Lagkameratens ros etter nok en Haaland-rekord: – En ubehagelig spiller

Erling Braut Haaland (19) satte nok en rekord i mesterligaen. Etter råsterke 1-1 i Napoli står nordmannen med syv mål på fire kamper.

JUBEL: Erling Braut Haaland kunne juble for scoring i Napoli.

JUBEL: Erling Braut Haaland sendte Salzburg i ledelsen i Napoli.

Foto: Alberto Pizzoli / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

Elleve minutter var spilt da Haaland var sikker og satte 1-0 fra straffemerket. Mens lagkameratene jublet for straffespark hastet Haaland ut av banen for å plukke opp ballen og legge den på krittmerket. Så hamret han den i nettet.

– Jeg gjør som i Molde og tar det videre til en større scene, sier Haaland til Viasport etter kampslutt.

Ifølge TV 2s ekspert Jesper Mathisen har han nå scoret på 26 straffespark på rad. Forrige bom kom som gutter 16-spiller.

– Hjertet mitt slo ikke så veldig fort, jeg var trygg på at Erling skulle score, sa sportssjef Christoph Freund til østerrikske Krone Zeitung etter kampen.

Ingen har tidligere scoret så mange som syv mål på sine fire første kamper i mesterligaen, ifølge statistikktjenesten Opta. Store navn som Thierry Henry, Didier Drogba og Diego Costa klarte «bare» fem på sine fire første forsøk.

Laster Twitter-innhold

Iskaldt straffespark

Før ti minutter var passert skaffet nordmannens spissmakker Hwang Hee-chan straffespark ved å bli felt av stopperstjernen Kalidou Koulibaly. Pappa Alfie kunne juble på tribunen med de tilreisende fra Salzburg, mens sønnen holdt armene ut til siden og ba publikum om å ta det med ro.

– Jeg lever drømmen og det gjelder å kose seg, sa spissen til Viasport etter kampen.

– En utrolig viktig spiller, men det er veldig ubehagelig å spille ham på trening, sier lagkamerat Maximilian Wöber om Haaland.

Haaland presenterte seg med hat trick i debuten i mesterligaen mot Genk, fulgte opp med scoring mot Liverpool på Anfield og satte to baller i nettet i hjemmemøtet med Napoli.

SCORING: Erling Braut Haaland sender Salzburg i ledelsen mot Napoli.

SCORING: Erling Braut Haaland scorer på straffespark mot Napoli.

Foto: Alberto Pizzoli / AFP

Avansement henger i en tynn tråd

Napoli skrudde opp farten etter Haaland-scoringen. Rett før hvilen klarte ikke laget fra Østerrike å stå imot presset. Napoli-kaptein Lorenzo Insigne fant Hirving Lozano som sørget for at kampen endte 1–1. Haaland ble byttet ut etter 74 minutter.

Salzburg ligger på tredjeplass i Gruppe E med fire poeng opp til Napoli på andreplass. Haaland og Salzburg må slå Liverpool og Genk og samtidig avhengig av hjelp fra disse to lagene når de møter Napoli.

– Liverpool og Napoli er to gode lag. Vi får ta det kamp for kamp og se til slutt. Det blir en vill kamp mot Sandy (Sander Berge) i Belgia og så tror jeg vi får en god avslutning mot Liverpool. Det er enda muligheter, sier Haaland til Viasat.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Christiansen med ny nordisk rekord

  I dag startet NM i kortbanesvømming i Stavanger. Henrik Christiansen ble norgesmester og satte ny nordisk rekord på 800 meter fri på tida 7.33.28. Tomoe Zenimoto Hvas vant 50 meter butterfly og ble første nordmann under 23 sekunder på tida 22.90. Malene Rypestøl satte ny norsk rekord på tida 4.09.97 da hun ble norgesmester på kvinnenes 400 meter fri.

  SIM-VM 2019
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix
 • Værtrøbbel for Hovland i Mexico

  PGA-turneringen i Playa del Carmen er allerede utsatt i flere timer grunnet dårlig vær. Turneringen skulle ha startet kl. 13 norsk tid, men fortsatt er det ingen som er i gang med spillingen i Mexico. Viktor Hovland og landsmannen Kristoffer Ventura skulle begge ha gått ut kl. 18.50 norsk tid.

  4SRQBqZqmEU
  Foto: Jared C. Tilton/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/AFP
 • Dürr risikerer fem år i fengsel

  Den østerrikske langrennsløperen Johannes Dürr ble dømt for bloddoping i forbindelse med OL i Sotsji i 2014, og utestengt i fire år. Under ski-VM i Seefeld bidro Dürr til å få dopingen som skjedde der fram i lyset. Nå risikerer han fem år i fengsel.

  Johannes Dürr
  Foto: Matthias Schrader / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal