Rett fra rekordløp til høydetrening for Jakob Ingebrigtsen

Samme kveld som han ble den 18. nordmann under 3.40 på 1 500 m, reiste Jakob Ingebrigtsen (16) til Sveits på høydetrening.

Jakob Ingebrigtsen

PÅ 1 800 METER: Jakob Ingebrigtsen er nå på høydetrening i sveitsiske St. Moritz som ligger på rundt 1 800 meters høyde.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sammen med storebror Filip og pappa Gjert ankom Jakob Ingebrigtsen sveitsiske St. Moritz sent søndag kveld.

Dit reiste han rett fra superløpet under Diamond League-stevnet i Stockholm.

– Det var et greit sololøp. Det må man kunne si, sier Gjert Ingebrigtsen uten å ta av.

Med tiden 3.39.92 ble sønnen søndag den 18., og også yngste, nordmann noensinne til å løpe under 3.40 på 1 500 meter. 16-åringen har forbedret persen med over fem sekunder fra i fjor, men far og trener Gjert virker egentlig litt misfornøyd etter søndagens løp.

– Det var litt dumt at det ble så stor fart i hovedfeltet. Det blåste en del i Stockholm i går, så han ble liggende alene i vinden der, det ble tungt. Han holdt jevn fart gjennom hele løpet, og løp egentlig solo i motvind under 3.40. Det er greit, sier han.

– Andre ville karakterisert løpet med andre ord og annet fortegn?

– Ja, det var greit.

Jakob Ingebrigtsen fortsetter å imponere.

IMPONERTE IGJEN: Jakob Ingebrigtsen satte pers med 3.39,92 på 1 500 m i Stockholm søndag.

VM-kravet innen rekkevidde

Men det er nok av andre som gjerne setter sterkere ord på prestasjonene til Jakob Ingebrigtsen. Som toppidrettssjef i Norges friidrettsforbund, Håvard Tjørhom.

– Det er helt utrolig. Han er en så ung, men samtidig så reflektert, med stor kapasitet på flere plan. Å se hvordan han løser løp i internasjonal klasse er bare fantastisk.

– Klarer han VM-kravet?

– Først og fremst er det U 20 som er hans mål, så får jeg gi et standard kjedelig svar at det får vi se på, ler sportssjefen.

Om Ingebrigtsen skulle klare VM-kravet til mesterskapet i London i august, vil ikke Tjørhom stå i veien. Kravet er på 3.36.

– Er det innen rekkevidde?

– Ja, det er det.

Får fri i sommer

Men på 1 800 meter i Sveits skal Jakob Ingebrigtsen de neste ukene forberede seg til noe annet som sesongens store mål: U20-EM.

I slutten av juli er sesongen så over for Jakob Ingebrigtsen.

– Han er for ung til å reise verden rundt og delta i mesterskap. Han har ett juniormesterskap i Europa i år, og det holder i massevis. Vi kan ikke jage ham verden rundt, sier Gjert Ingebrigtsen.

– Det kommer tidsnok perioder der alvoret blir større. Han har nådd noen tøffe mål allerede, og da jager vi ikke videre, sier han.

– Han matches forsiktig?

– Han må få litt fri. Få senke skuldrene litt og ta livet med ro.

Siste nytt

 • Aron Dønnum forlenget med Vålerenga

  Aron Dønnum har forlenget kontrakten med eliteserieklubben Vålerenga til 2024. – Jeg vil at Vålerenga skal sitte igjen med noe om jeg blir solgt, sier han.

  I begynnelsen av september gikk en overgang til italienske Lecce i vasken. 22 år gamle Dønnums opprinnelige kontrakt med Oslo-klubben varte ut 2021. Nå er den forlenget til juli 2024.

  – Det er en veldig viktig signering for oss, og det at han skriver under på en så lang kontrakt viser Arons kjærlighet til Vålerenga, sier Dag-Eilev Fagermo til Vålerengas nettsted.

  Aron Dønnum
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Dyre koronatester skaper problemer

  USA er blant nasjonene som ikke har råd til å delta i alle verdenscuphelgene i langrenn på grunn av kostnaden for koronatesting, skriver Aftonbladet.

  Ifølge avisen må flere nasjonale skiforbund regne nøye på hvilke konkurranser de har råd til å delta i den kommende vinteren.

  For utøvere må testes én gang før avreise og én gang etter ankomst. Med en prislapp på rundt 1500 kroner per test, blir det store beløp.

  – Det er en stor uro vi har. Sparepengene våre kommer bare til å rekke til halve vinteren. Vi må virkelig håpe på enklere og billigere tester framover, sier USAs landslagssjef Chris Grover til Aftonbladet.

  VQnRSSvCa_I
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Fana møter Vipers

  Vipers Kristiansand blir tar imot Fana i NM-semifinalen i håndball for kvinner. I den andre semifinalen tar Fredrikstad imot Sola. Det ble klart i trekningen som ble foretatt i Norges Håndballforbunds lokaler torsdag ettermiddag. Semifinalene i håndball-NM spilles onsdag 11. november.

  Mesterligaen håndball kvinner, Team Esbjerg - Vipers Kristiansand (27-27)
  Foto: John Randeris/scanpix Ritzau / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal