Hopp til innhold

Lagkameratens ros etter nok en Haaland-rekord: – En ubehagelig spiller

Erling Braut Haaland (19) satte nok en rekord i mesterligaen. Etter råsterke 1-1 i Napoli står nordmannen med syv mål på fire kamper.

JUBEL: Erling Braut Haaland kunne juble for scoring i Napoli.

JUBEL: Erling Braut Haaland sendte Salzburg i ledelsen i Napoli.

Foto: Alberto Pizzoli / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

Elleve minutter var spilt da Haaland var sikker og satte 1-0 fra straffemerket. Mens lagkameratene jublet for straffespark hastet Haaland ut av banen for å plukke opp ballen og legge den på krittmerket. Så hamret han den i nettet.

– Jeg gjør som i Molde og tar det videre til en større scene, sier Haaland til Viasport etter kampslutt.

Ifølge TV 2s ekspert Jesper Mathisen har han nå scoret på 26 straffespark på rad. Forrige bom kom som gutter 16-spiller.

– Hjertet mitt slo ikke så veldig fort, jeg var trygg på at Erling skulle score, sa sportssjef Christoph Freund til østerrikske Krone Zeitung etter kampen.

Ingen har tidligere scoret så mange som syv mål på sine fire første kamper i mesterligaen, ifølge statistikktjenesten Opta. Store navn som Thierry Henry, Didier Drogba og Diego Costa klarte «bare» fem på sine fire første forsøk.

Laster Twitter-innhold

Iskaldt straffespark

Før ti minutter var passert skaffet nordmannens spissmakker Hwang Hee-chan straffespark ved å bli felt av stopperstjernen Kalidou Koulibaly. Pappa Alfie kunne juble på tribunen med de tilreisende fra Salzburg, mens sønnen holdt armene ut til siden og ba publikum om å ta det med ro.

– Jeg lever drømmen og det gjelder å kose seg, sa spissen til Viasport etter kampen.

– En utrolig viktig spiller, men det er veldig ubehagelig å spille ham på trening, sier lagkamerat Maximilian Wöber om Haaland.

Haaland presenterte seg med hat trick i debuten i mesterligaen mot Genk, fulgte opp med scoring mot Liverpool på Anfield og satte to baller i nettet i hjemmemøtet med Napoli.

SCORING: Erling Braut Haaland sender Salzburg i ledelsen mot Napoli.

SCORING: Erling Braut Haaland scorer på straffespark mot Napoli.

Foto: Alberto Pizzoli / AFP

Avansement henger i en tynn tråd

Napoli skrudde opp farten etter Haaland-scoringen. Rett før hvilen klarte ikke laget fra Østerrike å stå imot presset. Napoli-kaptein Lorenzo Insigne fant Hirving Lozano som sørget for at kampen endte 1–1. Haaland ble byttet ut etter 74 minutter.

Salzburg ligger på tredjeplass i Gruppe E med fire poeng opp til Napoli på andreplass. Haaland og Salzburg må slå Liverpool og Genk og samtidig avhengig av hjelp fra disse to lagene når de møter Napoli.

– Liverpool og Napoli er to gode lag. Vi får ta det kamp for kamp og se til slutt. Det blir en vill kamp mot Sandy (Sander Berge) i Belgia og så tror jeg vi får en god avslutning mot Liverpool. Det er enda muligheter, sier Haaland til Viasat.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Scenene før skrekkstraffen vekker oppsikt: – Ufattelige bilder

Ballen var søkk borte da Bernardo Silva skulle ta straffe mot Real Madrid. Eksperter mener den lange ventetiden kan ha vært avgjørende for storlaget.

Siste nytt

  • Norge avslutter EM-kvaliken i Bergen – første gang på fem år

    Norges fotballkvinner møter Nederland i den siste kvalifiseringskampen til fotball-EM. Det oppgjøret skal spilles på Brann stadion i Bergen.

    Det opplyser Norges Fotballforbund på sine nettsider. Kampen spilles 16. juli.

    – Jeg var selv til stede i Bergen i forbindelse med Champions League-kamp og fikk oppleve hvor stort engasjement og fotballinteresse det er i byen. Vi gleder oss til å komme dit og oppleve den fantastiske støtten selv. Dette kan bli en helt avgjørende kamp i en åpen gruppe, og derfor er det viktig at publikum hjelper oss ekstra på veien, sier landslagssjef Gemma Grainger.

    Sist de norske fotballkvinnene spilt landskamp i Bergen, var helt tilbake i 2019. Da slo de England 2-1 foran 10.830 tilskuere. (NTB)

    Norges landslag kvinner
    Foto: NTB
  • PST blir med OL-troppen til Paris: – Vi er godt ivaretatt

    En representant fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST) skal oppholde seg i Paris under sommerlekene samtidig som de norske gullhåpene.

    Det opplyser toppidrettssjef Tore Øvrebø til NTB.

    – Det er et veldig flott samarbeid. Det øker opplevd trygghet i troppen, vi vet at vi er godt ivaretatt, sier Øvrebø.

    PST-representanten skal fungere som en forbindelse mellom sikkerhetsapparatet hos arrangøren, politimyndigheter og OL-troppen.

    Det er ikke unikt at PST er med den norske delegasjonen til lekene.

    Nå er lekene tilbake i Europa for første gang på ti år (Sotsji 2014), og det blir det første åpne OL siden 2018.

    – Det betyr at det er flere mulige kontaktpunkter mellom konkurransene og publikum. Det betyr at det må være en litt annen type sikkerhet enn vi har sett før. Det vil minne mer om London. Det gikk jo også bra, sier Øvrebø.

    I franske medier har sikkerhet og risiko for terror vært synlig i nyhetsbildet.

    Øvrebø
    Foto: NTB
  • FA-cupen kutter omkamper – vil skåne spillere etter nytt CL-format

    Omkamper i FA-cupen blir skrinlagt fra neste sesong, melder Det engelske fotballforbundet (FA) torsdag.

    Tiltaket om å avskaffe alle omspillskamper er en del av en ny avtale mellom FA og Premier League. I avtalen inngår det også at Premier League-klubbene skal betale ytterligere 450 millioner norske kroner som skal gå til grasrotfotballen hver sesong.

    FA hadde allerede skrotet omkamper fra femte runde og utover. Grepet med å droppe alle omkamper kommer som følge av de utvidede Uefa-turneringene.

    Neste sesong er det nytt format i mesterligaen, europaligaen og conferenceligaen som fører til enda flere kamper.

    FA informerte også om at alle rundene i cupen nå vil bli spilt i helger. Finalen skal spilles den nest siste helgen i Premier League-sesongen, på en lørdag uten noen toppkamper som skal spilles på samme dag. (NTB)

    Haaland
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal