NRK Meny
Normal

– Jeg har aldri gitt tips i mot min egen klubb

Kjetil Rekdal sier han fikk 550 000 kroner over to år som tipser hos et spillselskap. Nå beklager han samarbeidet.

Rek

Kjetil Rekdal sier torsdag at han angrer på avtalen med bettingselskapet Betsson som varte fra 2010 til 2012.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Onsdag ble det kjent at Kjetil Rekdal har levert anonyme oddstips til spillselskapet Betsson mens han var trener i Aalesund.

Rek

Kjetil Rekdal angrer på bettingavtalen fra 2010 til 2012.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Nå ønsker han å gjøre rede for samarbeidet.

– I perioden 2010 til 2012 leverte jeg innhold til en blogg med tippetips under pseudonymet «Hroar» for Betsson. For dette mottok jeg et honorar for hele perioden på 550 000 kroner. Som media tidligere har omtalt, var 200 000 kroner av disse honorar for 2012, skriver Rekdal i en pressemelding.

Tippet ikke mot egen klubb

Etter at avtalen ble kjent har det kommet reaksjoner fra blant annet fotballpresident Yngve Hallén. Rekdal sier nå at det var hans egen beslutning å gi anonyme tips.

– Inngåelsen av avtalen var min egen personlige beslutning, og verken familie eller rådgiverapparat ble kjent med dette før høsten 2012. Tippetipsene var på ulike typer fotballkamper, men jeg har aldri gitt tips i mot min egen klubb, skriver Rekdal.

NRK møtte Rekdal torsdag formiddag, men han ønsket ikke å snakke om bettingsaken.

Hevder Aafk godkjente avtale

Rekdal skriver i pressemeldingen at dialogen mellom han og selskapet startet våren 2010. Den tidligere Aafk-treneren hevder klubbens direktør Henrik Hoff visste at Rekdals samarbeid.

– Hoff ble også informert om at jeg leverte innhold til en Betsson-blogg under pseudonymet «Hroar», og at jeg ville motta honorar for dette. Det var helt greit for Hoff så lenge jeg ikke brukte mitt navn. Aalesund FK har siden november 2010 hele tiden vært kjent med mitt forhold til Betsson, skriver Rekdal.

Nå beklager Rekdal samarbeidet med selskapet.

– I ettertid ser jeg at dette var en avtale som ikke burde vært inngått. Det beklager jeg, og det burde jeg ha forstått allerede i 2010. For meg ble denne saken avsluttet i desember 2012, og jeg ønsker heller ikke å uttale meg noe mer om saken utover denne redegjørelsen. Nå ønsker jeg å fokusere på fotball og min jobb som trener for Vålerenga Fotball, skriver Rekdal.

Skuffet fotballpresident

Tidligere torsdag sa fotballpresident Yngve Hallén at han er skuffet. Rekdal er blitt nevt som en kandidat til landslagsjobben i framtida.

– Jeg ble svært skuffet da jeg ble orientert om dette, sa Hallén til NRK.no.

– Det handler om lojalitet til norsk fotballs verdier. Det gjelder alt fra Handshake for Peace til ambassadør-rollen. En kommende landslagssjef skal ha de rette verdiene. Det er svært viktig for oss at det løftes helt opp til en så viktig stilling, sa han.

Siste nytt

 • Frisk-protest avvist

  Frisk Askers protest etter det annullerte målet mot Storhamar i NM-semifinalen i går, er avvist. 3-2 og finaleplass til Storhamar blir dermed ståande.

  Frisk meinte dei hadde scora i sudden death, men dommarane annullerte etter å ha sett video av hendinga.

 • Lorentzen og Bøkko leier sprint-NM

  Håvard Holmefjord Lorentzen og Hege Bøkko leier etter første dag av sprint-NM på skøyter i Bjugn. Lorentzen vann 500 m på 35,49 og 1000 m på 1.10,48. Han er 1,58 poeng framfor Henrik Fagerli Rukke.

  Njåtun vann også begge distansane på 39,17 og 1.17,61. Ida Njåtun er nr 2.

  Håvard Holmefjord Lorentzen
  Foto: Sergei Grits / AP
 • Krutsterk norsk fotballsiger

  Etter 1-6 for Nederland onsdag slo Norges G19-landslag knallhardt tilbake med 5-2 over sjølvaste Tyskland i Arnsberg. Erling Braut Håland (2), Leo Skiri Østigård, Hugo Vetlesen og Simen Bolkan Nordli scora for Norge.

  Norge møter Skottland i siste kamp tysdag, men berre gruppevinnaren går til EM-sluttspelet.

Sendeplan

Kl. Program Kanal