NRK Meny
Normal

Rekordmange nominasjoner!

I fjor ble det satt ny rekord da Norges Idrettsforbund mottok over 1700 Ildsjelnominasjoner fra det norske folk.

Vidar Bøe med konen Kjærsti

Vidar Bøe fikk prisen Årets ildsjel i januar i år. Her med konen Kjærsti under idrettsgallaen i Håkons Hall på Lillehammer.

Foto: Andersen, Kristoffer Øverli / SCANPIX

Søndag 21. november gikk fristen ut for å nominere sin favoritt til Årets Ildsjel 2011 som deles ut på Idrettgallaen 8. januar.

Vidar Bøe sammen med Tahir Hussain

Vidar Bøe sammen med Tahir Hussain under idrettsgallaen i Håkons Hall på Lillehammer.

Foto: Andersen, Kristoffer Øverli / SCANPIX

Assisterende markedsdirektør og Ildsjelansvarlig i NIF, Bente Engelhardtsen Widding, kan nå bekrefte at fjorårets rekord ikke bare er slått, den er knust.

- Vi har mottatt nærmere 2500 nominasjoner i år!

Det er utrolig å se et så sterkt engasjement i Idretts-Norge, vi vet jo at det finnes mange ildsjeler der ute og ønsker selvsagt å sette fokus på det idretten er tuftet på, nemlig frivillighet.

Prisen Årets ildsjel har på få år blitt en av Idrettsgallaens viktigste priser - og en utmerkelse absolutt alle har et forhold til. Alle vet hvor mye en ildsjel betyr.

"Bøe-effekt"

Widding mener den enorme pågangen er et resultat av at man har klart å sette enda mer fokus på den jobben som ildsjelene gjør.

Over en million nordmenn så en rørt Dronning Sonja utdele prisen Årets Ildsjel 2010 til Vidar Bøe, et TV-øyeblikk mange vil kategorisere som historisk. Widding ser ikke bort i fra at årets pågang delvis også kan være en "Bøe-effekt", men hun tror ikke det ble satt en uslåelig standard.

- Det er viktig å tenke på at det ikke er noen mal på hvordan er ildsjel skal være. Det er mange fantastiske ildsjeler der ute og vi kan dessverre bare kåre én vinner på Idrettsgallaen, men at kandidaten som når helt til topps er en verdig vinner og at mange vil bli rørt over hennes eller hans engasjement for idretten, det er jeg temmelig sikker på.

Video: Se Bøe få prisen

Artikkelen fortsetter under videoen

Video Vidar Bø vant årets ildsjel

Ildsjeljuryen bestående av Ingrid Kristiansen, Marit Breivik, Kjetil Andre Aamodt, Eirik Kvalfoss, Karoline Dyhre Breivang og visepresident i Norges Idrettforbund Børre Rognlien setter straks i gang arbeidet med å kåre de fem som blir kandidatene til Årets Ildsjel 2011.

Vidar Bøe og dronning Sonja

Dronning Sonja delte ut prisen til Vidar Bøe.

Foto: Andersen, Kristoffer Øverli / SCANPIX

Et krevende, men svært viktig arbeid, presiserer Widding.

- Idretten er tuftet på frivillighet og er helt avhengig av dette for at hjulene skal gå rundt i de ulike lag og klubber. Det er viktig for oss å hedre disse menneskene som gjør en så fantastisk og uegenyttig jobb for andre.

Siste nytt

 • Ronaldo ble årets spiller

  Cristiano Ronaldo ble kåret til årets spiller under FIFAs prisutdelingsgalla i London mandag. Real Madrid-stjernen har vunnet priser på løpende bånd de siste sesongene. Mandag stakk han av med en ny gjev utmerkelse – i kamp med Barcelonas Lionel Messi og Paris Saint-Germains Neymar.

  FBL-FIFA-AWARDS
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Real Madrid-tungt «årets lag»

  Årets lag ble ikke overraskende svært Real Madrid-tungt. Forrige sesongs mesterligavinnere var representert med seks spillere: Gianluigi Buffon - Dani Alves, Sergio Ramos, Leonardo Bonucci, Marcelo - Luka Modric, Toni Kroos, Andres Iniesta - Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar.

  Britain The Best FIFA Awards
  Foto: Alastair Grant / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal