brødrene føler de er i rute til å krige om medaljer når mesterskapet begynner 7. august.

– Jeg er så godt i rute som jeg kan være. 1500-meterformen er ikke så god, men 5000-meterformen og kondisjonen er god, forteller Henrik.

Hyller publikum

Noen som får skryt fra samtlige norske utøvere i dag er publikummet på Bislett Stadion. Den fullsatte nasjonalarenaen har heiet frem i øvelse etter øvelse, og får velfortjent ros fra blant andre Henrik Ingebrigtsen, som gjerne vil gi tilbake til dem også.

– Det var veldig gøy å løpe her i dag. Publikum var helt fantastiske. Nå skal jeg gå og ta noen selfies, og gi noen autografer, sier Henrik, som heller ikke nøler mye når han får spørsmål om hvem som var vinneren blant brødrene i dag.

– Jakob. Ingen tvil, avslutter han, før han tar en runde for å takke publikum.

Siste nytt

 • Lows fremtid er usikker

  Joachim Löw er i samtaler med Tysklands fotballforbund (DFB) om hvorvidt han skal lede landets fotballherrer videre, ifølge flere tyske medier.

  Siden VM-gullet i 2014 har resultatene vært svært blandet, og Löw har havnet under kraftig press etter 0-6-tapet mot Spania i nasjonsligaen tidligere i måneden.

  Ifølge avisen Bild og nettstedet SportBuzzer pågår det samtaler i DFBs hovedkvarter i Frankfurt mandag ettermiddag.

  (NTB)

  Joachim Low
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Disse kan bli årets trener

  Det er ikke altfor lenge til at årets trener i Toppserien skal kåres. Juryen har nominert tre trenere for årets pris. Disse kan bli årets trener:

  Thomas Dahle, Avaldsnes:

  – Med en tropp bestående av unge spillere, samt noen etablerte stjerner, har han skapt trygge rammer for utvikling samtidig som han fører en tydelig spillestil, sier juryen.

  Jack Majgaard Jensen, Vålerenga:

  – Som ny Vålerenga-trener ble han møtt med høye krav, og etter å ha holdt førsteplassen i serien over lengre perioder har han virkelig innfridd, sier juryen om dansken.

  Steinar Lein, Rosenborg:

  – Lein går inn i kamper med en tydelig plan, og klarer å samtidig å underholde publikum. Han er bevisst egen filosofi, og har fått frem det beste i en variert spillertropp med mange unge spillere, mener juryen.

  Vinneren skal presenteres i forbindelse med cupfinalen 13. desember.

  NM fotball kvinner 2020, semifinale: Vålerenga - Avaldsnes
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Haalands verdi skyter til værs

  Markedsprisen for Erling Braut Haaland (20) raser av gårde i en vanvittig fart. Nå verdsettes han til 1,68 milliarder kroner

  Det er det anerkjente nettstedet CIES som mandag offentliggjorde en fersk oversikt over hvilke fotballspillere som har økt sin verdi mest den siste måneden.

  Den viser at Haaland har blitt snaut 400 millioner mer verdt bare på de siste vel fire ukene.

  CIES skriver at dersom Haaland fortsetter å prestere som han gjør med mange mål, kan han gå forbi verdens mest verdifulle spiller når viruspandemien har gitt seg. Det er i øyeblikket ifølge CIES brasilianske Neymar.

  Hans markedsverdi er nå 2,34 milliarder kroner.

  Bundesliga - Hertha BSC v Borussia Dortmund
  Foto: Annegret Hilse / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal