Normal

Rekdal stoppet overgang for Liverpool-helt

Da den tidligere stjernespilleren Milan Baros sendte epost til Vålerenga, hindret et veto fra Kjetil Rekdal overgangen.

FBL-BRITAIN-CHAMPIONS LEAGUE FINAL-LIVERPOOL

Tsjekkeren Milan Baros (nr. 4 fra venstre) vant mesterligaen med Liverpool i 2005. I januar i år sendte han en henvendelse til Vålerenga, men klubben valgte å takke «nei» til tilbudet.

Foto: JOHN D MCHUGH / AFP

Milan Baros ble overraskende toppscorer i 2004

TOPPSCORER: Milan Baros scoret flest mål i Portugal-EM i 2004, da han nettet fem ganger for Tsjekkia.

Foto: Mladen ANTONOV / AFP

– Det var en epost som dukket opp i innboksen vår i januar, fra den gamle Liverpool-stjerna Milan Baros, forteller sportslig leder i Vålerenga Stig-Ove Sandnes til NRK.

Etter at Oslo-klubben solgte Vidar Örn Kjartansson før denne sesongen har de hver dag mottatt om lag 30-40 eposter fra spillere og agenter, som vil tette «hullet» på spissplass.

Sandnes forteller at eposten fra Milan Baros, i motsetning til de fleste andre henvendelser, ble videresendt innad i støtteapparatet - som består av fem Liverpool-supportere og én Leeds-supporter (Kjetil Rekdal).

– De hadde en seriøs diskusjon om å hente Milan Baros til Vålerenga. Det ble til at fem stemte for og en imot. Siden Kjetil har vetorett ble det ikke noe av saka, forteller Sandnes med et smil.

– Det er ikke hver dag vi får slike henvendelser. Det er imidlertid ikke noe demokrati i Vålerenga. Hovedtrener har vetorett, ler den daglige lederen.

– Vurderte dere tilbudet seriøst?

– Vi gjorde vel aldri det, men det ble en intern moro greie. Vi har mange Liverpool-supportere i støtteapparatet, så vi så for oss et bra lagbilde.

Spissjakten er over

Vålerenga har imidlertid sikret seg både Daniel Braaten, gratis på ettårskontrakt, og i går jamaicaneren Deshorn Brown (24) fra MLS-klubben Colorado Rapids.

– Det har kommet mange på banen etter salget av Vidar. Men nå har vi funnet den vi skal ha og spissjakta er over.

Siste nytt

 • Keita snudde til seier

  Aboubakar Keita stod for 3-2-målet i det 87. minutt da Stabæk tok tre viktige poeng Ranheim på Nadderud. Mads Reginiussen scoret begge Ranheims mål, mens Franck Boli scoret to for Stabæk.

  Aboubakar Keita
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Håland scoret sitt 10.

  Erling Håland (18) kom opp i tosifret antall seriemål da han ga Molde ledelsen i 2-1-seieren borte mot Strømsgodset. MFK tok med det over bronseplassen, siden Haugesund tapte 1-2 borte mot Kristianseund.

  Eliteserien fotball, menn: Strømsgodset - Molde
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Første borteseier siden 2015

  Start hadde ikke vunnet på bortebane siden mai i 2015, men snudde fra 0-1 til 2-1 mot Bodø/Glimt. Philip Zinckernagel sendte Glimt foran etter 70 minutter. Elliot Käck utlignet for Start, og Mathias Bringaker scoret seiersmålet fem minutter før slutt.

  Start - Bodø/Glimt
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
E-sport: Counter-Strike GO, finale
VM hestesport: Kjøring, presisjon
E-sport: Counter-Strike GO
Team Ingebrigtsen
E-sport: Counter-Strike GO