Hopp til innhold

Siste nytt

 • Riiber nummer tre etter hopprennet

  Jarl Magnus Riiber virker å være på vei tilbake til toppformen i hoppbakken. Etter dagens hopprenn er han nummer tre, 42 sekunder bak japanske Ryota Yamamoto.

  – Det er bedre enn i går, men jeg er jo skuffa. Jeg mangler frihet og selvtillit i det jeg gjør. Nå går jeg opp og håper at jeg skal gjøre det bra, og det er et dårlig utgangspunkt, sier Riiber til NRK.

  Fjorårets suverene verdenscupvinner skuffet litt i går med en 14. plass i hopprennet, og ble til slutt nummer 18.

  Jens Lurås Oftebro startet sesongen bra i går og ble nummer tre i går. Han har også et godt utgangspunkt etter dagens hopprenn, og er nummer fem, kun 54 sekunder bak den japanske lederen.

  De øvrige norske etter hopprennet:

  22) Jørgen Graabak, + 2:26

  25) Espen Bjørnstad, + 2:50

  34) Einar Lurås Oftebra, + 3:28

  38) Espen Andersen, + 3:40

  Jarl Magnus Riiber
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Australia legger press på Danmark

  Australia legger press på Danmark i kampen om avansement fra deres VM-gruppe.

  Lørdag slo laget fra «down under» Tunisia, og plutselig er det de som har overtaket i gruppe D sammen med Frankrike.

  Klokka 17 møtes Danmark og Frankrike til kamp på NRK 1. Danskene står med ett poeng etter uavgjort mot Tunisia i åpningskampen.

  Mitchell Duke utgjorde forskjellen mot Tunisia, da han nikket inn 1-0 etter 23 minutter spill. Scoringen ble kampavgjørende og ga Australias deres første poeng i årets VM.

 • Granerud disket i Ruka: – Den teiteste disken jeg har fått

  Halvor Egner Granerud var femte beste hopper i Ruka, men endte til slutt nederst på resultatlistene. Han er disket for luftgjennomstrømming i dressen.

  – Det er ikke fordelaktig, dressen min er for dårlig. Jeg vet da søren, jeg henger ikke helt med på det. Jeg er enig i at dressen er utenfor regelverket, men den er utenfor på en dårlig måte. Det føles rart, sier Granerud til NRK.

  – Jeg synes det er den teiteste disken jeg har fått noen gang.. Det føles veldig unødvendig og håpløst. Jeg vet ikke helt, jeg. Det er bare teit, fortsetter han.

  Hoppernes landslagstrener Alexander Stöckl er enig med Granerud og syns det er rart at han ble disket.

  – Det står i retningslinjene at forskjellen ikke skal være for stor foran og bak. Han fant to steder på ryggen som slipper gjennom for mye. Det er ikke en fordel, det er en ulempe, sier landslagssjefen.

  – Vi har klare regler på ytre grenser. Dette var langt over grensen. Vi kan ikke vurdere hver sak om det er fordelaktig eller ikke, sier Fis’ utstyrskontrollør Christian Kathol til NRK.

  Anze Lanisek satte bakkerekord med 149 meter i første omgang. I andre omgang hoppet han bare 141,5 meter og slo seg selv mot hjelmen nede på sletta. Han vant likevel rennet 1,3 poeng foran Stefan Kraft.

  Daniel André Tande var fornøyd med å dele 8.-plassen med Marius Lindvik. De ble dagens beste nordmenn etter Graneruds disk.

  – Jeg er veldig fornøyd. Den dagen jeg er misfornøyd med topp ti, kan jeg like godt legge opp, sier Tande til NRK.

  Verdenscup i nordiske grener i Ruka
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Derfor er Qatar-VM omdiskutert 02:43
Neste