Hopp til innhold

Rekdal berget poeng i Start-debuten: – Et skritt i riktig retning

Kjetil Rekdals Start stod imot presset fra Strømsgodset og berget ett poeng.

Kjetil Rekdal

NY START-TRENER: Kjetil Rekdal.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg tror dette kan bli et veldig viktig poeng, for Strømsgodset blir ikke værende på denne plasseringen på tabellen resten av sesongen. Men vi må bli bedre selv, og et lag som taper mye, må man få til å slutte å tape. Sånn sett var dette et skritt i riktig retning, sier Rekdal til NRK.

Søndagens kamp mellom Start og Strømsgodset ble den første for begge lag med nye trenere.

Bjørn Petter Ingebretsen tok nylig over som midlertidig trener for Godset etter at Tor Ole Skullerud overraskende trakk seg fra trenervervet onsdag. Kjetil Rekdal er ansatt som ny trener for Start etter en katastrofal sesongstart for sørlandsklubben. Laget stod med kun to seire og fattige sju poeng da Rekdal tok over.

Start åpnet best

Det var Rekdals menn som startet best i Kristiansand. Etter 18 minutters spill fikk sørlendingene en drømmestart da Espen Børufsen sendte laget i ledelsen.

Scoringen kom på vakkert vis. Fra langt hold skjøt Start-spilleren fra venstre kant og plasserte ballen i det lengste hjørnet bak en utspilt Espen Bugge Pettersen, som ble tatt litt på sengen av skuddet.

– Jeg er fristet til å si at jeg bare legger den der, men jeg så ikke så godt målet, så jeg prøvde bare å dunke ballen inn foran mål, innrømmer målscoreren.

Start-Strømsgodset

JUBEL: Start gikk opp i ledelsen etter en scoring av Espen Børufsen.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Strømsgodset kom etter hvert mer med i kampen, og et presset Start-lag hadde flaks som kunne gå til pause uten baklengsmål.

– Slipper seg løs

Etter flere store Godset-sjanser kom til slutt utligningen etter 54 minutter. Og det var «selvfølgelig» toppscorer Marcus Pedersen som kunne sette ballen i nota etter et lekkert angrep av bortelaget.

– Vi skaper veldig mye offensivt og kunne fort ha vunnet denne kampen, sier Pedersen, som mener laget spiller med lavere skuldre etter at Engbretsen tok over.

– Det er det vi har slitt med. I dag ser vi at spillerne slipper seg løs, kommenterer han.

Etter hvert fikk hjemmelaget mer enn nok med å forsvare seg, og kampen viste at Rekdal har en god jobb foran seg om dette Start-laget skal berge plassen i Eliteserien.

– Vi startet veldig bra, men etter hvert tok Godset over. Vi må spille beregnende og det synes jeg vi gjør med ganske god margin i stedet for å gå opp i limingen og spille naivt, sier Rekdal til NRK.

Avsluttet med 10 mann

Strømsgodset måtte avslutte kampen med 10 mann etter at Tokmac Chol Nguen pådro seg sitt andre gule kort etter en takling av Børufsen, men til tross for en energisk sluttspurt av hjemmelaget greide ikke Start å berge tre poeng i Rekdals trenerdebut for laget.

– Alt i alt er jeg greit fornøyd, sier Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen til Eurosport.

Marcus Pedersen

UTLIGNET: Marcus Pedersen.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal