Reddet julen etter fiaskostarten: – Var på bunnen

POKLJUKA (NRK): Han var veldig langt nede etter 64. plass i Slovenia og en tung sesongstart. Men det var til slutt en lettet Johannes Thingnes Bø som tok juleferie.

Johannes Thingnes Bø

SKUFFET (SE VIDEO): Her fortviler Johannes Thingnes Bø etter fem bom og 64. plass på sprinten i Pokljuka. Han forlot stadion uten å snakke med pressen. (Foto: Helge Tvedten/NRK)

– Jeg var på bunnen Så alt hadde blitt bedre i forhold til sprinten. Nå har jeg maks motivasjon inn i juleferien, sier Thingnes Bø.

Han regner med at han var den eneste i feltet, som etter hans 8 renn på 19 dager hadde lyst til å gå flere skirenn. For det har gått tregere i starten i år.

Mange bomskudd

Han har vært Norges mestvinnende løper de to foregående sesongene, men denne resultatrekken viser at det har vært en tråere sesongstart: 19. plass (3 bom), 6. plass (2 bom), 16. plass (7 bom), 14. plass (1 bom), 23. plass (5 bom), 64. plass (5 bom), 8. plass (2 bom).

Johannes Thingnes Bø

FRUSTRERT: JOhannes Thingnes Bø har vært frustrert i sesongstarten. Derfor trengte han oppturen siste konkurransedagen før jul.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Resultatet sist i rekken betydde langt mer enn 8. plasser vanligvis gjør etter en frustrerende periode.

– Nå er jeg trygg på at jobben er gjodt. Nå har jeg troen igjen. Skiskyting er en selvtillit-sport. Når man begynner å stange litt så er det vanskelig. Men når man klarer å komme seg ut av den onde sirkelen da begynner skiskyting å være kjekt igjen. Og da går ting mer av seg selv, sier Johannes Thingnes Bø til NRK.

– Var skikkelig sur

Skytingen har vært laber i de fleste konkurransene før to bom og 8. plassen på fellesstarten i Pokljuka bedret snittet noe. For på konkurranser med fire skytinger har Thingnes Bø til nå i år hatt 4,25 bom i snitt per konkurranse før jul.

- Nå går jeg inn i juleferien med litt mer ro. Jeg var skikkelig sur. Jeg gidder ikke å være en uke i Pokljuka uten å gå gode skirenn. Så det var bra å avslutte med ok løp, sier Thingnes Bø.

Han fortvilte voldsomt etter torsdagens sprint der fem bom sendte ham ned på 64. plass, noe som betydde at han ikke engang ville få gå jaktstarten to dager senere i Pokljuka. Han forlot stadion uten å prate med pressen og heller på trening dagen etter, da han gikk ut skuffelsen, var han innstilt på å prate.

– Hvor kjipt hadde du etter det som var enden på en trå sesongstart?

– Det er veldig kjedelig. Det går greit å gå dårlige renn i ny og ne. Men fem bom var toppen av kransekaka. Da rant det over, for jeg har ikke vært meg selv før jul. Men nå begynner jeg å vise ting, sier Thingnes Bø

Sportsnyheter

Glassplate falt på banen under oppvarming: – Det er en skandale

Bare flaks hindret personskade da en plate i pleksiglass falt ned på håndballbanen like før kampen mellom Sverige og Ungarn.

Kaosåpning for de norske hopperne

Først måtte Daniel-André Tande fraktes inn i ambulanse etter et fall. Så ble Johann André Forfang disket for å ha sluppet bommen for tidlig i en kaotisk førsteomgang.

Siste nytt

 • Sørloth med straffebom

  RB Leipzig klatret til andreplass i Bundesliga med seier 2-1 hjemme mot Arminia Bielefeld.

  Alexander Sørloth spilte hele kampen for Leipzig og skaffet et straffespark. Det bommet han på selv. Dermed venter spissen fortsatt på sitt første Leipzig-mål.

  Sørloth Leipzig
  Foto: John Macdougall / AFP
 • Tungt hjemmetap for Dortmund

  Erling Haaland fikk en gigantsjanse langt på overtid, men maktet ikke få ballen på mål. Dermed ble det tap mot Köln.

  Köln hadde 18 kamper uten seier, men to identiske mål av Ellyes Skhiri etter cornere sørget for tre poeng. Thorgan Hazard reduserte.

  Germany Soccer Bundesliga
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Odd-spiller testet positivt

  En Odd-spiller har testet positivt for korona og kampen mot Sandefjord søndag utsettes.

  Klubben varsler selv om smittetilfellet på sine nettsider.

  – I henhold til smittevernregler, blir kampen mot Sandefjord i morgen kl. 18.00 utsatt, skriver klubben.

Sendeplan

Kl. Program Kanal