NRK Meny
Normal

Rett fra rekordløp til høydetrening for Jakob Ingebrigtsen

Samme kveld som han ble den 18. nordmann under 3.40 på 1 500 m, reiste Jakob Ingebrigtsen (16) til Sveits på høydetrening.

Jakob Ingebrigtsen

PÅ 1 800 METER: Jakob Ingebrigtsen er nå på høydetrening i sveitsiske St. Moritz som ligger på rundt 1 800 meters høyde.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sammen med storebror Filip og pappa Gjert ankom Jakob Ingebrigtsen sveitsiske St. Moritz sent søndag kveld.

Dit reiste han rett fra superløpet under Diamond League-stevnet i Stockholm.

– Det var et greit sololøp. Det må man kunne si, sier Gjert Ingebrigtsen uten å ta av.

Med tiden 3.39.92 ble sønnen søndag den 18., og også yngste, nordmann noensinne til å løpe under 3.40 på 1 500 meter. 16-åringen har forbedret persen med over fem sekunder fra i fjor, men far og trener Gjert virker egentlig litt misfornøyd etter søndagens løp.

– Det var litt dumt at det ble så stor fart i hovedfeltet. Det blåste en del i Stockholm i går, så han ble liggende alene i vinden der, det ble tungt. Han holdt jevn fart gjennom hele løpet, og løp egentlig solo i motvind under 3.40. Det er greit, sier han.

– Andre ville karakterisert løpet med andre ord og annet fortegn?

– Ja, det var greit.

Jakob Ingebrigtsen fortsetter å imponere.

IMPONERTE IGJEN: Jakob Ingebrigtsen satte pers med 3.39,92 på 1 500 m i Stockholm søndag.

VM-kravet innen rekkevidde

Men det er nok av andre som gjerne setter sterkere ord på prestasjonene til Jakob Ingebrigtsen. Som toppidrettssjef i Norges friidrettsforbund, Håvard Tjørhom.

– Det er helt utrolig. Han er en så ung, men samtidig så reflektert, med stor kapasitet på flere plan. Å se hvordan han løser løp i internasjonal klasse er bare fantastisk.

– Klarer han VM-kravet?

– Først og fremst er det U 20 som er hans mål, så får jeg gi et standard kjedelig svar at det får vi se på, ler sportssjefen.

Om Ingebrigtsen skulle klare VM-kravet til mesterskapet i London i august, vil ikke Tjørhom stå i veien. Kravet er på 3.36.

– Er det innen rekkevidde?

– Ja, det er det.

Får fri i sommer

Men på 1 800 meter i Sveits skal Jakob Ingebrigtsen de neste ukene forberede seg til noe annet som sesongens store mål: U20-EM.

I slutten av juli er sesongen så over for Jakob Ingebrigtsen.

– Han er for ung til å reise verden rundt og delta i mesterskap. Han har ett juniormesterskap i Europa i år, og det holder i massevis. Vi kan ikke jage ham verden rundt, sier Gjert Ingebrigtsen.

– Det kommer tidsnok perioder der alvoret blir større. Han har nådd noen tøffe mål allerede, og da jager vi ikke videre, sier han.

– Han matches forsiktig?

– Han må få litt fri. Få senke skuldrene litt og ta livet med ro.

Siste nytt

 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP
 • Citroën sparket Kris Meek

  Citroën har sparket den britiske rallyføreren Kris Meek for uforsvarlig kjøring etter en rekke avkjøringer i VM-runder den siste tiden. Nordiren har kjørt ut for ofte på grunn av at han kjører med uforsvarlig høy risiko, meldes det i en uttalelse.

  Kris Meeke
  Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

Sendeplan

Kl. Program Kanal