Ønsker å arrangere supercupfinalen

Rosenborg drømmer om å arrangere finalen mellom vinneren av Mesterligaen og Europaligaen i 2017.

Hroar Stjernen

Daglig leder i RBK, Hroar Stjernen, håper Rosenborg blir arrangør av supercupfinalen i 2017.

Foto: Vigdis Wågø-Wares / NRK

Om fire er feirer Rosenborg 100-årsjubileum. I forbindelse med jubileet ønsker klubben å få til en skikkelig markering.

– En supercupfinale i Trondheim vil sette Rosenborg og norsk fotball skikkelig på kartet. Det er et stort arrangement som ville blitt en kjempemarkering av jubileet vår, sier daglig leder Hroar Stjernen i RBK.

Har erfaring

Supercupfinalen har tidligere blitt arrangert hvert år i august i Monaco. Nå har imidlertid UEFA bestemt at kampene skal flyttes rundt om i Europa. Nasjoner som sjeldent arrangerer mesterskap skal prioriteres.

Rosenborg har tillegg lang erfaring med å arrangere Mesterligakamper.

– Jeg vil ikke spekulere i hvor stor sannsynligheten er for at vi får arrangere finalen. Men jeg vet at andre land med tilsvarende stadioner som vår har fått supercupfinalen, sier Stjernen.

Drømmer om Barcelona

En supercupfinale i Trondheim vil også gi en del logistiske utfordringer. Et stort antall tilreisende publikummere vil komme med fly. Det vil stille store krav til Trondheim lufthavn Værnes. Supporterne må bo på byens hoteller.

Men selv om veien er lang mot en eventuell finale, så har Stjernen allerede begynt å drømme om en ny festkveld på Lerkendal i høstmørket.

– Jeg regner med at Rosenborg vinner Mesterligaen i 2016 slik at vi blir et av finalelaga. På den andre siden av banen håper jeg Barcelona står, sier en håpefull Stjernen
.

Siste nytt

 • Fluorforbud vedtatt i FIS-styret

  Det internasjonale skiforbundet (FIS) vil gradvis fase inn et forbud mot fluorprodukter med mål om fullstendig nulltoleranse fra 2022/23-sesongen. Det ble vedtatt da styret i FIS holdt videomøte mandag.

  Allerede i fjor høst ble det besluttet at et fluorforbud skulle innføres i alle grener innen FIS, men styret ser at det kan bli vanskelig å ha en nullgrense allerede fra kommende sesong.

  I en pressemelding fra forbundet heter det at man skal teste ut en ny maskin for fluorkontroller gjennom sommeren, og at resultatene derfra skal være med på å sette en grense for hvor mye spor av fluor på skiene som skal være tillatt.

  Det vil innføres fluorkontroller i start- og målområdene i skirenn allerede fra november i år.

  Ski
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
 • Ingen positive koronatester

  Norges Fotballforbund konkluderer med at fase 1 av gjenstarten av toppfotballen har vært vellykket, men ber eliteserieklubbene vente med treningskamper.

  Det opplyser NFF i en pressemelding om den første evalueringsrapporten av den såkalte testpiloten for fotballen.

  – Treningskamper er en naturlig og viktig del av treningen inn mot sesongstart, og det er bred enighet i idrettsmedisinske miljøer om at treningskamper er viktig for å forebygge skader. NFF har likevel bedt klubbene vente med treningskamper de første to ukene, ettersom fellestreninger med kamp vil innebære noe reising, særlig for klubber helt nord i landet, sier elitedirektør Lise Klaveness i NFF.

  Eliteserien 2020
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Superligaen i England avsluttet

  De to øverste divisjonene i engelsk fotball for kvinner ble mandag avsluttet med umiddelbar virkning. Nå skal det diskuteres hvordan man skal avgjøre seriene.

  Englands fotballforbund (FA) skriver i en pressemelding at beslutningen om å avslutte sesongene i superligaen og mesterskapsserien er tatt i kvinnefotballens beste interesse.

  Dette skjer samtidig som at herrefotballen i Premier League prøver å få startet opp i juni.

  Britain Soccer Women's Super League
  Foto: John Walton / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal