Hopp til innhold

Risikerer å bli vraket to uker etter v-rekorden

Johan Remen Evensen risikerer å bli vraket til lagkonkurransen i VM til fordel for mannen han tok verdensrekorden fra.

Johan Remen Evensen

Johan Remen Evensen falt i normalbakkerennet lørdag.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Johan Remen Evensen

En skuffet Johan Remen Evensen etter fallet i 1. omgang.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Årsaken er at Johan Remen Evensen falt i den første omgangen av normalbakkerennet i VM lørdag og fikk dermed ikke muligheten til å vise landslagsledelsen hva han er god for i en konkurranse i Midtstubakken.

Likevel tror han på en plass på laget når det skal hoppes lagkonkuranse der søndag.

  • Hvem tror du blir sistemann på laget i lagkonkurransen søndag? Remen Evensen eller Romøren?

Elendige forhold

– Jeg hadde elendige forhold og synes jeg tross alt gjør et bra hopp. Jeg har uansett bevist på trening at jeg kan hoppe lengst av alle, sier Remen Evensen som hoppet 90 meter da han falt etter det han kaller «en juniorfeil» i landingen.

Trener Mika Kojonkoski støtter sin elev.

– Remen Evensen ble i dag offer for dårlige forhold, sier han.

– Fem god hoppere

Uhellet lørdag skjer bare to uker etter at han tok pusten fra en hel hoppverden med to verdensrekorder i Vikersund . Da stjal han verdensrekorden fra lagkamerat Bjørn Einar Romøren - som fulgte lørdagens hopprenn fra sletta i bunn av Midtstubakken.

Romøren er med i den fem mann store VM-troppen, men ble vraket til normalbakkerennet. Nå kan han få sjansen i lagkonkurransen.

Les også: Tredje gang på VM-programmet

– Vi har fem gode hoppere i VM-troppen så uansett hvilke fire vi velger skal vi være med å kjempe om pallen i lagkonkurransen, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

Rett etter rennet ga Bråthen mer eller minde klarsignal i lagkonkurransen til de tre andre som hoppet i dag, Jacobsen, Hilde og Bardal, men nevnte ikke Evensens navn.

Romøren trener alene

Søndag morgen skal Romøren som eneste av de norske, trene i Midstubakken. Laget tas ut direkte etter Romørens treningsøkt.

Bjørn Einar Romøren

Bjørn Einar Romøren var bare tilskuer i Midtstubakken lørdag.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Selv om Norge kun har vært utenfor pallen én gang i lagkonkurranser denne sesongen innrømmer sportssjefen at VM-medaljen kan ryke.

Ta NRKs VM-Quiz!

– Målet er medalje, men det blir tøft. Både Polen, Tyskland, Østerrike og Japan blir farlige.

Det er imidlertid liten tvil om hvilken nasjon som er gullfavoritt etter at Østerrike tok dobbelseier ved Morgenstern og Kofler lørdag.

– Når det gjelder forholdet til Østerrike føler jeg det på samme måte som de andre landenes sportssjefer i langrenn gjør overfor Norge, sier Bråthen og tenker på Marit Bjørgens dominans.

Hvem tror du blir sistemann på laget i lagkonkurransen søndag? Remen Evensen eller Romøren? Si din mening her!

Hopp lagkonkurranse, normalbakke i OL og VM

Mesterskap

Gull

Norsk plassering

Norges lag

2001 Lahti, Finland:

Østerrike

Nummer 8

Roar Ljøkelsøy
Olav Magne Dønnem
Bjørn Einar Romøren
Henning Stensrud

2005 Oberstdorf, Tyskland:

Østerrike

Nummer 12

Lars Bystøl
Sigurd Pettersen
Bjørn Einar Romøren
Roar Ljøkelsøy

2011 Oslo, Norge

Østerrike

Sølv

Anders Jacobsen,
Bjørn Einar Romøren,
Anders Bardal
Tom Hilde

Siste nytt

  • Kastet opp før renn – nå legger NM-vinneren opp 

    Landslagsalpinist Markus Nordgård Fossland (25) avslutter karrieren. Han sier følelsen av å risikere livet, samt vedvarende skadeproblemer, ligger bak.

    Fossland, som nylig tok NM-gull i super-G, forteller på Instagram at det er hovedsaklig tilbakevendende problemer med ryggen som utgjør en viktig del av beslutningen om å gi seg. Smertene har han hatt i seks år.

    – På renndager mobiliserer jeg og håndterer smertene i et run. Treningsdager er en helt annen historie, skriver Fossland på Instagram.

    Deretter peker han på at risikoen han tar ved å sette utfor verdens mest krevende alpinløyper også har blitt en stor belstning. 25-åringen sier perspektivet hans rundt dette har endret seg det siste året.

    – Det å kjøre verdenscuprenn i fartsdisiplinene medfører en risiko. Det trodde jeg at jeg var OK med. Å erfare at jeg ikke kan akseptere denne risikoen har vært smertefullt, frustrerende og sjokkerende, skriver Fossland – og fortsetter:

    – Å kaste opp før flesteparten av rennene i år, og følelsen av å sette livet på spill hver helg, har vært tøft. Det å oppdage at jeg ikke gir hundre prosent på renndager, har vært enda tøffere.

    (NTB)

    World cup alpint utfor Kvitfjell
    Foto: Erik Johansen / NTB
  • Ruud storspilte - klar for semi i Barcelona

    Casper Ruud (25) tok to strake sett 6-4, 6-3 mot Matteo Arnaldi (23) og er klar for semifinale mot Tomas Etcheverry (24) i ATP-turneringen i tennis i Barcelona.

    Casper Ruud tok åpningssettet mot den to år yngre italieneren med 6-4 etter at det svingte stort i starten på kampen med flere brudd begge veier.

    I det andre settet ble det 6-3 til Casper Ruud. Nordmannen brøt til 4-2 og servet det neste inn til 5-2. Arnaldi reduserte til 3-5 med et blankt game, men Ruud tok seg av sitt eget servegame og sikret seg 6-3 i det andre settet. Dermed var kampen over.

    – Dette var ikke lett. Jeg spilte for en plass i semifinalen, og det har jeg ikke klart i Barcelona tidligere. Det var mange brudd i starten og slett ingen enkel kamp. Det har vært et fantastisk år så langt, og jeg håper på enda et par seirer til her i Barcelona før det er over, sa Ruud til TV 2 etter sin 27. seier på årets ATP-tour.

    (NTB)

    Casper Ruud
    Foto: JOSEP LAGO / AFP
  • Halvorsen sikret norsk OL-plass

    Rifleskytter Ole Martin Halvorsen (24) ble nummer tre i fredagens OL-kvalifisering i Brasil, og sikret Norges sjette OL-plass i idrettsgrenen.

    – Det føles veldig godt nå, men det var hardt å skyte. Det er første gang på pallen individuelt for meg internasjonalt, og det var ikke forventet. Men det er veldig gøy, sier Halvorsen til NTB.

    – Det betyr at vi har mulighet til å delta i alle øvelser med maks antall skyttere. Vi kan blant annet stille to lag i blandet lag. Vi står godt rustet foran OL, sier sportssjef Tor Idar Aune i Norges Skytterforbund til NTB.

    OL-ilden i Paris tennes 26. juli. Dagen etter deles første medalje i skyting ut.

    (NRK/©NTB)

    Ole Martin Halvorsen
    Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal