Hopp til innhold

Siste nytt

 • Brann sløste enormt mot FCK

  Brann er fortsatt ubeseiret i 2023 etter 1-1-møtet med FC København torsdag. I treningskampen kom bergenserne til store muligheter etter pause, men gjestene sløste med sjansene, skriver NTB.

  Begge målene var straffesparkscoringer.

  De danske vertene gikk opp i 1–0 ledelse ved Mamoudou Karamoko etter knappa halvtimen spilt. Brann utlignet 13 minutter senere ved Aune Heggebø.

  Bortelaget burde ha tatt ledelsen etter hvilen, men Heggebøs straffescoring i det 41. minutt ble Branns eneste mål i kampen.

  Bård Finne, Thore Pedersen, Felix Horn Myhre, Japhet Sery Larsen og Sivert Heltne Nilsen kom alle til store muligheter. Sistnevnte prøvde seg på et saksespark, og kun en feberredning avverget scoring.

  Etter pause byttet FC København seg svakere, og Brann koblet et skikkelig grep om kampen.

  Eirik Hornelands menn har imponert stort i vinter og er ubeseiret etter åtte oppgjør. To av dem ble vunnet i cupen mot Haugesund (3–1) og Sandefjord (3-0). Mange spår derfor et knakende godt comeback for Brann i Eliteserien.

  Aune Heggebø
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Træen aktiv i Catalonia – Groves vant spurtoppgjør

  Uno-X-rytter Torstein Træen satt lenge i brudd på den fjerde etappen av sykkelrittet Volta a Catalunya, men det var Kaden Groves som stakk av med seieren.

  Med rundt 140 kilometer igjen til mål hadde det samlet seg et femmannsbrudd, og blant de involverte var Hønefoss-syklisten Træen. De lå i front lenge, men med fem mil igjen satte hovedfeltet opp farten og knappet mer og mer innpå Træen og kompani.

  Bruddet hadde da et to minutters forsprang, og det ble spennende mot slutten. Med bare fire kilometer igjen var håpet ute for Træen og bruddkameratene. I spurtavslutningen var det australske Kaden Groves som var sterkest og kunne juble for seier.

  Fredag venter en 176 kilometer lang kupert etappe, som avsluttes med en tøff stigning opp til Lo Port.

  Uno-X-laget har slitt litt med magetrøbbel hittil i rittet i Catalonia. Flere fra det norske laget satt helt på halen av hovedfeltet på torsdagens etappe.

  Volta a Catalunya går over sju etapper og ender i Barcelona søndag. Colombianske Sergio Higuita vant rittet i fjor.

  Uno-X skal senere i år delta i prestisjetunge Tour de France.

  (©NTB)

  Tour of Catalonia
  Foto: JOSEP LAGO / AFP
 • FA åpner sak mot Manchester United

  Manchester United risikerer også å bli straffet etter søndagens dramatiske FA-cupkvartfinale mot Fulham. Klubben anklages for manglende kontroll på spillerne.

  Englands fotballforbund (FA) bekrefter i en uttalelse at det er satt i gang en disiplinærsak mot United. Der blir spillerne beskyldt for å omringe dommer Chris Kavanagh i det 71. minutt.

  FA mener United som klubb feilet med å ha kontroll på sine egne. Situasjonen oppsto etter at Willian stoppet en avslutning fra Jadon Sancho med hånden og på ulovlig vis avverget Manchester Uniteds 1-1-scoring.

  Hjemmelagets spillere reagerte på at Kavanagh ikke umiddelbart dømte straffe. Senere gikk han bort til VAR-skjermen, så episoden i reprise og pekte mot krittmerket. Samtidig gikk Fulham-leiren berserk og kjapt pådro gjestene seg tre røde kort. Målscorer Aleksandar Mitrovic gikk hardest ut mot dommeren med dytt og verbal skyllebøtte.

  Fulham risikerer harde sanksjoner fra FA, og særlig Mitrovic er i kjempetrøbbel. I England blir det spekulert i at serberen kan bli utestengt i lang tid.

  Manchester United snudde 0–1 til 3–1 med to spillere i overtall i søndagens kamp. Seieren ga semifinale mot Brighton i FA-cupen.

  (©NTB)

  fulham manu
  Foto: Jon Super / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste