Reservekeeper reddet Solskjær fra cupsmell: – Flaut

Kritikken over Ole Gunnar Solskjærs Manchester United er nådeløs etter at de måtte i straffesparkkonkurranse for å slå Rochdale (nivå tre) i ligacupen.

Ole Gunnar Solskjær

STRAFFER: Ole Gunnar Solskjær sitt Manchester United måtte avgjøre det hele på straffesparkkonkurranse i ligacupoppgjøret mot tredjedivisjonslaget Rochdale.

Foto: Paul Ellis / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

«Du får sparken i morgen», sang bortefansen før den avgjørende straffesparkkonkurransen på Old Trafford.

– Vanskelig å forsvare Solskjær etter å ha skrapet seg forbi Rochdale... Det er flaut, tvitret den tidligere fotballspillerne Chris Sutton.

Og han var langt fra den eneste som ikke lot seg imponere over det de røde djevlene prestere på eget gress.

– En ny utmattende kveld for Solskjær, var dommen fra Manchester Evening News-journalist Samuel Luckhurst.

– Læringskurve

Selv valgte nordmannen å gå forbi pressen etter kampen, men han uttalte seg til klubben sin egen TV-kanal.

– Spillerne ønsket å ta straffe. Jeg er veldig fornøyd med selvtilliten. Vi er bedre i straffesparkkonkurranse enn i ordentlig spill, sa Solskjær med et smil i et intervju med klubben sin egen TV-kanal etter kampen.

Laget har nemlig bommet på to av fire straffespark så langt i sesongen.

Etter tomålstapet borte mot West Ham United i ligaen forrige runde trengte nordmannen en opptur. Noen gedigen opptur ble det heller ikke, men den norske manageren kan puste lettet ut etter å ha unngått en cupflause.

Den argentinske reservekeeperen Sergio Romero ble til slutt den store helten da Manchester United slapp unna skrekken med et hårstrå.

– Vi må gå for det andre målet. Det er en læringskurve. I denne klubben lener man seg ikke tilbake og håper at ett mål er nok, sier Solskjær.

Tamt United

Selv med superstjernen Paul Pogba tilbake i lagoppstillingen ble tredjedivisjonslaget Rochdale en tøff oppgave for Manchester United. Pogba var tilbake i lagoppstillingen etter å ha stått over de tre siste kampene med en ankelskade.

Den franske superstjernen fikk første omgangs største mulighet da han umarkert headet et innlegg like over mål fra kort hold. Tilskuerne på Old Trafford ble ikke servert noe festfotball, og lagene gikk målløse inn til pause.

United-laget har ikke scoret mer enn ett mål siden de vant ligaåpningen 4–0 mot Chelsea i august.

Ole Gunnar Solskjær

SLAPP MED SKREKKEN: Ole Gunnar Solskjær snakker med Rochdales keeper Robert Sanchez etter kampen.

Foto: Paul Ellis / AFP

Tenåringer ble sentrale

I andre omgang var Rochdale centimeter unna scoring da de spilte seg igjennom Manchester-forsvaret og fikk skutt fra fem meter. Ballen gikk forbi keeper, men nysigneringen Aaron Wan-Bissaka fikk reddet på streken.

Det 17 år gamle spisstalentet Mason Greenwood scoret det avgjørende målet i Europaligaen forrige uke, og var igjen sentral for Manchester-laget. Unggutten ga United ledelsen etter 67 minutter. 17-åringen lurte bort en forsvarer med en skuddfinte, før han satt ballen i keepers korthjørne.

– Han er like god med begge beina, og det må være et mareritt for forsvarere å være en mot en mot ham i boksen, sa Solskjær om unggutten.

Det så ut som spisstalentet til United skulle stjele alle overskriftene, men istedenfor var det en enda yngre tenåring som ble sentral. Inn på bakerste stolpe snek 16 år gamle Luke Matheson seg og banket inn utligning for tredjedivisjonslaget. Matheson, som fyller 17 år om en uke, jublet hemningsløst på stadion som er kjent som drømmens teater.

Nesten drømmedag

SJOKKERTE: 16 år gamle Luke Matheson sjokkerte Manchester United da han utlignet for bortelaget.

Foto: Jason Cairnduff / Reuters

Reservekeeper ble helt

Dessverre for Rochdale-tenåringen ble det kun med drømmer denne gangen. Jimmy Keohane klarte ikke lure Uniteds reservekeeper da han tok lagets andre straffespark. Solskjærs menn, inkludert 17 år gamle Greenwood, gjorde ingen feil og satt alle de fem straffene sine.

Dermed kunne Manchester-laget juble for avansement da sommersigneringen Daniel James satte lagets femte straffe bak Rochdale-keeperen.

Som spiller vant Ole Gunnar Solskjær det meste med Manchester United, men noe ligacuptrofé ble det aldri. Etter seieren over Rochdale lever fortsatt muligheten for at Solskjær kan skaffe seg et trofé han ikke har i skapet fra før av, og hans første som United-manager. Men etter forestillingen mot Rochdale virker akkurat det veldig langt unna.

Siste nytt

 • Flertall for OL-avlysning i Japan

  59 prosent ønsker å avlyse sommer-OL i Tokyo, viser en ny meningsmåling fra Japan. Bare 39 prosent mener lekene bør holdes, melder Reuters. Tre måneder før lekene skal åpne sliter Japan med høye smittetall og strenge koronarestriksjoner.

 • Knallsterk avslutning av Hovland

  Viktor Hovlands fire birdier på siste dag i Charlotte sikret ham den andre tredjeplassen på rad i PGA-touren.

  23-åringen fra Norge dro til med birdier på hull 4, 7, 14 og 15 i North Carolina. Det ga totalt 67 slag og fire under par på den siste dagen.

  Etter fire dagers spill ble fasiten totalt åtte slag under par totalt, og igjen var det en sistedag det luktet svidd av for Hovland. Han klatret tre plasser på avslutningsdagen.

  Hovland delte 3.-plassen med Keith Mitchell.

  Wells Fargo Golf
  Foto: Jacob Kupferman / AP
 • Neymar-mål holder liv i tittelhåp

  Neymars straffescoring like før pause sørget for 1-1 og ett viktig poeng for Pars Saint-Germain borte mot Rennes.

  PSG er tre poeng bak serieleder Lille med to serierunder igjen. De kan fortsatt bli seriemestere, men er avhengige av at Lille snubler.

  APTOPIX France Soccer League One
  Foto: David Vincent / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal