Hopp til innhold

– Ryktet vårt står på spill

La Ligatittelen ser ut til å ryke for Real Madrid. Da kan kun en mesterligatittel forsvare sesongen for seiersvante spanjoler.

Italy Soccer Champions League

Iker Casillas og Cristiano Ronaldo har presset på seg foran dagens returoppgjør mot Juventus.

Foto: Luca Bruno / Ap

Laster innhold, vennligst vent..

– Publikum vil være vår tolvte mann mot Juventus. Da står ryktet vårt på spill, sier Real Madrids forsvarsstjerne Dani Carvajal i forkant av den andre mesterliga-semifinalen mot italienerne i kveld.

Dani Carvajal

Dani Carvajal og Carlos Tévez i det første semifinaleoppgjøret.

Foto: Sergio Perez / Reuters

For lørdag spilte det spanske hovedstadslaget 2–2 hjemme mot Valencia, mens rivalen Barcelona vant 2–0 mot Real Sociedal på Camp Nou. Det gjør at katalanerne leder La Liga med hele fire poeng, når bare to kamper gjenstår.

Nå har de fleste med hvitt hjerte gitt opp drømmen om å vinne den spanske serien i år.

Og når Los Blancos i tillegg tapte Supercopa de España mot Atlético Madrid i august, og heller ikke maktet å nå finalen i Copa del Rey, er mesterligaen det eneste trofeet som kan vinnes i 2015.

Selvsikker Ancelotti

Forrige tirsdag var det imidlertid Juventus som trakk det lengste strået, da italienerne vant 2–1 hjemme på Juventus Stadium. Real Madrids-trener Carlo Ancelotti er imidlertid sikker på at hans gutter slår Andrea Pirlo, Carlo Tevez, Arturo Vidal og de andre stjernene i kveld.

– Vi føler oss bra. Om vi spiller like godt mot Juventus som mot Valencia så vil alt gå bra, sier den italienske treneren.

Spain Soccer Champions League Patrice Evra, Paul Pogba

I tillegg til Patrice Evra har Juventus trolig Paul Pogba tilbake i troppen.

Foto: Andres Kudacki / Ap

Han vil trolig ha spillere som Toni Kroos og Karim Benzema tilbake i troppen. Juventus-trener Massimiliano Allegri vil trolig ha stjernespilleren Paul Pogba tilbake etter måneder på sidelinjen. Den franske midtbanespilleren scoret da Juventus spilte 1–1 mot Cagliari i Serie A lørdag.

Første semifinale siden 2003

«Den gamle dame» er i sin første semifinale i mesterligaen siden 2003, etter å ha vært gjennom en stor omveltning siden kampfiksingsskandalen i 2006.

Lagets spillere har dermed ikke den samme erfaringen fra store kamper som sin spanske motstander, som vant turneringen i fjor.

– Vi vet at det vil bli en vanskelig og helt annen kamp i Madrid. I hjemmekampen produserte vi fire-fem store sjanser. I Spania er vi nødt til å sette de sjansene vi skaper om vi skal gå videre, sier Pogba.

– De spiller hjemme, så det blir enda vanskeligere for oss. Men vi ønsker å vinne og skal gjøre alt for å greie det.

Vinneren av kveldens semifinale møter Barcelona, som tok seg til mesterligafinalen etter seier over Bayern München tirsdag.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Bodø/Glimt ett steg nærmere Mesterligaen: Tok første stikk mot Zagreb

Amahl Pellegrino (32) ble matchvinner på Aspmyra og gjør at Bodø/Glimt er i førersetet før returoppgjøret mot Dinamo Zagreb i Mesterligaens playoff.

Siste nytt

 • Núñez beklager etter utvisningen

  Liverpools spissjuvel Darwin Núñez sier at han forstår kritikken som har kommet hans vei etter at han ble utvist etter en stygg nedskalling på Joachim Andersen.

  Núñez lot seg tydelig frustrere av Crystal Palace-stopperen Andersen gjennom hele kampen og etter 57 minutter kokte det over. Etter en konfrontasjon skallet Núñez til Andersen og dansken gikk i bakken. Núñez ble umiddelbart vist det røde kortet og vil trolig miste tre kamper for hans nye klubb.

  I løpet av tirsdag har ikke reaksjonene latt vente på seg, og han har blitt slaktet i britisk presse. På Twitter går 23-åringen ut med en beklagelse.

  «Jeg er klar over at det jeg gjorde ikke var greit. Jeg er her for å lære av mine feil, og det vil ikke skje igjen», skriver han.

  Premier League - Liverpool v Crystal Palace
  Foto: PETER POWELL / Reuters
 • Straus og Bayern slo Barcelona tross Graham Hansen-scoring

  Caroline Graham Hansen scoret et flott mål, men hun og Barcelona måtte se Alexander Straus' Bayern München vinne treningskampen 2-1.

  Den norske vingen mottok ballen utenfor 16-meteren og banket den oppe i hjørnet etter en snau times spill. Hun og Ingrid Syrstad Engen ble byttet ut for spanjolene like etter scoringen.

  Målet var likevel ikke nok til å unngå tap mot den ferske Bayern-treneren Straus. Han tok nylig over storklubben etter flere år med suksess i Brann. Giulia Gwinn og Emelyne Laurent scoret målene som sikret tysk jubel.

  Treningskamp: Rosenborg - Barcelona (0-3).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Christiansen nummer sju på 1500 meter fri

  Henrik Christiansen greide ikke å finne toppfarten og havnet på 7.-plass i finalen på 1500 meter fri under langbane-EM i svømming i Roma.

  Christiansen ble i sommer norgesmester på distansen, men internasjonalt henger han bak de beste. Tiden 15.07,98 holdt til en 7.-plass blant de åtte som deltok i finalen.

  Han havnet tidlig bakpå og lå et stykke bak medaljeplassene etter 400 meter. Ukrainske Mikhailo Romantsjuk vant på tiden 14.36,10 og tok med det sitt tredje strake gull på distansen i langbane-EM. Italieneren Gregorio Paltrinieri tok sølv på hjemmebane, mens Damien Joly fra Frankrike tok bronsen.

  Norges Henrik Christiansen svømmer 1500 meter fri under VM i svømming i Abu Dhabi,
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste