Reiser hjem fra VM

Det italienske laget har bestemt seg for å reise hjem fra ski-VM i Oberstdorf etter at koronaviruset har begynt å spre i Oberstdorf. Flere i det italienske støtteapparatet har testet positivt.

Det melder det italienske forbundet i en pressemelding.

– Dessverre har flere i støtteapparatet testet positivt. Derfor har vi bestemt oss for at de til stede i VM skal reise hjem til Italia, står det i meldingen.

Til NRK sier langrennssjef Espen Bjervig at det er trist for Italia at de har fått smitte i troppen.

– Så er det betryggende at man tar de tiltakene og drar hjem for å verne andre som kan bli smittet her. Vi får håpe ingen blir alvorlig syke der. Det står det full respekt for avgjørelsen som er gjort.

– Vi har ikke vært tett på dem i det hele tatt, legger han til.

Det største italienske håpet på den avsluttende femmila i VM Francesco De Fabiani bekrefter nyheten overfor VG.

– Dessverre er det sant. Femmila var min største sjanse, så jeg er veldig skuffet, sier han.

Italia skulle egentlig hatt fire løpere til start på dagens 15 kilometer fri. Isteden står det forlatte italienske smøreboder igjen på langrennsstadion.

Forlatte italienske smøreboder VM.
Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Siste nytt

 • Mason blir midlertidig manager

  Tottenham bekreftet tirsdag at Ryan Mason (29) er ansatt som midlertidig manager ut sesongen.

  Mason overtar jobben etter sparkede José Mourinho. Portugiseren ble løst fra stillingen mandag. Det skyldtes en rekke med svake kamper som gjør at det ser vrient ut å bli blant topp fire på tabellen.

  29 år gamle Mason er en tidligere midtbanespiller som spilte både for Tottenham og Hull. Han ble tvunget til å legge opp i 2018 etter en hodeskade. Mason blir sparket oppover fra stillingen som spillerutvikler.

  cu4d4HJqszY
  Foto: Rob Griffith / Ap
 • Everton i strupen på rivalene

  Everton gikk tirsdag til frontalangrep på de seks Premier League-klubbene som har takket ja til å være en del av den nye europeiske superligaen.

  Liverpool, Arsenal, Manchester United, Manchester City, Chelsea og Tottenham er alle del av fotballprosjektet der totalt tolv klubber inngår.

  Der rettes det i all hovedsak kritikk mot de seks Premier League-kollegene.

  I innlegget heter det blant annet at klubben er «lei seg og skuffet» over at en utbryterliga presses fram av seks klubber som utelukkende handler ut fra egne interesser og som ødelegger fotballens og Premier Leagues omdømme.

  «Denne latterlige arrogansen er ikke ønsket noe sted i fotballen utenfor klubbene som har utarbeidet denne planen», skriver klubbstyret på Goodison Park.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Clive Brunskill / AP
 • EU-kommisjonen om superligaen

  Visepresident Margaritis Schinas sier at EU-kommisjonen kan fordømme planene om Super League, men at de ikke kan gjøre noe for å stanse dem.

  I et intervju med den italienske avisen Messaggero sier Schinas at de ikke har verktøy til å intervenere mot de tolv utbryterklubbene.

  – Dette ligger ikke i vårt ansvar. Vi har i årevis akseptert de nasjonale fotballforbundenes og Uefas rett til å opptre som uavhengige organ. Det er disse som må finne løsningene på disse utfordringene, sier Schinas, som likevel stiller seg bak den tilnærmet unisone fordømmelsen av prosjektet.

  – Vi må forsvare den europeiske modellen basert på mangfold og inkludering, melder han på Twitter. (NTB).

  Belgium EU Organized Crime
  Foto: John Thys / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal