NRK Meny
Normal

– Ryktet vårt står på spill

La Ligatittelen ser ut til å ryke for Real Madrid. Da kan kun en mesterligatittel forsvare sesongen for seiersvante spanjoler.

Italy Soccer Champions League

Iker Casillas og Cristiano Ronaldo har presset på seg foran dagens returoppgjør mot Juventus.

Foto: Luca Bruno / Ap

Laster innhold, vennligst vent..

– Publikum vil være vår tolvte mann mot Juventus. Da står ryktet vårt på spill, sier Real Madrids forsvarsstjerne Dani Carvajal i forkant av den andre mesterliga-semifinalen mot italienerne i kveld.

Dani Carvajal

Dani Carvajal og Carlos Tévez i det første semifinaleoppgjøret.

Foto: Sergio Perez / Reuters

For lørdag spilte det spanske hovedstadslaget 2–2 hjemme mot Valencia, mens rivalen Barcelona vant 2–0 mot Real Sociedal på Camp Nou. Det gjør at katalanerne leder La Liga med hele fire poeng, når bare to kamper gjenstår.

Nå har de fleste med hvitt hjerte gitt opp drømmen om å vinne den spanske serien i år.

Og når Los Blancos i tillegg tapte Supercopa de España mot Atlético Madrid i august, og heller ikke maktet å nå finalen i Copa del Rey, er mesterligaen det eneste trofeet som kan vinnes i 2015.

Selvsikker Ancelotti

Forrige tirsdag var det imidlertid Juventus som trakk det lengste strået, da italienerne vant 2–1 hjemme på Juventus Stadium. Real Madrids-trener Carlo Ancelotti er imidlertid sikker på at hans gutter slår Andrea Pirlo, Carlo Tevez, Arturo Vidal og de andre stjernene i kveld.

– Vi føler oss bra. Om vi spiller like godt mot Juventus som mot Valencia så vil alt gå bra, sier den italienske treneren.

Spain Soccer Champions League Patrice Evra, Paul Pogba

I tillegg til Patrice Evra har Juventus trolig Paul Pogba tilbake i troppen.

Foto: Andres Kudacki / Ap

Han vil trolig ha spillere som Toni Kroos og Karim Benzema tilbake i troppen. Juventus-trener Massimiliano Allegri vil trolig ha stjernespilleren Paul Pogba tilbake etter måneder på sidelinjen. Den franske midtbanespilleren scoret da Juventus spilte 1–1 mot Cagliari i Serie A lørdag.

Første semifinale siden 2003

«Den gamle dame» er i sin første semifinale i mesterligaen siden 2003, etter å ha vært gjennom en stor omveltning siden kampfiksingsskandalen i 2006.

Lagets spillere har dermed ikke den samme erfaringen fra store kamper som sin spanske motstander, som vant turneringen i fjor.

– Vi vet at det vil bli en vanskelig og helt annen kamp i Madrid. I hjemmekampen produserte vi fire-fem store sjanser. I Spania er vi nødt til å sette de sjansene vi skaper om vi skal gå videre, sier Pogba.

– De spiller hjemme, så det blir enda vanskeligere for oss. Men vi ønsker å vinne og skal gjøre alt for å greie det.

Vinneren av kveldens semifinale møter Barcelona, som tok seg til mesterligafinalen etter seier over Bayern München tirsdag.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel