NRK Meny
Normal

Ønsker å arrangere supercupfinalen

Rosenborg drømmer om å arrangere finalen mellom vinneren av Mesterligaen og Europaligaen i 2017.

Hroar Stjernen

Daglig leder i RBK, Hroar Stjernen, håper Rosenborg blir arrangør av supercupfinalen i 2017.

Foto: Vigdis Wågø-Wares / NRK

Om fire er feirer Rosenborg 100-årsjubileum. I forbindelse med jubileet ønsker klubben å få til en skikkelig markering.

– En supercupfinale i Trondheim vil sette Rosenborg og norsk fotball skikkelig på kartet. Det er et stort arrangement som ville blitt en kjempemarkering av jubileet vår, sier daglig leder Hroar Stjernen i RBK.

Har erfaring

Supercupfinalen har tidligere blitt arrangert hvert år i august i Monaco. Nå har imidlertid UEFA bestemt at kampene skal flyttes rundt om i Europa. Nasjoner som sjeldent arrangerer mesterskap skal prioriteres.

Rosenborg har tillegg lang erfaring med å arrangere Mesterligakamper.

– Jeg vil ikke spekulere i hvor stor sannsynligheten er for at vi får arrangere finalen. Men jeg vet at andre land med tilsvarende stadioner som vår har fått supercupfinalen, sier Stjernen.

Drømmer om Barcelona

En supercupfinale i Trondheim vil også gi en del logistiske utfordringer. Et stort antall tilreisende publikummere vil komme med fly. Det vil stille store krav til Trondheim lufthavn Værnes. Supporterne må bo på byens hoteller.

Men selv om veien er lang mot en eventuell finale, så har Stjernen allerede begynt å drømme om en ny festkveld på Lerkendal i høstmørket.

– Jeg regner med at Rosenborg vinner Mesterligaen i 2016 slik at vi blir et av finalelaga. På den andre siden av banen håper jeg Barcelona står, sier en håpefull Stjernen
.

Siste nytt

 • Sveriges keeper på vei til Roma

  Etter hva Aftonbladet erfarer skal FC København ha blitt enig med Roma om et salg av den svenske målvakten Robin Olsen. Prislappen ligger på rundt 110 millioner kroner. Kjøpet skjer i lys av at Roma trenger ny keeper etter salget av Alisson Becker.

  svensk keeper
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Granerud på pallen

  Halvor Egner Granerud hoppet seg opp til 3.-plassen i det første individuelle rennet i årets Sommer Grand Prix. Polen-stjernen Kamil Stoch vant på hjemmebane. Robert Johansson var nest best blant de norske i Wisla

  Granerud
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Sky-rytter ute av Tour de France

  Team Sky-rytter Gianni Moscon (24) er kastet ut av Tour de France fordi han gikk til angrep på en Fortuneo-rytter, Ifølge L'Equipe. Det skal ha skjedd i etterkant av søndagens etappe. Det var Tv2 som meldte om nyheten.

  CYCLING-FRA-TDF2018-SKY-ITA-MOSCON
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag