Glimt-treneren fnyser av gull-spørsmålet: – Så dumme er vi ikke

SKIEN/OSLO (NRK): Med seier mot Odd kan Bodø/Glimt skryte av å ha vunnet de fem første seriekampene på øverste nivå for første gang i klubbens historie.

Kjetil Knutsen

TAR IKKE AV: Nordlendingene kunne juble for ny storseier og historisk poengfangst etter en solid kamp mot Odd, men Kjetil Knutsen vil ikke snakke om laget sitt som en gullkandidat.

Foto: Trond Reidar Teigen

Laster innhold, vennligst vent..

Etter kampen ble Kjetil Knutsen spurt om gull var det naturlige målet etter å ha åpnet Eliteserien med fem strake seirer.

– Nei, så dumme er vi ikke. Vi har fått en fantastisk start, de fem kampene er bak oss nå. Så er det å mobilisere alt inn mot kampen på søndag mot Brann. Det er vårt fokus, vi jobber kort tid om gangen, sier Glimt-treneren til NRK.

– Kunne vært bedre

– Vi startet bra, og de får en mann utvist. Vi detter litt ned i førsteomgangen, men vi vinner en kamp vi burde vinne når kampbildet blir som det blir, sa Jens Petter Hauge til Eurosport etter 4-0-kampen mot Odd som han mener kunne vært bedre.

Odd-forsvarer Espen Ruud rakk så vidt å bli svett før han ble sendt i dusjen av dommer Marius Grøtta. 36-åringen fikk direkte rødt etter å ha felt Kasper Junker på to meter etter et drøyt kvarter.

Rødt kort

Odd spilte bare et kvarter med elleve mann på banen.

Foto: Trond Reidar Teigen / Trond Reidar Teigen

Da Junker fikk spørsmål om situasjonen, og om det røde kortet var på sin plass, var han klokkeklar.

– Ja, det syns jeg. Det er en klar straffe. Dommeren skal ha ros for å dømme det.

Der én danske skaffet straffen, var det en annen som satte ballen i nettet. Philip Zinckernagel fikk æren av å åpne målkalaset i Skien.

– Ingenting kommer av seg selv

Glimt spilte med en mann mer i store deler av kampen, men fikk likevel beskjed i pausen om å heve nivået.

– Som vi snakket om i pausen er det ingenting som kommer av seg selv, vi må forbedre hver eneste minste detalj. Det er det som kjennetegner de beste, sa Kjetil Knutsen til Eurosport etter kampen.

– Vi har spilt mot ti mann før, og det holdt vi på å hive i «driteren». Dette var en godt gjennomført kamp, sier han og påpeker at han med det sikter til det mentale.

Bodø/Glimt

De gulkledde fikk ros fra sjefen for å holde hodet på plass etter at Odd ble redusert til ti mann.

Foto: Trond Reidar Teigen / Trond Reidar Teigen

Før halvtimen var passert viste gjestene hvorfor de blir kalt «Nordens italienere» av trener Kjetil Knutsen. Jens Petter Hauge orkestrerte et mesterstykke av et angrep, og Junker fikk en enkel jobb med å doble ledelsen.

To minutter inn i andreomgang takket Glimt-stopper Marius Høibråten for sin debut fra start for de gulkledde. Fra rundt 30 meter smalt han til med venstrefoten, og ballen stoppet ikke før det sang i nettet bak Sondre Rossbach.

Innbytter Sammy Skytte sto for gjestenes fjerde scoring.

– De er et lokomotiv

Bodø/Glimt står nå med fem strake seirer på sine fem første kamper i øverste divisjon, noe som aldri har skjedd før.

– All ære til Bodø/Glimt. De er Norges beste fotballag sammen med Molde, sa Odd-trener Nornes til Eurosport etter tapet.

Odd - Bodø/Glimt

Nornes og Odd klarte ikke å stoppe serielederen på eget gress.

Foto: Trond Reidar Teigen

– De er et lokomotiv, og det er vanskelig å stoppe et lokomotiv.

Med ti mann i store deler av kampen ble det vanskelig for Tobias Lauritsen å tette hullet etterlatt av Torgeir Børven.

Musha Bakenga og Kasper Lunding Jakobsen debuterte begge for hjemmelaget da de ble byttet inn i andreomgang, men ingen av dem bemerket seg stort.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Utsatt for krasj - havnet i vannet

  Seilerne Malin Rønningen og Helene Næss fikk en svak start på OL-mesterskapet i 49er-seiling.

  I det første seillaset ble duoen nummer 10, men det var i det påfølgende seillaset at uhellet var ute. De norske kvinnene krasjet med Nederland, og Helene Næss havnet i vannet.

  Det tok tid før seilbåten kom i gang igjen. Lenge var det usikkert om de faktisk kunne fortsette, eller om det var skade på båten. Etterhvert kom kvinnene i gang igjen, men tapte mye tid.

  – Det er klart skuffelsen er enorm når de får et uhell som i dag. De tapte mange minutter på det, sa ekspertkommentator Tiril Bue på Discoverys sending.

  De seilet inn på 17. plass, nest sist og hele 5.19 bak England som krysset mållinjen først.

  Helene Næss og Marie Rønningen.
  Foto: CARLOS BARRIA / Reuters
 • Høst med knapp ledelse

  Seiler Line Flem Høst endte på 10. plass etter seilas fem og seks i laser radial tirsdag morgen, men den posisjonen var nok til at hun fortsatt er i ledelsen sammenlagt. Svenske Josefin Olsson kom i mål først, og ligger dermed på en femteplass sammenlagt.

  Høst leder konkurransen med 17 poeng. Det er ett poeng på danske Anne-Marie Rindom, som ble nummer fire i dagens konkurranse.

  Sailing - Women's Laser Radial - Opening Series. Line Flem Høst.
  Foto: Carlos Barria / Reuters
 • Hovlands spillemakkere klare

  Viktor Hovland slår ut med Cameron Smith og Garrick Higgo i OL-turneringen i golf, Kristian Krogh Johannessen med Adrian Meronk og Gunn Charoenkul.

  Hovland slår ut 03.14 torsdag norsk tid og 01.14 fredag. Nordmannen, som er nummer elleve på verdensrankingen, skal gå sammen med australske Smith (28 i verden) og sørafrikanske Higgo (41) de to første dagene.

  Hovland regnes som en av de største favorittene til å vinne OL-gull. Han er av nyhetsbyrået AFP plukket ut som en av fem spillere å holde et øye med. De fire andre er Collin Morikawa, Hideki Matsuyama, Rory McIlroy og Justin Thomas.

  Nevnte McIlroy og Morikawa slår ut sammen med Im Sung-jae fra Sør-Korea. Patrick Reed, som kom inn og erstattet koronasmittede Bryson DeChambeau, slår ut med Tommy Fleetwood og Shane Lowry.

  Kristian Krogh Johannessen slår ut 02.14 torsdag og 04.09 fredag, sammen med Meronk fra Polen og Chroenkul fra Thailand.

Sendeplan

Kl. Program Kanal