NRK Meny
Normal

Redknapp ferdig i QPR

Tirsdag melder Queens Park Rangers på sin hjemmeside at Harry Redknapp har sagt opp stillingen som manager i klubben.

Britain Soccer Premier League

Harry Redknapp og QPR er enige om å avslutte samarbeidet.

Foto: David Davies / Ap

Britain Soccer Premier League Harry Redknapp

Harry Redknapp ble bragt inn som QPRs redningsmann i november 2012.

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap

Det var klokka 15.15 i dag at den engelske Premier League-klubben meddelte at Harry Redknapp har sagt opp jobben som manager, med umiddelbar virkning. QPRs styre har godtatt oppsigelsen.

Tidligere QPR-stjernespiss Les Ferdinand skal sammen med Chris Ramsey lede laget i de kommende kampene, melder klubben på sin hjemmeside.

Opereres

Årsaken for Redknapps plutselige avgang skal skyldes at 67-åringen skal gjennomgå en omfattende kneoperasjon.

– Jeg har hatt en fantastisk tid i QPR. Jeg vil gjerne takke styret, spillerne og de ansatte i klubben, og spesielt supporterne som har vært absolutt fantastiske mot meg siden jeg kom hit, sier Redknapp til qpr.co.uk.

– Dessverre behøver kneet mitt umiddelbart en operasjon, som ville hindret meg i å gjøre jobben min i de kommende ukene. Det betyr at jeg ikke ville vært ute på treningsfeltet hver dag, og kan jeg ikke gi 100 prosent føles det bedre om noen andre tar over styringen, fortsetter Redknapp.

SOCCER-CHAMPIONS/ Tottenham Hotspur's Redknapp addresses the media during a news conference at Real Madrid's Santiago Bernabeu stadium in Madrid

«Happy Harry» ledet Tottenham til mesterligaen i 2010.

Foto: SUSANA VERA / Reuters

Truet i Premier League

SOCCER-ENGLAND/ Queens Park Rangers manager Harry Redknapp talks to Adel Taarabt as he is substituted during their English Premier League soccer match against West Ham United at Upton Park in London

Harry Redknapp kranglet offentlig med Adel Taarabt i 2014, da han kalte midtbanespilleren tykk.

Foto: EDDIE KEOGH / Reuters

Den tidligere Bournemouth-, West Ham-, Portsmouth-, Southampton- og Tottenham-manageren kom til QPR i november 2012. Den første sesongen endte med nedrykk, men managerveteranen tok klubben fra Øst-London tilbake til det gjeveste selskap på første forsøk. Nå ligger de nest sist i Premier League.

Redknapp ledet laget i 105 kamper. Det var i morgentimene tirsdag at han informerte styreformann Tony Fernandes om sin beslutning.

– Mitt forhold til Tony Hernandes har vært ett av høydepunktene i min fotballkarriere, og jeg ønsker klubben all mulig suksess i framtiden. Jeg er sikker på at de vil overleve i Premier League i år.

Ingen vindusshopping

«Happy Harry» har blitt kjent som manageren som elsker å handle spillere. Det har knapt vært noe overgansvindu uten at manageren har blitt intervjuet gjennom vinduet på Range Roveren sin, etter å ha kjøpt én eller flere spillere i januarvinduets siste dag.

Da vinduet stengte natt til 3. februar hadde imidlertid Redknapp handlet noen spillere. Det kan spekuleres i om det kan være en sammenheng med dagens nyhet.

I 2012 fikk Harry Redknapp sparken i Tottenham, etter å blant annet ha tatt klubben til mesterligaen. Det var imidlertid i en periode med rettsak og flørting med det engelske landslaget som gjorde at Spurs valgte å si farvel til den populære manageren.

BRITAIN-COURT-FBL-ENG-PR-TOTTENHAM-REDKNAPP

Harry Redknapp opplevde et massivt press da han i februar 2012 måtte i retten siktet for skattesnusk. 12. februar ble han frikjent.

Foto: JUSTIN TALLIS / Afp

Tabellen i Premier League:

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Lyn sikret seieren i siste liten

  Lyn sikret seier mot Grand Bodø etter at Linn Huseby scoret fire minutter før full tid, og med det sørget for 2-1. Oppgjøret var dagens første kamp under Toppseriens superhelg-arrangement i Telenor Arena.

 • MLS-klubb tror på Rooney-avtale

  Wayne Rooney nærmer seg en overgang fra Everton til Major League Soccer-klubben DC United. 32-åringen skal ha blitt tilbudt en kontrakt ut 2020-sesongen.

  – Vi er på vår side interessert i Wayne Rooney, sier DC United-trener Ben Olsen.

  Rooney
  Foto: Martin Rickett / AP
 • Syk Tande står over første samling

  Daniel-André Tande står over hoppernes første samling.

  – Han blir ikke med til Innsbruck, hvor vi skal gjennomføre flest mulig hopp. Tande fikk en infeksjon og måtte på antibiotika. Det var ikke alvorlig, men det tok tid, sier trener Alexander Stöckl.

  Hoppuka 2017-18
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportssøndag: Rapporter fra Vålerenga - Trondheims Ørn
VM rallycross
Toppserien: Vålerenga - Trondheims-Ørn
Toppserien: Superhelg
Toppserien: LSK Kvinner - Avaldsnes
Sportssøndag: LSK Kvinner - Avaldsnes
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten