Ødegaard hentet av privatfly før presentasjonen

– Han er en ung spiller med bøttevis med kvalitet, sier Real Madrids trener, Carlo Ancelotti, etter å ha bekreftet kjøpet av Martin Ødegaard.

Created by InfoDispatcher

Klokken 13.30 skal 16-åringen presenteres på Real Madrids treningsanlegg. Klubben hentet stortalentet i privatfly tidlig torsdag morgen.

Flyet ble gjort klart tidlig på morgenen på Rygge flyplass, og litt over klokken syv kom Martin Ødegaard i følge med en gruppe på fem-seks personer, blant andre pappa Hans Erik.

Ødegaard ble geleidet ut til flyet gjennom en bakvei og snakket ikke med de ventende journalistene. Flyet ble deretter stående en stund på flyplassen til det tok av til Madrid ca. kvart på åtte.

Ancelotti: – Bøttevis med kvalitet

Rett etter midnatt onsdag bekreftet endelig både Real Madrid og Strømsgodset at 16-åringen er klar for den spanske hovedstadsklubben.

– De hvite skjortene har signert en av de mest talentfulle og lovende unge spillerne som finnes for tiden, skriver klubben på sin nettside.

– Midtbanespilleren, som spilte for Strømsgodset, ble 16 år 17. desember og har allerede tatt folk med storm på den Europeiske arenaen. Han er den yngste i historien som har spilt i en EM-kvalifiseringskamp, skriver Real Madrid.

Klubben ramser opp det unge talentets bragder og skriver at treneren allerede har påpekt det enorme potensialet til den nye «Madrid-stjernen».

– Han er en ung spiller med en fremtid og bøttevis med kvalitet, sier Real Madrids trener, Carlo Ancelotti, ifølge nettsiden.

Artikkelen fortsetter under videoen:

Mads Håby i Madrid om Martin Ødegaard

Reporter Mads Håby er på plass i Madrid, hvor det skal være pressekonferanse senere i dag.

Dette skriver Strømsgodset i en pressemelding natt til torsdag:

– Det er med en stor grad av ydmykhet og stolthet vi kan melde at Real Madrid og Strømsgodset har kommet til enighet om en overgang for Martin Ødegaard.

Ødeagaard reiser til Madrid torsdag morgen for medisinsk sjekk, med påfølgende pressekonferanse på Real Madrid City klokken 13.30. Strømsgodset skal avholde en pressekonferanse fredag ettermiddag, hvor også 16-åringen vil være til stede.

Artikkelen fortsetter under videoen:

Martin Ødegård reiser nå til Madrid og klubben Real Madrid

Se videoreportasje om Martin Ødegaard.

Rundtur i Europa

De siste ukene og månedene har Martin Ødegaard vært på rundtur i Europa for å sikre best mulig vilkår for sin fotballframtid. Barcelona, Bayern München, Liverpool og Arsenal er blant klubbene som har fått besøk.

Etter møter med B-lagstrener Zinedine Zidane og klubbpresident Florentino Perez i Real Madrid skal valget etter hvert ha falt ned på de regjerende mesterligavinnerne. Unggutten blir Real Madrid-spiller med umiddelbar virkning.

Avtalen strekker seg trolig i tre og et halvt år, fram til 2018. Ifølge VG skal 16-åringen få en startlønn på drøye 20 millioner kroner.

Årets gjennombrudd: Martin Ødegaard

PRIS: Martin Ødegaard fikk prisen "Årets gjennombrudd" under Idrettsgallaen.

Siste nytt

 • Forlater Ineos etter sesongen

  Etter elleve år i Team Ineos, tidligere Team Sky, skifter fire ganger Tour de France-vinner Chris Froome beite etter sesongen. Det opplyser laget i en pressemelding.

  – Chris' nåværende kontrakt går ut i slutten av desember og vi har bestemt oss for å ikke forlenge, sier lagsjef Dave Brailsford i pressemeldingen.

  Ifølge det anerkjente sykkelnettstedet Cyclingnews, skal Froome være klar for Israel Start-Up Nation.

  Froome
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Solbakken lover gull neste år

  Selv om gullet er utenfor rekkevidde for FC Købenahvn i år, lover trener Ståle Solbakken å slå kraftig tilbake.

  Midtjylland ligger 14 poeng foran FCK før de tar imot Solbakkens menn til toppoppgjør torsdag. Dersom Midtjylland vinner vil de sikre gullet med fem kamper igjen å spille.

  – Jeg er ansvarlig for at det ikke blir gull denne sesongen, men samtidig er jeg helt trygg på at vi kommer tilbake og vinner gull neste år, sa Solbakken til danske B.T.

  Fotball,dansk eliteserie. FC København - Brøndby IF
  Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark / NTB scanpix
 • Burchnall sparket

  Ian Burchnall har fått sparken i Östersund, men fortsetter inntil ny trener er på plass. Burchnall, som trente Viking i 2017, fikk to år i den svenske klubben.

  Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

  – Det er kjedelig å måtte avslutte vårt gode samarbeid gjennom to års tid. Men nå må vi rette blikket fremover for klubbens beste, sier Leif Widegren, representant for Östersunds sportskomité.

  Ian Burchnall
  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal