Jensen-dobbel senket TIL: – Vi vet Mike er en målscorer

RBKs Mike Jensen scoret to mål da Tromsø ble slått ut av NM med 2-1 på Lerkendal.

Mike Jensen

RBK-spilleren Mike Jensen scoret to mål da Tromsø ble slått 2-1 i cupen.

Rosenborg - Tromsø 2-1 (1-0)

– Tromsø er et godt lag, og det var jevnt sist også. Vi er kjempeglade for å være videre i cupen, sier RBK-trener Per Joar Hansen til TV 2 etter kampen.

Mike Jensen sendte Rosenborg videre i cupen med to scoringer i 2-1-seieren mot Tromsø.

Rosenborg Tromsø

Tromsøs Zdenek Ondrásek scoret ett mål i 2-1-tapet.

Rosenborg - Tromsø

Rosenborg og Borek Dockal er videre til kvartfinale i NM.

Dermed er Rosenborg klare for kvartfinale i NM.

Jensen scoret først etter 43 minutter, før han doblet ledelsen et kvarter etter pause.

Spissen Zdenek Ondrásek reduserte for Tromsø etter 63 minutter, men det holdt likevel ikke for gjestene.

– Første halvtimen var svak, men etter pause hever vi oss. 2-0-målet er et kjempemål. Jeg synes vi hadde rimelig grei kontroll. Vi vet Mike (Jensen) er en målscorer, sier Hansen.

Lite underholdning

Ingen av lagene bød på festfotball de første 30 minuttene, og det ble knapt skapt en eneste sjanse. Begge lagene slet med å få til sitt eget spill og det haglet med feilpasninger.

Jonas Svensson fikk kampens første store sjanse etter 36 minutter. RBK-spilleren rev seg løs i feltet, men fikk bare til en svak heading fra god posisjon. Avslutningen gikk ned i bakken og langt over mål.

Etter 43 minutter lykkes RBK med etter en fin kombinasjon i Tromsøfeltet. Mike Jensen spilte vegg med Borek Dockal og danske Jensen banket inn til 1-0 fra skrått hold.

Dermed ledet hjemmelaget 1-0 til pause.

Ny Jensen-scoring

Tromsø fikk en kjempesjanse til å utligne rett etter pause. 51 minutter var spilt da Magnus Andersen kom alene med RBK-keeper Daniel Ørlund. Tromsø-spilleren var ikke kald nok, og Ørlund reddet fint til en corner.

Etter 60 minutter utnyttet RBK en kontring og doblet ledelsen til 2-0. RBK rullet opp et fint angrep og ballen havnet hos Mike Jensen som bredsidet inn 2-0 fra 10-12 meter.

Bare minutter senere reduserte Tromsø ved Zdenek Ondrásek. Spissen sto fint plassert inne i feltet og sleivet inn 2-1 fra rundt 12 meter.

Dermed ble det tent et nytt håp for gjestene fra nord.

Tromsø klarte aldri å true RBK i sluttminuttene, og trønderne er videre i cupen.

• Zuccarello vil spille ishockey-VM for Norge

Mats Zuccarello åpner for å spille årets ishockey-VM for Norge «om han blir tatt ut på laget».

Minnesota Wild er ikke med i årets NHL-sluttspill. Derfor er kalenderen fri for landslagsoppdrag for nordmannen. Han har ikke spilt VM for Norge siden i Russland i 2016.

– Det er lenge siden han har kunnet representere landslaget og har lyst til det nå, bekrefter Zuccarello-agent Kevin Skabo til nitten.no fredag ettermiddag.

Zuccarello spilte og scoret da det ble tap for Seattle Kraken i sesongens siste kamp i grunnspillet for Minnesota Wild. De var aldri skikkelig med i kampen om en plass i sluttspillet.

Under fredagens pressekonferanse kom han ifølge journalisten Michael Russo med følgende melding som Russo har lagt på X.

– Han sa at han spiller for Norge i VM om han kommer med på laget, skriver Russo.

NHL: Minnesota Wild at Tampa Bay Lightning