Hopp til innhold

Regel hindret livreddere å hjelpe besvimt svømmer

Onsdag besvimte artistsvømmer Anita Alvarez under solokonkurransen i VM, og ble reddet opp av trener Andrea Fuentes. Etter episoden rettet treneren kritikk mot livredderne, som ikke gjorde noe innsats i å hente svømmeren opp av vannet.

Årsaken til den manglende hjelpen, skal visst være en regelendring.

– Ifølge reglene får bare badevaktene hoppe uti bassenget etter fysisk signal fra dommerne, forteller VMs sikkerhetssjef Béla Merkely til Aftonbladet.

Hun erkjenner at dommerne ikke reagerte kjapt nok da situasjonen oppstod, men forklarer videre at vaktene forstod alvoret og grep inn da de så treneren hoppe ut i bassenget.

Alvarez
Foto: OLI SCARFF / AFP

Siste nytt

 • Svensk midtbanespiller til Sandefjord

  Eliteserieklubben Sandefjord har sikret seg Albin Winbo (24) på lån ut inneværende sesong. Midtbanespilleren kommer fra svenske Varbergs BoIS. Winbo oppgis å kunne løse flere ulike roller i midtbaneleddet.

 • Dobbeltscullerne videre i EM

  Dobbeltsculleren med Thea Helseth og Jenny Marie Rørvik tok seg videre til semifinale med tredjeplass i sitt innledende heat bak overlegne Romania.

  Herrenes dobbeltsculler er også videre til semifinale. Martin Helseth og Erling Øyasæther endte på 2.-plass i sitt heat. Semifinalen for kvinner går av stabelen fredag, mens herrene skal i aksjon igjen lørdag.

 • Skiidrettene utsetter fluorforbud

  Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) og Det internasjonale skiforbundet (FIS) kunngjorde torsdag at et fullstendig fluorforbud vil bli utsatt til sesongen 2023/2024. Årsaken er at forbundet trenger mer tid til testing av utstyret som skal avsløre eventuelt fluorjuks.

  I vår besluttet forbundene å innføre et totalforbud foran den kommende sesongen. Dette blir det altså ikke noe av.

  – Testmetoden er såpass er langt unna at det hadde blitt å «prøve og feile». Man må gjøre flere tester utenom konkurranse før et forbud kan innføres, sier den norske smøresjefen for skiskytterne, Tobias Dahl Fenre.

  Fluorforbudet er et betent tema, men det er bred enighet i internasjonal langrenn og skiskyting om at miljøfarlig fluorsmurning ikke skal tillates. Utfordringen har vært at kontrollsystemet så langt ikke har fungert tilfredsstillende.

  – Det er den eneste fornuftige løsningen slik situasjonen er nå. Det er dette som får minst alvorlige konsekvenser, sier han.

  – Vi har hatt en veldig god prosess med IBU. Nasjonene har stått samlet og IBU har lyttet.

  Foto: TAAVI NAGEL / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste