NRK Meny
Normal

– Det er nesten pinlig, forferdelige tall

Aldri har de dårligste lagene i eliteserien vært dårligere enn i 2015. Den neste måneden blir et bikkjeslagsmål for de fire i bunnen av tabellen.

Rekorddårlig poengfangst i eliteserien

POENGFATTIGE: Tromsø-keeper Pål Vestly Heigre, Starts Mads Stokkelien og Mjøndalens Vegard Hansen har blitt vant til å deppe i høst. En av dem kan imidlertid juble til slutt.

Foto: Bildemontasje / Scanpix

Start har 21 poeng, Tromsø 20 og Mjøndalen 20 med fire kamper igjen å spille av årets eliteserie.

Ett lag beholder plassen, ett skal spille kvalifisering og ett rykker rett ned. Sandefjord har også en teoretisk mulighet til å blande seg inn, selv om de nå ligger klart sist med 13 poeng.

– Vi er glade for at vi fortsatt er med og kan redde plassen i eliteserien fire runder før slutt. Hadde jeg fått muligheten til det før serien startet så hadde jeg tatt den begjærlig, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen.

Kunne vært ferdige

Bård Borgersen og Espen Børufsen

NY TRENER: Bård Borgersen overtok jobben som hovedtrener i Start i september, men står fortsatt uten seier. Her med Espen Børufsen.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Selv om det er svært jevnt, vil etter alle solemerker «vinneren» av de tre beholde plassen med en rekorddårlig sum. Siden 16-lagsserien ble innført i 2009 har lag nummer 13, det siste på trygg plass, aldri hatt dårligere enn 33 poeng.

Det har Hansen fått med seg.

– Hadde det vært en tidligere sesong hadde vi vært ferdige allerede. Det er flaks for oss at Tromsø og Start og Sandefjord har vært like dårlige som oss.

Flaksen tenker Start-trener Bård Borgersen svært lite på ifølge ham selv.

– Flaks og flaks. Det er nå sånn det er, og jeg bruker ikke noe særlig energi på hvorfor det er sånn. Vi forholder oss til hvordan det er, og ønsker å benytte oss av den muligheten, sier Borgersen.

Elendig form

I fire av de siste seks sesongene har også laget på kvalifiseringsplass samlet mer enn 30 poeng. At det skjer nå, virker lite trolig.

De tre bunnlagene har også hatt en elendig poengfangst i det siste. De siste ti eliteserierundene har Tromsø tatt fire poeng, Mjøndalen det samme, mens Start bare har tatt to.

– Det er nesten pinlig. Det er forferdelige tall. Vi har flaks med at to andre er like dårlige, og Sandefjord enda dårligere. Det er ikke noe vi er stolte av, det er begredelig. Men det er ikke noe panikk hos oss, vi er egentlig i en divisjon vi ikke hører hjemme i, sier Hansen.

Tror 24 poeng kan holde

Han forteller at han tror det kan holde med fire poeng for å sikre plassen og peker ut Start borte og Aalesund hjemme som nøkkelkamper. Bård Borgersen på sin side hevder at han ikke er opptatt av hva de andre klubbene gjør.

– Du trenger ikke spørre om hvor mange poeng vi trenger. Det har jeg ikke fokus på. Fokus for meg er på oss selv og at vi skal ha tre poeng mot Sandefjord lørdag.

– Er det noe du bare sier, eller er det genuint?

– Det er genuint. Jeg har alltid vært ekstremt opptatt av hvor jeg er nå. Veldig i nuet. Det er mulig jeg har blitt preget av en lang karriere, men det er sånn jeg er, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Overtar som tysk landslagssjef

    Martina Voss-Tecklenburg blir ny landslagssjef for Tysklands kvinnelandslag i fotball. 50-åringen har fått kontrakt til 2021. Voss-Tecklenburg har hatt stor suksess med det sveitsiske landslaget og er i ferd med å føre det til VM-sluttspill. Den jobben skal hun fullføre før hun i høst overtar Tyskland.

  • Gerrard kan bli Rangers-manager

    Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

    SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
    Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal