NRK Meny
Normal

Reistad: – Ikke bare seniortiden som betyr noe

Petter Reistad la opp som langrennsløper etter å ha vunnet gull i junior-VM. Nå tar han til orde for at også ungdomssatsingen er gull verdt selv om det ikke fører til seniorsuksess.

Juniorverdsmeister i langrenn Petter Reistad støttar kritikken mot at 15-åringar skal konkurrere om olympiske medaljar.

VIL HA SATSING: Det er viktig at også ungdom har noe å satse mot, mener Petter Reistad.

Eldar Rønning gikk hardt ut mot ungdoms-OL på Lillehammer, og mente at det var helt feil å hausse opp konkurranser for 15-åringer. Det kunne føre til at ungdom gir seg altfor tidlig etter å ha blitt mette på opplevelser, mente Rønning.

Petter Reistad (20) er trolig en av dem Rønning tenker på. Han ga seg som skiløper i fjor vår etter å ha blitt juniorverdensmester på stafett noen måneder tidligere.

Han er allikevel svært fornøyd med tiden sin junior, og mener Rønning har gode poenger med tanke på hvor gamle løperne bør være for å delta.

– Det er viktig å huske på at det varierer med idrettsgrenen hvor gamle deltakerne er. I Norge er det de beste løperne i 18-årsklassen som tas ut i langrennsdelen. Det er mange av disse løperne som jobber hardt, og den satsingen må man ta på alvor. Etter min oppfatning er de gamle nok for å konkurrere i et OL, sier Reistad.

Han synes det er for ungt at 16-åringer skal delta i et stort arrangement som ungdoms-OL. Allikevel synes han det er feil at tiden som ungdomsutøver bare skal handle om utvikling.

Rønning

KRITIKK: Eldar Rønning mener det er feil med arrangementer på dimensjoner som ungdoms-OL for 15-åringer.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Et mosegrodd mantra som går igjen i ski-Norge er at det er seniortiden som betyr noe, sier Reistad til NRK.

– Bør ha mål

– Etter min mening er det viktigste at det skal være gøy å gå på ski. Viktigere enn gode seniorresultater er det at vi kan gi flest mulig ungdommer en flott ungdomstid med ski under beina, forteller han.

Reistad valgte selv å slutte på grunn av at han ikke var motivert for et toppidrettsliv med alt det innebærer. At han holdt på så lenge som han gjorde ser han allikevel på som svært heldig.

– Det er viktig at vi får ungdom til å holde på lenge, og helst ut junioralderen. Hvis vi kan gi dem gode opplevelser, artige ting å drømme om, til og med ha som oppnåelige mål, så tror jeg det er mer positivt enn negativt, sier han.

Ikke mett

Selv om han valgte å gi seg som nybakt juniorverdensmester mener han at han ikke faller inn under Rønnings kritikk.

– Jeg ser at jeg kan være et godt eksempel på det Eldar snakker om, sier Reistad, men fastholder at han ikke mener han er mett på opplevelser.

– Når du har vært med i et slikt mesterskap og kanskje lykkes. Det er i alle fall ikke utslagsgivende for at du gir deg, for den følelsen er ganske rå, smiler han.

Siste nytt

 • Zucca-lagkamerat bytter klubb

  Rick Nash, som seks ganger har vært på All Star-laget i NHL, forlater New York Rangers. Han skal framover spille for Boston Bruins. Det bekrefter Zuccarellos klubb søndag. Nash forsvinner i bytte mot Ryan Spooner, Matt Beleske og Ryan Lindgren.

  NHL: Philadelphia Flyers at New York Rangers
  Foto: Brad Penner / Reuters
 • Pedersen perset på 60 meter hekk

  Isabelle Pedersen satte personlig rekord med tiden 7,92 og ble nummer tre på 60 meter hekk under verdenstourstevnet innendørs i Glasgow søndag. Prestasjonen lover godt foran innendørs-VM i Birmingham. Mesterskapet starter førstkommende torsdag.

  Athletics - Glasgow Indoor Grand Prix
  Foto: Lee Smith / Reuters
 • Styrer mot stort underskudd

  De foreløpige regnskapstallene fra Norges Cykleforbund viser et underskudd på 17,5 millioner kroner. Egenkapitalen er borte, og sykkel-VM i Bergen får skylden, skriver NTB.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsrevyen
OL-magasin spesial