Hopp til innhold

Reagerte kraftig etter EM-diskvalifikasjon: – Ganske latterlig

Håvard Lorentzen ble kastet ut av EMs 500 meter etter feilstart. Bergenseren viste tydelig hva han mente om den vurderingen.

– Det er ingen tjuvstart, slår Lorentzen fast overfor TV3.

TV-bildene viste at han hadde en liten bevegelse i venstrefoten like før startskuddet gikk. Han sier han skulle vært den første som innrømmet det dersom han begikk en feil, men er krystallklar på at det ikke var tilfelle.

ISU European Speed Skating Championships

MÅTTE SE PÅ: Håvard Lorentzen fikk ikke sjansen til å kjempe om medalje på 500 meter.

Foto: PIROSCHKA VAN DE WOUW / Reuters

– Det er ingen som står i ro som en statue på 500 meter. Det er det ikke, sier Lorentzen etter å ha sett starten i reprise.

– Latterlig

Han var ikke nevneverdig fornøyd med Berri de Jonge i dommerstolen.

– Han tar fra meg muligheten til å kjempe om medaljene. Det var ikke noe avskrekkende høyt nivå på det som ble gått i dag, sier Lorentzen.

Han slakter egen EM-innsats indiviuelt. Men irriterer seg over at viktig konkurransetrening går tapt.

– Det er siste ordentlige konkurransen (før OL). Vi skal gå testløp der borte. Men det er ganske latterlig.

NRK har forsøkt å innhente kommentar fra Det internasjonale skøyteforbundet (ISU), men har foreløpig ikke fått svar.

Fikk motbør – og støtte

– Slik jeg så bildene i sakte film er det bevegelse nok til å diske. Jeg mener avgjørelsen er riktig, sier tidligere sprintverdensmester og tidligere NRK-kommentator Even Wetten.

– Vi har sett løpere få gå uten å bli dømt for feilstart på grovere feil enn Lorentzen sin i dag. Men det hjelper lite når dommeren her følger regelboken. Trist og brutalt, men jeg har sett regelboken bli brutt av dommere før. Det er mye verre, sier Wetten.

TV3-ekspert Ida Njåtun mener derimot at Lorentzen har grunn til å føle seg snytt.

– Jeg skjønner det kjempegodt. Man ser så mange starter der løperne er i bevegelse. Alle løpere er litt i bevegelse, så den der var urettferdig.

Søndag er det nøyaktig fem uker til han skal forsøke å forsvare OL-gullet fra Pyeongchang i 2018. Han drar fra EM med en sølvmedalje fra lagsprinten, men mener den individuelle innsatsen var omtrent så dårlig som den får blitt.

Bergenseren endte som nummer åtte på 1000 meter.

Seks norske medaljer

Det norske skøytelandslaget avslutter EM i Heerenveen med tre sølv- og tre bronsemedaljer.

Julie Nistad Sampsonsen, Martine Risrud og Ane By Farstad innledet mesterskapet med bronse på lagsprinten. Allan Dahl Johansson, Hallgeir Engebråten og Sverre Lunde Pedersen tok sølv på lagtempo.

Lørdag ble det ny, norsk sølvmedalje på herrenes lagsprint med Bjørn Magnussen, Henrik Fagerli Rukke og Lorentzen. TV3s studioekspert Hege Bøkko trakk frem Engebråtens individuelle bronsemedalje på 5000 meter som mesterskapets norske høydepunkt. Resultatet sikret ham en plass i OL på bekostning av Lunde Pedersen.

To medaljer

LEVERTE VARENE: Allan Dahl Johansson (t.v.) og Hallgeir Engebråten tok individuelle bronsemedaljer på henholdsvis 1500 meter og 5000 meter. Sammen tok de sølv på lagtempo.

Foto: VINCENT JANNINK / AFP

Marit Fjelanger Bøhm, Ragne Wiklund og Sofie Karoline Haugen sikret for en glitrende start på søndagen da de tok sølv på lagtempoen. Dahl Johansson doblet antallet individuelle medaljer da han sikret bronsen på 1500 meter.

Siste nytt

 • Rankinghopp for Ruud

  Casper Ruud går opp to hakk på verdensrankingen i tennis og er rangert som verdens 8. beste spiller kort tid før sesongens store mål.

  Ruud måtte gi tapt for verdensener Novak Djokovic i semifinalen i Masters-turneringen i Roma i helgen. Djokovic blir værende på toppen av mandagens ferske ranking. Bak ham følger Daniil Medvedev og Alexander Zverev.

  Ruud har 7.-plass som sin høyeste plassering på rankingen. Nordmannen har vært blant de ti beste spillerne i verden siden september i fjor. (NTB)

  ATP Masters 1000 - Italian Open
  Foto: GUGLIELMO MANGIAPANE / Reuters
 • Moldes Brynhildsen ute i to måneder

  Molde-angriper Ola Brynhildsen må være på sidelinjen i omkring to måneder, opplyser lagets trener Erling Moe til VG.

  23 år gamle Brynhildsen måtte forlate banen i 3-0-seieren over Odd etter 78 minutter. Etter et skuddforsøk tok han seg til lysken og signaliserte at han måtte bytte.

  Fra før har Molde Eirik Ulland Andersen på skadelisten. Han røk korsbåndet i kneet i cupfinalen og mister resten av sesongen. Kristoffer Haraldseid, Sheriff Sinyan, Etzaz Hussain og Martin Ellingsen er andre spillere som også er utilgjengelig for de blåkledde. Spiss David Datro Fofana har vært ute lenge, men er med Molde-troppen til kampen mot Aalesund, meldte Romsdals Budstikke søndag kveld.

  Molde møter Aalesund på bortebane mandag kveld. (NTB)

  Eliteserien fotball 2021: FK Haugesund-Molde
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB
 • Russlands tennisess Medvedev om Ukraina-krigen: – Veldig rystende

  Den russiske verdenstoeren Daniil Medvedev sier han har fulgt krigen i Ukraina tett den siste tiden. Han er forferdet over det som utspiller seg i nabolandet.

  26-åringen svarte søndag på spørsmål fra pressen foran grusturneringen i Genève. Der skal han i dyst etter fem ukers fravær fra ATP-touren. Russeren ble i starten av mai operert for brokk, og i mellomtiden har Medvedev fulgt nyheter fra Ukraina-krigen tett.

  – Jeg hadde litt tid til å følge med på hva som skjer, ja. Det er veldig rystende.

  Tidligere har Medvedev sagt at han er «kun for fred». Uttalelsen kom kort tid etter Russlands invasjon av Ukraina i februar.

  Russiske tennisspillere er ikke utestengt fra å konkurrere på ATP- eller WTA-touren, men det har Wimbledon-arrangørene valgt å se bort ifra. Nylig besluttet de å forby russisk og hviterussisk deltakelse i årets turnering.

  Medvedev satser fortsatt på at det vil komme en helomvending, slik at han kan konkurrere i Wimbledon. Grand Slam-turneringen starter 27. juni og varer over to uker.

  – Jeg håper denne avgjørelsen ikke er fastsatt for godt. Hvis jeg får spille, så kommer jeg til å gjøre det. Jeg elsker Wimbledon. (NTB)

  Daniil Medvedev
  Foto: Wilfredo Lee / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste