NRK Meny
Normal

Redd sykling kastes ut av OL

IOC-medlem Gerhard Heiberg håper at sykkelsporten ikke blir kastet ut av OL.

Gerhard Heiberg
Foto: Eeg, Jon / SCANPIX

- Det er mulig at noen kommer opp med et forslag om å fjerne sporten fra OL, men jeg håper ikke det blir resultatet, sier Heiberg til NRK etter dopingavsløringene i Tour de France.

Det maktmiddelet vi har, og det gjelder alle idretter, er at hvis man ikke får orden på idretten så får man ikke delta i de olympiske leker.

Gerhard Heiberg / NRK

- Vi har styremøte i slutten av august og da vil dette bli diskutert, sier Heiberg.

Heiberg er rystet over avsløringene i sykkelsporten de siste årene, og sier at sporten kommer til å bli diskutert i den internasjonale olympiske komite IOC.

- Sykkelsporten har vært diskutert og den kommer til å bli diskutert mer. Det er bare ett år til OL i Beijing og vi vil ha renest mulig idrett i Beijing, sier Heiberg til NRK.

Vil fjerne sporten fra OL

Et seniormedlem av IOC sier til det franske nyhetsbyrået AFP at sporten risikerer å bli kastet ut av OL.

- Jeg ser det slik at sykling gir den olympiske bevegelsen et forferdelig rykte. Det kan ikke fortsette, sier IOC-medlemmet som vil være anonym.

Heiberg sier at sykkelsporten er viktig for den olympiske bevegelsen.

- Sykkel er en av pillarene i et OL-program og det har alltid vært stor interesse fra mange nasjoner så vi håper den fortsatt kan bli med, sier det norske IOC-medlemmet til NRK.

Siste nytt

 • UEFA åpner sak mot Danmark

  Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har formelt åpnet sak mot Danmark på grunn av den avlyste VM-kvalifiseringskampen mot Sverige sist uke. UEFA opplyser tirsdag at forbundet har åpnet sak mot Danmark, og at den skal behandles 16. november.

  Pernille Harder
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • OL-fakkelen starter ferden

  OL-fakkelen starter tirsdag sin 108 dager lange reise fra Hellas mot Pyeongchang i Sør Korea.

  Tirsdag tennes fakkelen i Olympia, før den starter sin ferd mot byen der de olympiske vinterlekene åpnes 9. februar neste år.

  Sotsji OL-ild
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Beskyldes for å ha dopet hundene

  Ledelsen for Iditarod-løpet i Alaska i USA anklager Dallas Seavey, som har vunnet løpet fire ganger, for å ha dopet hundene sine. Selv nekter 30-åringen for å ha gitt forbudte stoffer til dem i årets løp, og han har trukket seg fra neste års løp i protest.

  Dallas Seavey
  Foto: Mark Thiessen / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-kvalifisering fotball, kvinner: Nederland - Norge
4-4-2 VM-kvalifisering fotball kvinner: Nederland - Norge
VM-kvalifisering fotball: Nederland - Norge