NRK Meny
Normal

– Northug burde ikke ha startet i finalen

CANMORE (NRK): Renndirektør Pierre Mignerey mener det hadde vært mer sportslig av Petter Northug å droppe tirsdagens sprintfinale.

Northug

KONTROVERSIELT: Ikke alle synes Petter Northug viste god sportsånd i tirsdagens sprintfinale.

Foto: NRK

Northug forvirret stadionspeakeren da han tok tirsdagens sprintfinale i Ski Tour Canada som søndagstur, for å spare krefter. Mange har også latt seg provosere over at Northug åpenbart ikke var interessert i å kjempe om seieren – og i stedet stoppet helt opp i en bakke for å se de andre spurte.

Renndirektøren i FIS, Pierre Mignerey, likte ikke det han så.

– Petter kunne ha droppet å stille i finalen, sier han til NRK.

Og fortsetter:

– Resultatet hadde vært det samme. Reglene er klare – hvis du ikke starter eller ikke fullfører heatet, så blir du plassert sist. Han hadde blitt nummer seks i konkurransen selv om han ikke hadde startet.

Ikke regelbrudd

– Hadde det vært bedre om Northug ikke hadde startet?

– Fra et sportslig perspektiv – helt klart! Jeg vet målet hans var å spare krefter. Og så vet jeg ikke om han kan reglene, om han visste at han ikke hadde trengt å starte, eller om han stilte opp for å gi oss noe å snakke om i dag, sier Mignerey.

Han understreker at reglene er som de er fordi man ikke skal straffes for eksempel for å bli skadet eller syk underveis. Går man videre fra semifinale til finale, skal man ikke miste sjetteplassen selv om man ikke kommer til start i finalen.

Derfor synes også Mignerey det er vanskelig å innføre regler for å hindre gåing av den typen Northug viste tirsdag.

– Ifølge regelboka var det Northug gjorde helt greit. Det står ingenting i reglene om at man må gå fort. Det er hans valg. Og det er en del av hans personlighet. Det er ikke første gang han pusher grensene, sier Mignerey.

Pierre Mignerey

REAGERER: Renndirektør Pierre Mignerey stiller spørsmål ved hvorfor Petter Northug i det hele tatt gikk tirsdagens sprintfinale.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Majoriteten likte det ikke

– Har du forståelse for at Northug ønsket å spare krefter?

– Jeg forstår det, og det er ikke min jobb å si om det er rett eller galt. Men mange liker ikke denne typen oppførsel, og i går tror jeg majoriteten ikke likte det, sier renndirektøren.

Petter Northug sier til NRK at han var klar over at han ikke hadde behøvd å stille i finalen. Likevel var det aldri noen tvil om at han ville gå gjennom finalen.

– Det var greit å gå seg ned og få tuslet ut litt laktat fra semifinalen, sier han.

– Hva tenker du om det Mignerey sier?

– Når man er i en finale, så mener jeg det er dårlig gjort ikke å stille opp, sier Northug.

Siste nytt

 • Lance Armstrong inngår forlik

  Lance Armstrong inngår forlik på 5 millioner dollar for å unngå rettssak i mai, der han ville ha risikert å måtte betale 100 millioner dollar til myndighetene. Det melder amerikanske medier sent torsdag kveld norsk tid, skriver NTB.

  Lance Armstrong
  Foto: Thao Nguyen / AP
 • Chelsea nærmer seg Tottenham

  Chelsea slo Burnley 2-1 på bortebane, og med tre poeng knappet de inn på Tottenham og den viktige fjerdeplassen. Med fire kamper igjen har Chelsea fem poeng opp til byrivalen. Kampen mellom Leicester og Southampton endte 0-0.

  FBL-ENG-PR-BURNLEY-CHELSEA
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier. Rosenborg slo Trygg/Lade 4-2.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag