Hopp til innhold

Rekdal: – For mange har blitt likegyldige til Vålerenga

Kjetil Rekdal mener Vålerenga er i en situasjon det ikke burde vært mulig å havne i. Nå maner han til optimisme etter null poeng og null mål etter tre kamper.

Rekdal på sidelinja

FRUSTRERT: Kjetil Rekdal har hatt en frustrerende start på sesongen på sidelinja.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

– Skal Vålerenga være en toppklubb i Norge, så er ikke det sjans slik det er i dag, det er rett og slett ikke mulig.

Kjetil Rekdal sitter i bilen på en av sine mange kjøreturer til Oslo. Timene han bruker her fra hjemmet på Ottestad utenfor Hamar, går med til grubling. Grubling på hvorfor Vålerenga er der de er nå.

I 1984 kunne hovedstadsklubben Vålerenga heve serietrofeet for tredje gang i løpet av fire år. Men i stedet for å innta rollen som den store giganten i norsk fotball, skulle dette bli starten på en berg og dalbane gjennom de neste tretti årene. Egil Olsen var blant dem som forsøkte å få skikk på en klubb som rykket ned flere ganger, deriblant under Tom Nordlie.
Med årene måtte også Kjetil Rekdal og Martin Andresen pakke sekken på Valle, i en klubb der ambisjonene i stor grad er større en resultatene. I dag sliter Vålerenga både med økonomien, publikumssvikt og til dels med sportslige resultater. 
I et forsøk på nok en gang å bli Oslos stolhet, vil de tilbake til røttene.

Se Sportsrevy-reportasjen om Vålerengas opp og nedturer de siste 30 årene.

– Ikke ressurser til å kjempe om gullet

Uten poeng, uten mål og uten de økonomiske musklene til at klubben fra Norges største by skal kunne ta over hegemoniet i norsk klubbfotball. Ifølge VG har fem ansatte sagt opp og ingen i klubben har fått utbetalt lønn for mars måned.

– Akkurat nå har vi hverken ressurser eller kraft nok til å oppfylle forventningene om å hele tiden kunne kjempe om medalje. Det er mange som sier at det er helt feil, men når konsernet Sogndal har et større budsjett enn Vålerenga, da er det på ville veger.

Christian Grindheim frustrert

OPPGITT: Vålerenga kaptein Christian Grindheim har sett laget sitt tape for både Viking, Sogndal og Rosenborg så langt i sesongen.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

I år har Vålerenga starta en viktig prosess. En prosess som skal ta klubben tilbake til røttene på «riktig» side av hovedstaden. Vålerenga skal vekk frå Ullevaal og inn på en nybyd og egen stadion i Vålerenga-land.

Håpet er at arenaen skal bidra til å snu den vonde trenden, forteller daglig leder Morten Nydal.

– Med en ny stadion får vi et nytt bein å stå på. Vi har litt lave publikumsinntekter, vi håper å få ut mer der. Det handler mye om det engasjementet og entusiasmen som vil føre til at folk bryr seg om Vålerenga igjen. Jeg tror det er vel så viktig, sier Morten Nydal.

– Burde ikke vært mulig

Også Kjetil Rekdal tror det er helt essensielt at Vålerenga klarer å skape mer entusiasme rundt klubben i byen.

– Det er litt for mange som har blitt likegyldige til Vålerenga. Du ser at supporterne er i ferd med å miste trua. Og mister man trua og håpet da blir det tungt, vi må få snudd dette igjen.

Rekdal kom tilbake til klubben han tok seriegull med i 2005, for tre år siden. Siden det har det blitt 11, 6. og 7.plass i eliteserien. Selv om ikke det er resultater som skaper fotballfeber, mener Rekdal situasjonen klubben er i nå, ikke burde vært mulig.

Kjetil Rekdal frustrert

IKKE SJANS: Kjetil Rekdal mener Vålerenga ikke kan være en stabil toppklubb sånn situasjonen er nå.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Med den beliggenheten, potensialet og merkevaren skulle det egentlig ikke vært mulig at det er slik for Vålerenga. Det handler om å få gjort de riktige grepene, få snudd folket og skape interesse rundt oss igjen.

Sportsnyheter

Jan Jönsson

Treneren stormet banen, ble utvist og prøvde å klemme dommer: – Ikke akseptabel oppførsel

I kampen mellom Vålerenga og Stabæk ble det baluba på overtid. I sentrum: Stabæk-trener Jan Jönsson.

Siste nytt

  • Grøvdal vraker 10.000 meter i EM – går for ny distanse

    Karoline Bjerkeli Grøvdal (33) endrer konkurranseplanen for sommerens europamesterskap i Roma.

    Hun dropper 10.000 meter og planlegger for å løpe halvmaraton.

    Det bekrefter hun overfor NRK.

    Nå satser hun på å løpe 5000 meter fredag 7. juni og halvmaraton 9. juni – og regnes som en sterk medaljekandidat på begge distansene.

    – Det kan være en morsom kombo det, sier Grøvdal, som presiserer at hun vil ta en endelig avgjørelse etter det første løpet.

    Hun vant nylig New York halvmaraton på tiden 1.09.09 minutter. Hun er rangert som den femte beste europeeren i kategoriene 5000 meter og gateløp.

    Grøvdal har vel å merke ikke tatt EM-kravet på 32 minutter på 10.000 meter, men det ville vært for en formalitet å regne. Hun har løpt minuttet raskere to ganger på asfalt, men måtte tatt på seg piggsko for å kvalifisere seg til europamesterskapet. Det ønsker hun ikke å prioritere i en viktig treningsperiode inn mot EM- og OL-sesongen.

    Den erfarne langdistanseprofilen har bronse på 10.000 meter og 3000 meter hinder fra tidligere europamesterskap, samt at hun har vunnet EM i terrengløp tre år på rad.

    Halvmaraton er ikke en tradisjonell mesterskapsøvelse, men arrangeres i EM i år som sammenfaller med OL.

    PS! EM i Roma og OL i Paris ser du på NRK.

    Friidretts-VM 2023: Pressetreff
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Gledestårer da Storhamar sikret «bøtta»: – Vært nervøs og hatt vondt i kroppen

    Storhamar vant den femte NM-finalen med 4-3 over Vålerenga i forlengning. Med 4-1 i kamper kunne vertene juble for tittelen.

    Eirik Salsten ble helten med scoring 50 sekunder ut i spilleforlengelsen. Da ble det gledestårer på flere.

    For veteran Patrick Thoresen ble det ekstra spesielt.

    – Det er så deilig. Jeg har venta lenge. Jeg har tapt for mange finaler nå. Jeg har vært nervøs og hatt vondt i kroppen og magen. Endelig får jeg vinne for familien. Det har jeg venta på, jeg har ikke gjort det før, sier Patrick Thoresen til TV 2 etter kampen.

    – Jeg har sikkert vært i 14-15 finaler i karrieren min. Jeg har vunnet to ganger og vet hvor vanskelig det er å vinne. Å kunne vinne foran dem i dag betyr jævlig mye, sier han om familien som sitter på tribunen.

    Dermed er Storhamars åttende kongepokal i boks. Vålerenga er fortsatt ledende i Norge med sine 26 «bøtter».

    Det var gjestene fra hovedstaden som kom best i gang. Lagets storscorer Thomas Olsen satte 1-0 etter tre og ett halvt minutt. Da Storhamar fikk muligheten i overtall i midtperioden satte Peter Quenneville inn utligningen. Storhamar gikk så opp til 2-1, før Magnus Brekke Henriksen utlignet for Vålerenga.

    55 minutter og 25 sekunder ut i kampen sendte Jakob Berglund Storhamar nok en gang opp i ledelsen, men 12 sekunder før slutt sikret Vålerenga spilleforlengelse da Christopher Bengtson satte 3-3. I spilleforlengelsen sørget Saltsten for seier til Storhamar. (NRK/NTB)

    NM finale Ishockey Storhamar IL - Vålerenga IF i CC Amfi. SIL - VIF
    Foto: Cornelius Poppe / NTB
  • Sævik med ny scoring da Vålerenga beholdt tabelltoppen

    Både Karina Sævik og Iris Omarsdottir scoret sitt fjerde mål for sesongen da Vålerenga slo Stabæk 3-2 på hjemmebane i Toppserien tirsdag.

    Kampen skulle opprinnelig spilles i september, men ble framskyndet for å legge til rette for Vålerengas deltakelse i mesterligakvalifiseringen. Med tirsdagens seier ligger Vålerenga og Rosenborg på topp med tolv poeng, men VIF har bedre målforskjell. Deretter følger Røa med ni.

    Vålerengas hjemmeseier tirsdag kom etter scoringer av Olaug Tvedten, Ylinn Tennebø og Sævik, som scoret sitt fjerde mål for sesongen. For gjestene sto spisstalentet Omarsdottir for begge nettkjenningene – den siste fem minutter før slutt. 20-åringen har i likhet med Sævik scoret fire ganger denne sesongen.

    Stabæk står med seks poeng etter to seirer og tre tap hittil. Vålerenga har byderby mot Lyn til helgen, mens Stabæk får besøk av Brann. (NTB)

    Toppserien fotball 2023: Vålerenga - LSK Kvinner
    Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal