NRK Meny

– Jeg har aldri gitt tips i mot min egen klubb

Kjetil Rekdal sier han fikk 550 000 kroner over to år som tipser hos et spillselskap. Nå beklager han samarbeidet.

Rek

Kjetil Rekdal sier torsdag at han angrer på avtalen med bettingselskapet Betsson som varte fra 2010 til 2012.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Artikkelen er flere år gammel.

Onsdag ble det kjent at Kjetil Rekdal har levert anonyme oddstips til spillselskapet Betsson mens han var trener i Aalesund.

Rek

Kjetil Rekdal angrer på bettingavtalen fra 2010 til 2012.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Nå ønsker han å gjøre rede for samarbeidet.

– I perioden 2010 til 2012 leverte jeg innhold til en blogg med tippetips under pseudonymet «Hroar» for Betsson. For dette mottok jeg et honorar for hele perioden på 550 000 kroner. Som media tidligere har omtalt, var 200 000 kroner av disse honorar for 2012, skriver Rekdal i en pressemelding.

Tippet ikke mot egen klubb

Etter at avtalen ble kjent har det kommet reaksjoner fra blant annet fotballpresident Yngve Hallén. Rekdal sier nå at det var hans egen beslutning å gi anonyme tips.

– Inngåelsen av avtalen var min egen personlige beslutning, og verken familie eller rådgiverapparat ble kjent med dette før høsten 2012. Tippetipsene var på ulike typer fotballkamper, men jeg har aldri gitt tips i mot min egen klubb, skriver Rekdal.

NRK møtte Rekdal torsdag formiddag, men han ønsket ikke å snakke om bettingsaken.

Hevder Aafk godkjente avtale

Rekdal skriver i pressemeldingen at dialogen mellom han og selskapet startet våren 2010. Den tidligere Aafk-treneren hevder klubbens direktør Henrik Hoff visste at Rekdals samarbeid.

– Hoff ble også informert om at jeg leverte innhold til en Betsson-blogg under pseudonymet «Hroar», og at jeg ville motta honorar for dette. Det var helt greit for Hoff så lenge jeg ikke brukte mitt navn. Aalesund FK har siden november 2010 hele tiden vært kjent med mitt forhold til Betsson, skriver Rekdal.

Nå beklager Rekdal samarbeidet med selskapet.

– I ettertid ser jeg at dette var en avtale som ikke burde vært inngått. Det beklager jeg, og det burde jeg ha forstått allerede i 2010. For meg ble denne saken avsluttet i desember 2012, og jeg ønsker heller ikke å uttale meg noe mer om saken utover denne redegjørelsen. Nå ønsker jeg å fokusere på fotball og min jobb som trener for Vålerenga Fotball, skriver Rekdal.

Skuffet fotballpresident

Tidligere torsdag sa fotballpresident Yngve Hallén at han er skuffet. Rekdal er blitt nevt som en kandidat til landslagsjobben i framtida.

– Jeg ble svært skuffet da jeg ble orientert om dette, sa Hallén til NRK.no.

– Det handler om lojalitet til norsk fotballs verdier. Det gjelder alt fra Handshake for Peace til ambassadør-rollen. En kommende landslagssjef skal ha de rette verdiene. Det er svært viktig for oss at det løftes helt opp til en så viktig stilling, sa han.

Siste nytt

 • «Superagent» for retten

  Fotballens «superagent» Jorge Mendes møtte i dag for spansk rett i ei høyring i skattegranskinga av hans klient Radamel Falcao.

  Falcao er mistenkt for å ha lurt rundt 50 mill kr unna skatt.

  Fleire andre av Mendes' klientar blir også granska av spanske skattestyresmakter, og Mendes sjølv kan bli granska.

  Men han og hans selskap Gestifute nektar for å ha noko med skattejuks å gjere.

  Jorge Mendes
  Foto: STEFAN WERMUTH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: Stabæk - LSK Kvinner
Toppserien: Stabæk - LSK
Toppserien: Stabæk - LSK