NRK Meny
Normal

Rett fra rekordløp til høydetrening for Jakob Ingebrigtsen

Samme kveld som han ble den 18. nordmann under 3.40 på 1 500 m, reiste Jakob Ingebrigtsen (16) til Sveits på høydetrening.

Jakob Ingebrigtsen

PÅ 1 800 METER: Jakob Ingebrigtsen er nå på høydetrening i sveitsiske St. Moritz som ligger på rundt 1 800 meters høyde.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sammen med storebror Filip og pappa Gjert ankom Jakob Ingebrigtsen sveitsiske St. Moritz sent søndag kveld.

Dit reiste han rett fra superløpet under Diamond League-stevnet i Stockholm.

– Det var et greit sololøp. Det må man kunne si, sier Gjert Ingebrigtsen uten å ta av.

Med tiden 3.39.92 ble sønnen søndag den 18., og også yngste, nordmann noensinne til å løpe under 3.40 på 1 500 meter. 16-åringen har forbedret persen med over fem sekunder fra i fjor, men far og trener Gjert virker egentlig litt misfornøyd etter søndagens løp.

– Det var litt dumt at det ble så stor fart i hovedfeltet. Det blåste en del i Stockholm i går, så han ble liggende alene i vinden der, det ble tungt. Han holdt jevn fart gjennom hele løpet, og løp egentlig solo i motvind under 3.40. Det er greit, sier han.

– Andre ville karakterisert løpet med andre ord og annet fortegn?

– Ja, det var greit.

Jakob Ingebrigtsen fortsetter å imponere.

IMPONERTE IGJEN: Jakob Ingebrigtsen satte pers med 3.39,92 på 1 500 m i Stockholm søndag.

VM-kravet innen rekkevidde

Men det er nok av andre som gjerne setter sterkere ord på prestasjonene til Jakob Ingebrigtsen. Som toppidrettssjef i Norges friidrettsforbund, Håvard Tjørhom.

– Det er helt utrolig. Han er en så ung, men samtidig så reflektert, med stor kapasitet på flere plan. Å se hvordan han løser løp i internasjonal klasse er bare fantastisk.

– Klarer han VM-kravet?

– Først og fremst er det U 20 som er hans mål, så får jeg gi et standard kjedelig svar at det får vi se på, ler sportssjefen.

Om Ingebrigtsen skulle klare VM-kravet til mesterskapet i London i august, vil ikke Tjørhom stå i veien. Kravet er på 3.36.

– Er det innen rekkevidde?

– Ja, det er det.

Får fri i sommer

Men på 1 800 meter i Sveits skal Jakob Ingebrigtsen de neste ukene forberede seg til noe annet som sesongens store mål: U20-EM.

I slutten av juli er sesongen så over for Jakob Ingebrigtsen.

– Han er for ung til å reise verden rundt og delta i mesterskap. Han har ett juniormesterskap i Europa i år, og det holder i massevis. Vi kan ikke jage ham verden rundt, sier Gjert Ingebrigtsen.

– Det kommer tidsnok perioder der alvoret blir større. Han har nådd noen tøffe mål allerede, og da jager vi ikke videre, sier han.

– Han matches forsiktig?

– Han må få litt fri. Få senke skuldrene litt og ta livet med ro.

Siste nytt

 • AaFK reddet poeng på overtid

  Aalesund utlignet til 1-1 på overtid mot Kristiansund lørdag. Dermed sikret de seg et viktig poeng i nedrykksstriden. Like før slutt stormet Kristiansunds Torgil Gjertsen mot AaFK-målet som var åpent, men sentret i stedet for å skyte og det ble bom.

  Aalesund - Kristiansund.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Huddersfield slo United: – Fortjent

  Manchester United tapte overraskende 2-1 mot nyopprykkede Huddersfield lørdag. Svenske Victor Lindelöf tabbet seg ut på det andre Huddersfield-målet. Manchester City leder nå ligaen fem poeng foran United.

  Victor Lindelöf
  Foto: Andrew Yates / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal