NRK Meny
Normal

Returnerte fra skade: – Det ble ikke som jeg håpet

BISLETT STADION (NRK): Han hadde en drømmeposisjon på oppløpet, men Filip Ingebrigtsen, som er tilbake etter et skadeopphold, klarte aldri å nå opp i spurten.

TAPTE SPURTEN: Filip Ingebrigtsen lå godt plassert etter et godt løp, men manglet litt på oppløpet.

Før løpet var guttene klare på at den siste distansen under dagens Bislett Games ikke var en duell, men et samarbeid mellom brødrene. Men Henrik Ingebrigtsen kom dårlig ut fra start, og selv om Filip lå godt plassert så man at det manglet det lille ekstra på oppløpet.

– Jeg hadde håp om å løpe fort for å se hvordan formen var. Det ble veldig mye rykk, og frem og tilbake, så jeg fikk ikke målt meg skikkelig, oppsummerer Filip Ingebrigtsen.

Første løp for sesongen

Dette var Filips sesongdebut, etter at han hinket av med skade tidligere i år. Hælskaden han pådro seg i Palo Alto i California har holdt han unna konkurranse frem til nå, men løpet i dag viste at Ingebrigtsen ligger forholdsvis godt an frem mot EM.

– Man ser at det mangler litt fasttrening, som er naturlig når jeg ikke har vært i piggsko på en stund. Jeg tenkte ikke på skaden underveis, sier han og er godt fornøyd med at han ligger der han ligger:

– Det viser at jeg ikke har tapt så mye. Det har jeg ikke.

Henrik usikker på start

Mange ble kanskje overrasket over at Henrik Ingebrigtsen aldri meldte seg på i kampen. Men Henrik selv, hadde hatt en oppladning, som ikke var helt optimal.

– Etter at jeg kom hjem fra USA har det vært noen tunge dager. Jeg var faktisk ikke sikker på om jeg skulle stille på start i det hele tatt, forteller Henrik Ingebrigtsen.

– Jeg var tung i kroppen, jeg hadde jetlag og to løp for halvannen uke siden, som satt litt i. Oppvarmingen var helt forferdelig, men jeg hadde litt flaks med løpsopplegget, siden det ikke gikk så altfor fort.

I august begynner EM i Berlin, og det er det store målet for de norske utøverne i år. Begge brødrene føler de er i rute til å krige om medaljer når mesterskapet begynner 7. august.

– Jeg er så godt i rute som jeg kan være. 1500-meterformen er ikke så god, men 5000-meterformen og kondisjonen er god, forteller Henrik.

Hyller publikum

Noen som får skryt fra samtlige norske utøvere i dag er publikummet på Bislett Stadion. Den fullsatte nasjonalarenaen har heiet frem i øvelse etter øvelse, og får velfortjent ros fra blant andre Henrik Ingebrigtsen, som gjerne vil gi tilbake til dem også.

– Det var veldig gøy å løpe her i dag. Publikum var helt fantastiske. Nå skal jeg gå og ta noen selfies, og gi noen autografer, sier Henrik, som heller ikke nøler mye når han får spørsmål om hvem som var vinneren blant brødrene i dag.

– Jakob. Ingen tvil, avslutter han, før han tar en runde for å takke publikum.

Siste nytt

 • – Lukter trolig på mentolsalve

  Flere TV-seere la merke til at de russiske spillerne luktet på noe i spillertunellen før andre omgang. I NRKs VM-studio forklarte ekspert Carl Erik Torp hva de trolig luktet på:

  – Det er sannsynligvis en mentolsalve som de lukter på for å åpne litt luftveier og kvikne litt ekstra til. Dette har vi sett ofte med forskjellige idrettsutøvere, sier Torp.

  VM-studio fra Kontraskjæret.
 • West Ham sikret seg franske Diop

  West Ham har signert den franske midtstopperen Issa Diop. 21-åringen hentes fra Toulouse og har signert en femårskontrakt. Premier League-klubben har ikke oppgitt overgangssummen, men ifølge britiske medier er den rundt 22 millioner pund (238 millioner kroner).

   Issa Diop
  Foto: Regis Duvignau / Reuters
 • Salah starter mot Russland

  Ifølge Egypts lagoppstilling er Mohamed Salah i startoppstillingen til Egypts kamp mot Russland i kveld. Liverpool-spilleren har vært ute med en skulderskade, og spilte ikke da Egypt tapte 0-1 for Uruguay.

  Foto: Dmitri Lovetsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Veien til VM: Portugal og Australia
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Portugal - Marokko
FIFA Fotball-VM 2018: Portugal - Marokko
Sport i dag
FIFA Fotball-VM 2018: Uruguay - Saudi-Arabia
FIFA Fotball-VM 2018: Iran - Spania