NRK Meny
Normal

Rekordkampen skaper overskrifter i utlandet: – Episk og latterlig

Den elleville verdensrekordkampen mellom Storhamar og Sparta blir omtalt langt utenfor Norges grenser. Ord som «episk» og «latterlig» brukes for å beskrive dramaet.

Bildekollasje

DRAMA: Rekordkampen mellom Storhamar og Sparta Sarpsborg får oppmerksomhet også utenfor Norges grenser.

Foto: Skjermdump: Fox, Aftonbladet, AP og Yahoo

217 minutter og 14 sekunder. Dette er rekorden som havner i ishockeyens historiebøker med gullskrift etter nattens sluttspillskamp mellom Storhamar og Sparta Sarpsborg.

NM-kampen startet klokka 18.00 søndag og den varte helt til klokka 02.33 mandag. Det var til slutt Storhamars Joakim Jensen som avgjorde kampen med sin 2-1-scoring.

Aldri før har en offisiell kamp vart så lenge.

Hockey

FOX: Slik omtalter Fox Sports den elleville kampen på Hamar.

Foto: Skjermdump: Fox Sports

Det er dessverre ikke altfor ofte at norsk hockey får oppmerksomhet utenfor landegrensene, men denne dagen er et unntak: I dag kan man lese om hockeydramaet på Hamar i medier i USA, Australia, Frankrike og Sverige.

For å nevne noen.

– Episk rekordkamp

«Det hele utartet til å bli en episk rekordkamp som ble avsluttet neste dag», skriver journalist Barry Werner i amerikanske Fox Sports.

Nettsiden ramser opp flere «interessante omstendigheter» som oppsto som følge av maratonkampen og trekker blant annet frem Twitter-meldingen til politiet i Innlandet.

Laster Twitter-innhold

Australske 7 Sports vier oppgjøret mange ord på sine nettsider og omtaler det hele som en «latterlig rekordkamp».

I artikkelen nevnes det blant annet at supporterlederen Storhamar Supporterunion, Anne-Line Syversen, måtte dra fra kampen for å gå på jobb.

Nyhetsbyrået AP sendte ut følgende Twitter-melding til sine 111.000 følgere i natt.

Laster Twitter-innhold

Fikk oppdatering under Zucca-kamp

Det amerikanske hockeypublikummet fikk også servert oppdateringer fra den norske kampen under NHL-matchen mellom New York Rangers og Detroit Red Wings.

TV 2-kommentator Kasper Wikestad knipset et bilde da en oppdatering fra Norge rullet over skjermen mens Mats Zuccarello Aasen var i fokus.

Laster Twitter-innhold

Neste kamp i kvartfinaleserien spilles allerede på tirsdag. Det gjenstår å se om spillerne kommer seg på beina innen den tid.

– Vi må bare nullstille oss. Det blir like tungt for Storhamar som for oss i neste kamp, sier Sparta-spiller Christopher Henriksen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Atlético herjet med Sevilla

  Atlético Madrid nekter å gi opp La Liga-drømmen. Antoine Griezmann gjorde hattrick da serietoeren vant hele 5-2 borte mot Sevilla. Vanligvis er Sevilla blant de tøffeste lagene å møte på bortebane.

  Griezmann
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Stabæks måltyv takket nei til Kina

  Stabæk fikk nylig et tilbud på over 20 millioner kroner for Ohi Omoijuanfo, men bæringene takket nei til budet fra kinesiske Henan Jianye, skriver Nettavisen. Spissen scoret 17 mål på 27 seriekamper forrige sesong.

  Eliteserien i fotball 2017. Lillestrøm - Stabæk. (2-2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
 • Vipers var overlegne mot Tertnes

  Serieleder Vipers legger press på rivalene etter en klar 33-22-seier hjemme mot Tertnes i eliteserien i håndball. Vipers ledet 18–8 til pause, og endte til slutt med ellevemålsseier for vertene. Kristine Lunde-Borgersen ble Vipers toppscorer.

  Vipers-Tertnes
  Foto: Geir Ingar Egeland

Sendeplan

Kl. Program Kanal