Hopp til innhold

Rett fra rekordløp til høydetrening for Jakob Ingebrigtsen

Samme kveld som han ble den 18. nordmann under 3.40 på 1 500 m, reiste Jakob Ingebrigtsen (16) til Sveits på høydetrening.

Jakob Ingebrigtsen

PÅ 1 800 METER: Jakob Ingebrigtsen er nå på høydetrening i sveitsiske St. Moritz som ligger på rundt 1 800 meters høyde.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sammen med storebror Filip og pappa Gjert ankom Jakob Ingebrigtsen sveitsiske St. Moritz sent søndag kveld.

Dit reiste han rett fra superløpet under Diamond League-stevnet i Stockholm.

– Det var et greit sololøp. Det må man kunne si, sier Gjert Ingebrigtsen uten å ta av.

Med tiden 3.39.92 ble sønnen søndag den 18., og også yngste, nordmann noensinne til å løpe under 3.40 på 1 500 meter. 16-åringen har forbedret persen med over fem sekunder fra i fjor, men far og trener Gjert virker egentlig litt misfornøyd etter søndagens løp.

– Det var litt dumt at det ble så stor fart i hovedfeltet. Det blåste en del i Stockholm i går, så han ble liggende alene i vinden der, det ble tungt. Han holdt jevn fart gjennom hele løpet, og løp egentlig solo i motvind under 3.40. Det er greit, sier han.

– Andre ville karakterisert løpet med andre ord og annet fortegn?

– Ja, det var greit.

Jakob Ingebrigtsen fortsetter å imponere.

IMPONERTE IGJEN: Jakob Ingebrigtsen satte pers med 3.39,92 på 1 500 m i Stockholm søndag.

VM-kravet innen rekkevidde

Men det er nok av andre som gjerne setter sterkere ord på prestasjonene til Jakob Ingebrigtsen. Som toppidrettssjef i Norges friidrettsforbund, Håvard Tjørhom.

– Det er helt utrolig. Han er en så ung, men samtidig så reflektert, med stor kapasitet på flere plan. Å se hvordan han løser løp i internasjonal klasse er bare fantastisk.

– Klarer han VM-kravet?

– Først og fremst er det U 20 som er hans mål, så får jeg gi et standard kjedelig svar at det får vi se på, ler sportssjefen.

Om Ingebrigtsen skulle klare VM-kravet til mesterskapet i London i august, vil ikke Tjørhom stå i veien. Kravet er på 3.36.

– Er det innen rekkevidde?

– Ja, det er det.

Får fri i sommer

Men på 1 800 meter i Sveits skal Jakob Ingebrigtsen de neste ukene forberede seg til noe annet som sesongens store mål: U20-EM.

I slutten av juli er sesongen så over for Jakob Ingebrigtsen.

– Han er for ung til å reise verden rundt og delta i mesterskap. Han har ett juniormesterskap i Europa i år, og det holder i massevis. Vi kan ikke jage ham verden rundt, sier Gjert Ingebrigtsen.

– Det kommer tidsnok perioder der alvoret blir større. Han har nådd noen tøffe mål allerede, og da jager vi ikke videre, sier han.

– Han matches forsiktig?

– Han må få litt fri. Få senke skuldrene litt og ta livet med ro.

Siste nytt

  • Skaslien og Nedregotten til semifinale i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten knuste Spania 9-3 og vant med det gruppen i VM i parcurling.

    Det betyr at de går direkte videre til semifinalen. Sveits, som lå likt med Norge før sist gruppespillskamp, tapte 7-8 for Japan.

    Den norske duoen endte som eneste par med sju seire på ni kamper.

    Estland ble nummer tre i gruppen og skal sammen med Sveits ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B, som fortsatt har én kamp igjen å spille.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Curling - Mixed Doubles Round Robin Session 13 - Switzerland v Norway
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters
  • Ruud møter serber i Madrid

    Tennisstjernen Casper Ruud skal bryne seg på Miomir Kecmanovic i den 2. runden i storturneringen i Madrid. Serberen har vunnet flest kamper mellom de to.

    Torsdag ettermiddag vant Kecmanovic 1. runde mot kinesiske Zhang Zhizhen. Kampen var over på en drøy time og endte med sifrene 6-3, 6-2.

    Ruud har walkover til 2. runde i turneringen, der han møter Kecmanovic fredag.

    Kecmanovic vant de to første kampene mot Ruud på ATP-nivå. Det var riktig nok tilbake i 2019. Mye har skjedd for Ruud siden den gang, og i fjor ble Kecmanovic slått i finalen i Estoril.

    Italieneren Jannik Sinner venter for Ruud i en eventuell kvartfinale i den spanske hovedstaden. (NTB)

    Miomir Kecmanovic
    Foto: Denis Balibouse / Reuters
  • Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund

    Spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året.

    Forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD).

    – Regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen RFEF er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra CSD.

    Idrettsrådet har tette bånd til Spanias idrettsdepartement.

    Det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Da ble nybakt verdensmester Jenni Hermoso kysset på munnen av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales.

    Senere trakk Rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i RFEF ble det ikke.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (NTB)

    Soccer Spain Rubiales
    Foto: Manu Fernandez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal