Rett i grøfta

Dårlig dag for Norges to yngste deltagere i Rally Storbritannia.

Andreas i farta
Foto: Jørn Tveter / NRK

17 år gamle Andreas Mikkelsen kjører sitt første VM-løp noensinne her i Wales.

På forhånd var han veldig spent, men fattet.

Og på første prøve i dag gikk det over all forventning

 

- Jeg skjønner ikke at det er mulig å rulle i 15 kilometer i timen, det skulle ikke være mulig det. For en crap dag…

Mads Østberg / NRK

- Jeg syns det gikk kjempebra og tiden var jo super, jeg var bare drøye 5 sekunder bak Henning Solberg og hadde 12 beste tid, gliser Mikkelsen.

Men på andre prøve punkterte han og det samme skjedde på den tredje og rett før målgang gikk det galt. Da bar det rett i grøfta for 17-åringen og kartleser Ola Fløene.

-Ja, det var litt kjipt, men det ble små skader på bilen så vi starter igjen i Super-rally i morgen. Jeg syns uansett det er kjempedeilig å være i gang, sier Mikkelsen til NRK

Havnet på taket

Samme skjebne led Mads Østberg. 18 åringen som kom på 2. plass i NM i sin første sesong med førerkort, deltar også i rally Storbritannia for første gang.

 

Mads forklarer faren hva som skjedde
Foto: Jørn Tveter / NRK

I flunkende ny bil var målet i Wales å komme til mål. Den drømmen brast etter bare noen få kilometer. Ut i første prøve kjørte han gjennom en vanndam, der lå noen steiner og han fikk sleng på bilen. I sakte fart tippet bilen over og han havnet på taket.

- Jeg skjønner ikke at det er mulig å rulle i 15 kilometer i timen, det skulle ikke være mulig det, sier en oppgitt Østberg. For en crap dag…

På transportetappen ble motoren overopphetet og han kom 43 minutter for sent inn til 2. prøve. Han fullførte alle prøvene men fikk i kveld beskjed om at han var disket.

Han starter uansett i morgen

- Jeg kjører i morgen og håper det går bedre. Kan ikke gå verre i alle fall, sier Østberg før han setter kursen for hotellet og senga.

Siste nytt

 • Ruuds overmann tapte finalen

  Borna Coric, som slo Casper Ruud i fredagens kvartfinale, måtte se seg slått av Daniil Medvedev i finalen i ATP-turneringen i St. Petersburg. Kroaten, som er nummer 15 på ATP-rankingen, nedkjempet Ruud i tre sett etter å ha tapt det første. Søndag kom han til kort mot den russiske hjemmefavoritten og verdensfireren Medvedev, som noterte sin sjette turneringsseier i karrieren med 6-3, 6-1.

  Russia Tennis Open
  Foto: Elena Ignatyeva / AP
 • Neymars søte hemn

  Fleire gonger i andre omgang kasta Lyon-publikummet flasker og andre gjenstandar mot PSGs superstjerne Neymar ved hjørneflagget. Vaktene prøvde å verne brasilianaren, og speakeren måtte be publikum om å slutte.

  Men det var Neymar og PSG som lo sist og best. Tre minutter før full tid sette han inn sigersmålet, og PSG vann 1-0 og trygga tabelleiinga.

  Neymar
  Foto: Emmanuel Foudrot / Reuters
 • Benzema redda Real

  Karim Benzema scora kampens einaste mål etter 64 minutt og berga sigeren for Real Madrid i bortekampen mot Sevilla.

  Real er dermed på andreplass etter seks serierunder, berre på målskilnaden bak Athletic Bilbao. Berre eitt poeng skil dei seks beste på tabellen.

  Karim Benzema
  Foto: Miguel Morenatti / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal