NRK Meny
Normal

Reagerer på Høgmos keepervalg

ULLEVAAL (NRK): Rune Jarstein er skuffet over ikke å få slippe til mot Hviterussland, og keeperen får støtte av NRK-ekspert Tom Nordlie.

Nyland_Jarstein

KEEPERDUELL: Her er Ørjan Håskjold Nyland (t.v.) og Rune Jarstein i aksjon under trening før Hviterussland-kampen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Det er klart jeg er skuffet. Jeg føler jeg har gjort en god sesong i Bundesliga og åpnet bra i år, men sånn er det. Jeg må bare respektere det, sier Jarstein etter å ha vært tilskuer til det skuffende 0-1-tapet for Hviterussland.

Ørjan Håskjold Nyland nyter stor tillit under landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

Da 25-åringen var ute i kulden i Ingolstadt, beholdt keeperen plassen i Norge-buret tross noen varierende opptredener.

Nordlie

OVERRASKET: NRK-ekspert Tom Nordlie.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Samtidig kapret Jarstein keeperplassen i Hertha Berlin, hvor han nå har vært førstekeeper i snart et år.

Mener Nyland feilvurderte

– Jeg mener keeperduellen er helt jevn med litt forskjellige styrker og svakheter. Men Jarstein har flere kamper over tid under huden, og han har større rekkevidde. Derfor er jeg er overrasket over at Jarstein ikke får spilletid i dag (mot Hviterussland), sier NRK-ekspert Tom Nordlie.

Nordlie mener Jarstein i alle fall burde vært én av de seks innbytterne Høgmo kunne bruke i privatlandskampen.

Nyland stormet ut i situasjonen som ga Hviterussland seieren, og Nordlie påpeker at keeperen må ta en stor del av ansvaret for baklengsmålet.

– Selv om (Even) Hovland er på etterskudd, er grunnregelen at du skal stå i mål når det er duell om ball og vinkelen nesten er død. Det er en feilvurdering, sier Nordlie.

Regner med å stå mot Tyskland

Nyland svarer slik på spørsmål om han burde blitt stående på strek:

– Når det blir mål, kan jeg kanskje si det sånn. Men han (Hovland) er på etterskudd, og da føler jeg at jeg må ut og avverge. Det ble som det ble, sier Nyland.

Han føler seg trygg på at han får fornyet tillit mot Tyskland, og han mener det ville vært meningsløst å spille mot Hviterussland hvis ikke det var planen.

– Jeg har alltid tenkt at jeg skulle stå etter mine prestasjoner, og når jeg er blitt førstevalg i klubben. Da regner jeg med at jeg gjør det fremover også, sier 25-åringen.

Samtidig har Nyland forståelse for at keeperkollegaen er skuffet over ikke å få sjansen.

– Ja, men har han fått sjansen i løpet av våren. Han har stått to landskamper han også, så den sjansen har han egentlig fått, sier Nyland til NRK.

Jarstein spilte privatlandskampene mot Estland i mars (0-0) og Portugal i mai (3-0).

Selv er Jarstein ordknapp når han får spørsmål om Høgmos valg av førstekeeper.

– Det sikkert mye man kunne sagt, men jeg velger ikke å si så mye om det.

Siste nytt

 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP
 • Citroën sparket Kris Meek

  Citroën har sparket den britiske rallyføreren Kris Meek for uforsvarlig kjøring etter en rekke avkjøringer i VM-runder den siste tiden. Nordiren har kjørt ut for ofte på grunn av at han kjører med uforsvarlig høy risiko, meldes det i en uttalelse.

  Kris Meeke
  Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

Sendeplan

Kl. Program Kanal