NRK Meny
Normal

Ødegaard hentet av privatfly før presentasjonen

– Han er en ung spiller med bøttevis med kvalitet, sier Real Madrids trener, Carlo Ancelotti, etter å ha bekreftet kjøpet av Martin Ødegaard.

Created by InfoDispatcher

Klokken 13.30 skal 16-åringen presenteres på Real Madrids treningsanlegg. Klubben hentet stortalentet i privatfly tidlig torsdag morgen.

Flyet ble gjort klart tidlig på morgenen på Rygge flyplass, og litt over klokken syv kom Martin Ødegaard i følge med en gruppe på fem-seks personer, blant andre pappa Hans Erik.

Ødegaard ble geleidet ut til flyet gjennom en bakvei og snakket ikke med de ventende journalistene. Flyet ble deretter stående en stund på flyplassen til det tok av til Madrid ca. kvart på åtte.

Ancelotti: – Bøttevis med kvalitet

Rett etter midnatt onsdag bekreftet endelig både Real Madrid og Strømsgodset at 16-åringen er klar for den spanske hovedstadsklubben.

– De hvite skjortene har signert en av de mest talentfulle og lovende unge spillerne som finnes for tiden, skriver klubben på sin nettside.

– Midtbanespilleren, som spilte for Strømsgodset, ble 16 år 17. desember og har allerede tatt folk med storm på den Europeiske arenaen. Han er den yngste i historien som har spilt i en EM-kvalifiseringskamp, skriver Real Madrid.

Klubben ramser opp det unge talentets bragder og skriver at treneren allerede har påpekt det enorme potensialet til den nye «Madrid-stjernen».

– Han er en ung spiller med en fremtid og bøttevis med kvalitet, sier Real Madrids trener, Carlo Ancelotti, ifølge nettsiden.

Artikkelen fortsetter under videoen:

Mads Håby i Madrid om Martin Ødegaard

Reporter Mads Håby er på plass i Madrid, hvor det skal være pressekonferanse senere i dag.

Dette skriver Strømsgodset i en pressemelding natt til torsdag:

– Det er med en stor grad av ydmykhet og stolthet vi kan melde at Real Madrid og Strømsgodset har kommet til enighet om en overgang for Martin Ødegaard.

Ødeagaard reiser til Madrid torsdag morgen for medisinsk sjekk, med påfølgende pressekonferanse på Real Madrid City klokken 13.30. Strømsgodset skal avholde en pressekonferanse fredag ettermiddag, hvor også 16-åringen vil være til stede.

Artikkelen fortsetter under videoen:

Martin Ødegård reiser nå til Madrid og klubben Real Madrid

Se videoreportasje om Martin Ødegaard.

Rundtur i Europa

De siste ukene og månedene har Martin Ødegaard vært på rundtur i Europa for å sikre best mulig vilkår for sin fotballframtid. Barcelona, Bayern München, Liverpool og Arsenal er blant klubbene som har fått besøk.

Etter møter med B-lagstrener Zinedine Zidane og klubbpresident Florentino Perez i Real Madrid skal valget etter hvert ha falt ned på de regjerende mesterligavinnerne. Unggutten blir Real Madrid-spiller med umiddelbar virkning.

Avtalen strekker seg trolig i tre og et halvt år, fram til 2018. Ifølge VG skal 16-åringen få en startlønn på drøye 20 millioner kroner.

Årets gjennombrudd: Martin Ødegaard

PRIS: Martin Ødegaard fikk prisen "Årets gjennombrudd" under Idrettsgallaen.

Siste nytt

 • Northug stiller til start på Gålå

  Fredag sesongdebuterer Petter Northug under norgescupen på Gålå. Han stiller til start i to løp. – Petter går 15 km fristil fredag og etter planen den klassiske sprinten lørdag, sier trener Stig Rune Kveen til NRK.

  NM- ski del 2. Lagsprint
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Nedturen fortsetter for Everton

  Everton sliter både i Premier League og i Europaligaen. Torsdag gikk laget på et stygt 1-5-tap hjemme for italienske Atalanta. Det var Evertons fjerde tap. Laget har sanket bare ett poeng i turneringen. Det kom i 2-2-kampen mot Apollon Limassol.

  Britain Soccer Europa League
  Foto: Peter Byrne / AP
 • Finaleplassen røk for Ulsrud

  Torsdagens semifinale endte med norsk 3-8-tap for Sverige for Thomas Ulsrud og hans curlingmannskap i EM. Tidligere på dagen hadde Ulsrud & co. sikret seg en plass i OL ved å bli blant de fire beste. Nå blir det spill om bronsen mot Sveits fredag.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup langrenn: Klassisk sprint
V-cup langrenn: Klassisk sprint, kvinner og menn
V-cup langrenn: Klassisk sprint
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Langrenn
V-cup kombinert: 5 km langrenn
V-cup kombinert: 5 km langrenn
Sport i dag
Sport i dag