Reagerer på omfattende Tysse-hjelp

Dopingdømte Erik Tysse får hjelp av både Olympiatoppen og Friidrettsforbundet til å kvalifisere seg til OL. – Det er underlig, mener Dagbladets sportsredaktør.

Video Esten O. Sæther reagerer på Tysse hjelp

Esten O. Sæther reagerer på Tysse hjelp

Erik Tysse tatt for doping i juli 2010 og ble seinere dømt til to års utestengelse. Den straffen har han sonet 7. juli. 8. juli skal han delta i et spesialopprettet stevne for å kvalifisere seg. 9. juli går påmeldingsfristen ut.

I mellomtiden trenes han av Stephan Plätzer, som lønnes av Olympiatoppen. Det er dette sportsredaktør Esten O. Sæther reagerer på.

– Jeg synes det er underlig i forhold til de verdiene Jarle Aambø og den norske idrettsledelsen vanligvis står for. Jeg skjønner at det kan være vanskelig når det gjelder folk som vi føler er nær oss. Men vi er nødt til å skjære gjennom og klare å se objektivt på det, og ikke personlig, sier Sæther til NRK.

– Ikke problematisk

Toppidrettssjef Jarle Aambø synes ikke det er problematisk at en som er tilknyttet Olympiatoppen, hjelper Tysse på fritida.

– Vi mener at det vi gjør er godt innenfor det som er god etikk, sier Aambø til NRK.

8. juli skal Erik Tysse ut i en skreddersydd OL-kvalifisering som Friidrettsforbundet har godkjent.

– Så lenge det er innenfor IOC og WADA sine bestemmelser, får de svare for det, sier Aambø.

Også Friidrettsforbundet synes det er greit å legge godt til rette for Tysse.

– Vi ser ingen grunn til at det ikke skal være et stevne hvor Tysse har samme sjansen som alle andre som har lov å konkurrere i OL, å forsøke å kvalifisere seg, sier friidrettspresident Svein Arne Hansen.

– Forskjellsbehandling

Erik Tysse

Erik Tysse mener han må få lov å trene på sin egen fritid og offentlig vei

Foto: Roald, Berit / SCANPIX

– Dette viser vår forskjellsbehandling i den type saker. Når det er utlendinger det er snakk om, er vi svært restriktive og veldig moralske, sier Sæther.

Tysses trener Stephan Plätzer vil ikke kommentere saken overfor NRK. Tysse selv bare rister på hodet over kritikken.

– Når folk selv ønsker å komme tilbake, må man jo få lov til å trene på egen fritid og på offentlige veier.

Sportsnyheter

Roy Keane kritiserer Nederland: – Dei blir avslørte når dei møter topplaga

Då Nederland var i ferd med å rote bort ein sikker siger fordi forsvaret ikkje heldt mål, fann Denzel Dumfries tida inne til å score sitt første landslagsmål.

Siste nytt

 • Ruud avanserer på rankingen

  Som ventet er Casper Ruud ranket som nummer 15 på siste ATP-ranking etter innsatsen i Roland-Garros.

  Casper Ruud røk for Alejandro Davidovich Fokina i tredje runde i Paris, men det holdt likevel til å avansere til 15.-plass. Nordmannen har aldri vært høyere rangert.

  Nordmannen tok tilsvarende plassering som i fjorårets utgave av Grand Slam-turneringen i Paris, og dermed tapte han ingen rankingpoeng. Ruud passerte franskmannen Gaël Monfils, som røk ut i andre runde i turneringen. (NTB)

  French Open
  Foto: Benoit Tessier / Reuters
 • Eriksen: – Jeg gir ikke opp

  Christian Eriksen har uttalt seg for første gang til media etter at han fikk hjertestans under EM-kampen mellom Danmark og Finland lørdag.

  Uttalelsen er gitt via agenten Martin Schoots til den italienske avisen La Gazzetta dello Sport. Til avisen sier agenten på vegne av den danske stjernen:

  – Takk skal dere ha, jeg gir ikke opp. Jeg føler meg bedre nå, men jeg vil forstå hva som skjedde. Jeg vil si takk til alle for hva de gjorde for meg, sier Eriksen ifølge avisen.

  29-åringen har vært innlagt på Rigshospitalet i København siden lørdag, og skal etter forholdene ha det bra.

  Denmark Finland Euro 2020 Soccer
  Foto: Stuart Franklin / AP
 • Målløs Sarpsborg-debut for Bohinen

  Den ferske Sarpsborg-treneren Lars Bohinen fikk se sine elever spille 0-0 hjemme mot Brann i Eliteserien søndag.

  Det skjedde i en kamp uten mange store sjanser, men der Sarpsborg kan være noe lettet over at Branns Moonga Simba ble stoppet av tverrliggeren drøye ti minutter før slutt.

  – Det var vel kanskje ikke festspill, men jeg synes vi spesielt i første omgang prøver på en del av det vi har trent på og avtalt. I 2. omgang mister vi litt struktur, gir bort ballen for tidlig og klarer ikke å etablere nok angrep, sa Bohinen til Discovery.

  Vertene hadde lenge god kontroll defensivt og var også det lille hakket bedre enn gjestene fra Bergen i første omgang.

  Ibrahima Koné headet like over etter et kvarter, mens Ole Jørgen Halvorsen ble stoppet av keeper da han kom alene igjennom like før pause.

  Etter en drøy time skulle Brann muligens hatt straffe da Koné ble dyttet hardt i ryggen av Vegard Forren på et innlegg i Brann-boksen, men dommer vinket spillet videre.

  Brann noterte ikke et eneste skudd på mål, men kom likevel svært nær scoring etter 78 minutter. I et flott angrep headet Daniel Pedersen ballen via hodet til Simba og opp i tverrliggeren bak en utspilt Anders Kristiansen.

  Også en Koné-heading på tampen strøk tverrliggeren, og Sarpsborg lyktes ikke i å vinne i Bohinens trenerdebut.

  For Brann fikk Niklas Jensen Wassberg (17) sin første kamp fra start. Han er barnebarnet til Roald "Kniksen" Jensen, som også Brann-debuterte som 17-åring, skriver BT.

  diLSqske_Q8
  Foto: Christoffer Andersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal