NRK Meny
Normal

Rekdal stoppet overgang for Liverpool-helt

Da den tidligere stjernespilleren Milan Baros sendte epost til Vålerenga, hindret et veto fra Kjetil Rekdal overgangen.

FBL-BRITAIN-CHAMPIONS LEAGUE FINAL-LIVERPOOL

Tsjekkeren Milan Baros (nr. 4 fra venstre) vant mesterligaen med Liverpool i 2005. I januar i år sendte han en henvendelse til Vålerenga, men klubben valgte å takke «nei» til tilbudet.

Foto: JOHN D MCHUGH / AFP

Milan Baros ble overraskende toppscorer i 2004

TOPPSCORER: Milan Baros scoret flest mål i Portugal-EM i 2004, da han nettet fem ganger for Tsjekkia.

Foto: Mladen ANTONOV / AFP

– Det var en epost som dukket opp i innboksen vår i januar, fra den gamle Liverpool-stjerna Milan Baros, forteller sportslig leder i Vålerenga Stig-Ove Sandnes til NRK.

Etter at Oslo-klubben solgte Vidar Örn Kjartansson før denne sesongen har de hver dag mottatt om lag 30-40 eposter fra spillere og agenter, som vil tette «hullet» på spissplass.

Sandnes forteller at eposten fra Milan Baros, i motsetning til de fleste andre henvendelser, ble videresendt innad i støtteapparatet - som består av fem Liverpool-supportere og én Leeds-supporter (Kjetil Rekdal).

– De hadde en seriøs diskusjon om å hente Milan Baros til Vålerenga. Det ble til at fem stemte for og en imot. Siden Kjetil har vetorett ble det ikke noe av saka, forteller Sandnes med et smil.

– Det er ikke hver dag vi får slike henvendelser. Det er imidlertid ikke noe demokrati i Vålerenga. Hovedtrener har vetorett, ler den daglige lederen.

– Vurderte dere tilbudet seriøst?

– Vi gjorde vel aldri det, men det ble en intern moro greie. Vi har mange Liverpool-supportere i støtteapparatet, så vi så for oss et bra lagbilde.

Spissjakten er over

Vålerenga har imidlertid sikret seg både Daniel Braaten, gratis på ettårskontrakt, og i går jamaicaneren Deshorn Brown (24) fra MLS-klubben Colorado Rapids.

– Det har kommet mange på banen etter salget av Vidar. Men nå har vi funnet den vi skal ha og spissjakta er over.

Siste nytt

 • Fire nye utøvere OL-utestengt

  IOC har utestengt ytterligere fire russiske utøvere fra OL på livstid. Den russiske vinneren i skeleton, Alexander Tretjakov, mister også sitt gull fra Sotsji. De tre andre er også skeletonutøvere, Jelena Nikitina, Maria Orlova og Olga Potylitsina.

  OLYMPICS-SKELETON/ Russia's Alexander Tretiakov poses with his national flag after winning the men's skeleton event at the 2014 Sochi Winter Olympics
  Foto: MURAD SEZER / Reuters
 • Svindal starter i Lake Louise

  11 menn og åtte kvinner er tatt ut på alpinlaget som kjører verdenscup i Canada og USA førstkommende helg. I Lake Louise er både Aksel Lund Svindal, Aleksander Aamodt Kilde og Adrian Smiseth Sejersted tilbake etter skade.

  Kjetil Jansrud, Aksel Lund Svindal og Aleksander Aamodt Kilde feirer trippelseieren i Val Gardena
  Foto: ALESSANDRO GAROFALO / Reuters
 • "Lord Bendtner" fekk stemma

  Biletet av denne stemmesetelen går Danmark rundt:

  Jonas Pedersen fann ingen namn han likte på nokon av listene ved lokalvalet. Så han tok pennen i eigne he nder og gav si stemme til Rosenborgs "Lord Bendtner".

  – Hans fanesaker ville ha blitt fotballtrening for alle, og eit eige målakademi, seier Pedersen til Ekstrabladet.

  Laster Instagram-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
RBKs pressekonferanse før kampen mot Real Sociedad