Hopp til innhold

Reiten ble kalt inn på teppet til sjefen: Fikk streng beskjed om å begynne å score mål

Guro Reiten har bøttet inn mål i år, men før jul var situasjonen en ganske annen. En nådeløs beskjed fra Chelsea-treneren ble vendepunktet.

Hayes og Reiten

KLOKKEKLAR: Emma Hayes (til venstre) har gjentatte ganger skrytt av kreativiteten og spilleforståelsen til Guro Reiten, men i vinter var hun ikke helt fornøyd med spillerens prestasjoner på banen.

Foto: Stephen Flynn/ProSports/Shutterstock / Shutterstock editorial

Det var like før Reiten skulle ta juleferie at hun fikk beskjed om å møte på Chelsea-sjefens kontor. Emma Hayes hadde rett og slett sett seg lei av at Reiten scoret så sjeldent.

Før jul hadde den norske landslagsspilleren kun funnet nettmaskene én gang.

– Det å spille i Chelsea ... Det er mye press og det er ikke alltid like enkelt, forteller hun.

Hun har også brukt tid på å tilpasse seg sin nye posisjon som vingback.

– Jeg føler jeg har vokst inn i rollen og funnet mer ut av det. Så totalt sett er jeg fornøyd med sesongen, men samtidig så er det litt forskjell på frem til desember og etter desember, forteller hun.

Reiten og Mjelde i Cobham

GLAD DUO: Reiten og Mjelde var enormt lettet over at seriegullet ble sikret etter en litt kaotisk sesong. – Vi er best når det virkelig gjelder, mener Mjelde.

Foto: Roy Kenneth Sydnes Jacobsen / NRK

Prisbelønnet

NRK møter Reiten og lagvenninne Maren Mjelde hjemme i Cobham, en landsby tre mil sørvest for London. På dette tidspunktet, tidlig i mai, er de begge litt slitne etter en lang sesong, men ikke minst etter seiersfesten kvelden i forveien.

For ved hjelp av en viktig Reiten-scoring i siste serierunde mot Manchester United, sikret Chelsea sitt tredje strake ligagullet. Reiten fikk også prisen for årets spiller fra supporterne, og fikk plass på årets lag i superligaen.

Få hadde nok sett for seg det midtveis i sesongen.

Alvorspraten

Da var nemlig Chelsea-troppen sterkt preget av skader og Arsenal hadde fått en luke på fire poeng på tabellen.

– Vi har rota litt, og har hatt masse skader og spillere som ikke er tilgjengelige. Og da vi kom tilbake i januar lurte vi på om vi måtte ha keeper som utespiller for å få til et tredje bytte. Det har vært kaos i perioder, innrømmer hun.

Toppscorer Sam Kerr var på landslagssamling med Australia i januar, og Fran Kirby, som har sørget for mange målpoeng, var ute med sykdom.

– Så det var liksom sånn at nå måtte noen andre steppe opp.

Women's FA Cup Semi Final - Arsenal v Chelsea

I SCORINGSFORM: Reiten avsluttet Chelsea-sesongen med å bøtte inn mål. Fortsetter hun den gode scoringsformen i EM for landslaget?

Foto: PETER CZIBORRA / Reuters

Reiten var en av dem, noe hun fikk tydelig beskjed om.

– Emma tok meg jo inn på kontoret og sa «du må score flere mål, du må stå for flere mål», sier 27-åringen og fortsetter:

– Det er ganske ærlige og åpne samtaler, så du får høre det. Det er ikke alltid alle andre får høre det da, men det er akkurat sånne konkrete beskjeder man behøver å få av og til.

Løsnet

For etter alvorspraten med treneren løsnet det virkelig for den norske spilleren. Siste halvdel av sesongen har hun scoret hele ni ganger fra sin vingback-posisjon.

– Det har blitt noen mål, ja, gliser hun.

– Men som jeg pleier å si, det er ikke så viktig hvem som scorer målene bare noen gjør det, men det er jo artig liksom.

Football, International Friendly, Denmark - Norway

SCORET TO: Landslagssjef Martin Sjögren sier han er glad Reiten har steppet opp før EM.

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Og nå har det også løsnet på landslaget.

For i EM-generalprøven mot Danmark onsdag, spilte Reiten med stor selvtillit og scoret begge de norske målene.

– Jeg ser jo at Guro har tatt skikkelig tak etter jul, spesielt. Jeg synes at hun totalt sett har hatt en veldig god sesong, men det er jo etter jul at hun har begynt å score mye mål. Hun har gjort det for Chelsea, og det er ingen grunn til at hun ikke skal gjøre det her for landslaget også, sier Chelsea-lagvenninne og landslagskaptein Maren Mjelde.

  • Guro Reiten og det norske landslaget spiller første kamp i EM mot Nord-Irland torsdag 7. juli. EM-kampene fra England vises på NRK og TV 2, og kan høres på NRK Sport.

Siste nytt

  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

    Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

    Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

    Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

    Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

    Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

    Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

    * To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

    * Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

    * To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

    Otfs84t2WGM
    Foto: NTB
  • Utrolig rekord av Leverkusen - ubeseiret i 44 kamper

    Bayer Leverkusen gikk seirende ut av kvartfinalen mot West Ham i Europaligaen, og like før slutt i London torsdag kveld sørget Leverkusen for at de unngikk tap nok en gang.

    Kampen på London Stadium endte 1-1 etter at Jeremie Frimpong utlignet minuttet før slutt. Dermed ble det den 44. kampen på rad at Leverkusen unngikk tap.

    Det er rekord for lag fra topp fem-ligaene. Juventus hadde den gamle på 43 strake kamper uten tap mellom mai 2011 og mai 2012.

    Den elleville rekken til Leverkusen har sørget for at klubben har vunnet Bundesliga for første gang i historien, de er i den tyske cupfinalen og i semifinalen i Europaligaen.

    I kvartfinalen mot West Ham vant Leverkusen 2-0 hjemme. I bortemøte ble de liggende under etter Michail Antonios scoring etter et snaut kvarter.

    West Ham presset på for en scoring som ville gitt ekstraomganger, men i stedet sørget altså Frimpong for 1-1 i kampen og 3-1-seier sammenlagt for de tyske seriemesterne.

    I semifinalen møter de Roma for andre sesong på rad. Forrige sesong vant Roma 1-0 sammenlagt.

    Leverkusen-jubel mot West Ham
    Foto: BEN STANSALL / AFP
  • Mirakelet uteble for Liverpool – slått ut av Europa

    Liverpool trengte et mirakel, men det ble bare 1-0-seier borte mot Atalanta. Den italienske klubben er klare for semifinale, mens Jürgen Klopps europaeventyr med Liverpool endte i Europaligaens kvartfinale.

    Etter 0-3-tapet hjemme på Anfield forrige uke, var det et fryktelig utgangspunkt Liverpool reiste til Bergamo med.

    Der fikk de akkurat den starten de trengte, da Trent Alexander-Arnold skaffet straffe etter fem minutter. Mohamed Salah var sikker og scoret kveldens første.

    Liverpool hadde fortsatt godt over 80 minutter til på å hente opp ledelsen til Atalanta, men tiden gikk og de store sjansene uteble.

    Flere mål ble det ikke, og Atalanta vant dermed 3-1 sammenlagt.

    For Liverpool-manager Jürgen Klopp ble det dermed en tung avslutning i Europa.

    I januar fortalte Jürgen Klopp at han gir seg som Liverpool-manager etter sesongen, og finalen i Europaligaen i Dublin 22. mai kunne blitt et perfekt punktum for Klopps karriere i Merseyside-klubben.

    Slik gikk det ikke, og dermed er det de seks siste serierundene i Premier League-gulljakten som gjenstår av Klopps Liverpool-karriere.

    Salah

Sendeplan

Kl. Program Kanal