Remis i første parti for Carlsen: – Ikke skuffet

SOTSJI/OSLO (NRK.no): Magnus Carlsen (23) lette febrilsk etter vinnermuligheter, men måtte ta til takke med remis i det første VM-partiet.

Slik endte det første partiet i sjakk-VM i Sotsji.

SE VIDEO: Slik så det ut da Magnus Carlsen og Vishy Anand avsluttet partiet.

Vishy Anand

Vishy Anand spilte svært aggressivt i starten av partiet.

Foto: Artur Lebedev / Ap

– Jeg er ikke skuffet. Jeg kom ut av en litt vanskelig stilling, men fant ingen veier til seier, sier Magnus Carlsen.

I sluttspillet av partiet ble det klart at Carlsen spilte for seier til tross for at Anand hadde fordel med sine hvite brikker. Carlsen presset motstanderen kraftig og det så lenge ut til å gå mot triumf, men det holdt akkurat ikke for sjakkgeniet fra Bærum.

Partiet var over etter 48 trekk og fem nervepirrende timer.

De to spillerne virket begge tilfreds på pressekonferansen etter kampen. Carlsen svarte med lav stemme på spørsmålene fra sjakkpressen.

– Jeg skulle selvfølgelig ha sett at det ble seier, men slik gikk det ikke. Jeg er fornøyd med åpningen av denne matchen, sier Carlsen.

Aggressivt Anand-spill

Men til tross for et voldsomt Carlsen-kjør i store deler av spillet, startet partiet faktisk best for den indiske motstanderen.

Anand, som fikk kritikk for å spille svært blekt og defensiv i forrige VM-match, så ut som en helt ny mann i starten av første parti i Sotsji.

Han er en av verdens fremste åpningseksperter og overrasket fra start med trekket D4 - et uvanlig trekk til han å være. Og han fortsatte bare å male på utover i partiet.

– Oj, oj, oj! Kjempeaggressivt spill av Anand, utbrøt NRKs sjakkekspert Torstein Bae etter hvert som brikkene ble flyttet.

Carlsen svarte på Anand-åpningen med et Grünfeld-indisk forsvar. Nordmannen forsvarte seg godt og jobbet seg tilbake til en lik stilling relativt fort.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Det endte med remis i første parti av sjakk-VM i Sotsji. Dette sa Magnus Carlsen på pressekonferansen.

SE VIDEO: Slik oppsummerer Magnus Carlsen det første partiet.

Sterkt sluttspill

Carlsen tok etter hvert over initiativet i partiet, og Anand måtte dermed kjempe med nebb og klør.

Da så det faktisk ut som om Carlsen satt og koste seg ved brettet. For hvert eneste trekk Carlsen tok, så Anand mer og mer ukomfortabel ut. Sjakkeksperter mener det var nordmannens 42. trekk som gjorde at inderen klarte å redde remis.

Carlsen flyttet tårnet sitt fra e7 til e2, noe som resulterte i at den berømte pilen på TV-skjermen flyttet seg noen hakk mot midten.

Sjakkekspert Atle Grønn tror Carlsen har spilt på seg stor selvtillit inn mot morgendagen.

– Dette var en veldig bra start for Norge, jeg tror Magnus var veldig fornøyd. Magnus presset i flere timer, og det var litt viktig, sier Grønn til NRK.no.

Klikk deg fram og tilbake i partiet under!

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • PSG-stopper mister Dortmund-kamp

  Thiago Silva har en skade i låret og blir borte fra fotballbanen i tre ukers tid, skriver Paris Saint-Germain på sine nettsider. Han går dermed glipp av den franske storklubbens returoppgjør mot Erling Braut Haalands Borussia Dortmund i mesterligaen.

  Germany Soccer Champions League
  Foto: Michael Probst / AP
 • Johansson med til Lahti

  Robert Johansson stod over forrige helgs renn i Romania, men er en av de seks hopperne landslagssjef Alexander Stöckl har tatt ut til helgens renn i Lahti. Halvor Egner Granerud, som fikk sjansen i Johanssons fravær, får ikke bli med til Finland.

  Robert Johansson under verdenscuprennet i Bad Mittendorf
  Foto: Kerstin Joensson / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal