Hopp til innhold

RBK-veteran ut mot Fredrikstad

Rosenborg-veteran Ole Selnæs går hardt ut mot Fredrikstad etter at gjestane utligna til 1-1 på Lerkendal fem minutt på overtid.

– Eg har aldri vore med på maken, seier Selnæs til NRK og andre medier.

– Og eg har spelt fotball ganske lenge. Det er eit lag frå sekund éin som brukar eit halvt minutt kvar gong det er innkast eller femmeter. Det er frustrerande, men det er ingenting vi får gjort noko med. Vi må fokusere på oss sjølve. Effektiv speletid i dag er sikkert det lågaste eg har hatt i heile min karriere, held 29-åringen fram.

Snaue åtte minutt ut i 2. omgang broderte trønderane seg lekkert gjennom forsvaret til FFK, og etter nokon flotte berøringar frå Adrian Pereira, Noah Holm og Edvard Tagseth kunne Santeri Väänänen til slutt prikke inn 1-0 til vertane.

Eit angrepsvilleg RBK-mannskap viste musklar mot sesongens så langt store overrasking, og Johanssons mannskap styrte lenge mot tre poeng. På overtid sørga Kjelsrud Johansen for at det endte 1-1.

Dermed blir FFK verande på 3.-plass i Eliteserien, eitt poeng framføre Molde på 4.-plass. (NTB/NRK)

Siste nytt

 • Molde med komfortabel seier

  Molde hadde full kontroll hjemme mot danske Silkeborg, og vant 3–1 i første oppgjør i 2. kvalifiseringsrunde til Europaligaen.

  Vertene gikk ut i hundre på Aker stadion. Allerede etter bare to minutter fikk Markus Kaasa æren av å sende moldenserne i føringen.

  Vertene slapp derimot gjestene fra Danmark mer inn i kampen, noe de ble straffet for like etter halvtimen spilt, da Alexander Lind ble spilt fri sentralt i banen. 22-åringen ladet skuddfoten fra 20–25 meter, og sendte ballen bak Molde-keeper Karlstrøm.

  Like før hvilen avsluttet Wolff Eikrem et lekkert Molde-angrep, da han prikket ballen i mål.

  Like etter hvilen økte Kristian Eriksen på til 3-1, som også ble sluttresultatet.

  Tidligere på kvelden var også Brann og Tromsø i aksjon, som begge kjemper om plass i serieligaen.

  I Nederland endte det målløst mellom Go Ahead Eagles og Brann, etter en strålende kamp fra Brann-keeper Mathias Dyngeland.

  I Finland sørget Lasse Nordås for at Tromsø tok første stikk, og vant 1–0 over KuPS Kuopio.

  Returoppgjørene spilles 1. august.

  Molde-Silkeborg
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg
 • Brann holdt unna i Nederland – sikret sterkt resultat

  Mathias Dyngeland var i storform for Brann og kan ta sin del av æren for at de klarte 0-0 i Nederland mot Go Ahead Eagles i andre runde av Serieligaen-kvalifiseringen.

  Begge lag hadde sine sjanser, og det var ikke nødvendigvis en rolig affære til tross for at målene uteble.

  Det var de nederlandske vertene som var nærmest, og i sluttminuttene var Mathias Dyngeland god i Brann-målet og reddet en sen scoringsmulighet for Bobby Adekanye.

  Go Ahead Eagles-angriperen hadde flere sjanser i løpet av kampen, men han klarte ikke å få ballen i nettet.

  Helt på tampen skulle det bli tegn til drama likevel. Det var Blomberg som ble revet ned av Llansana. Dommer mente det var en åpenbar mulighet som ble fratatt og det resulterte i rødt kort.

  Brann tar imot Go Ahead Eagles på Brann Stadion torsdag 1. august. Nå vil de nok regnes som favoritter til å ta seg videre.

  Go Ahead Eagles ble nummer ni i nederlandsk æresdivisjon sist sesong og har ikke kommet i gang med 2024/2025-sesongen i hjemlig liga ennå.

  Tromsø og Molde har også levert sterkt i Europa torsdag kveld. I Serieliga-kvalifiseringen vant Tromsø 1-0 borte mot KuPS fra Finland, mens Molde vant 3-1 hjemme mot danske Silkeborg i kvalifiseringen til Europaligaen.

  Eliteserien i fotball 2024: Brann - Haugesund (1-1)
  Foto: Paul S. Amundsen / NTB
 • Ruud forbløffet av stjernefrafall: – Den største overraskelsen

  Casper Ruud møtte pressen i forkant av tennisturneringen i OL i Paris. Nordmannen blir regnet som en medaljekandidat, og flere tøffe konkurrenter har meldt frafall. Blant dem er Jannik Sinner, Holger Rune og Andy Murray.

  Det er spesielt ett av frafallene han reagerer på.

  – Sinner er den største overraskelsen og en av favorittene for medalje. Det er kjipt for ham og man ønsker alle som må stå over en «speedy recovery», sier han på en pressekonferanse.

  Likevel innrømmer han at OL ikke er det aller største å vinne for en tennisspiller.

  – I min verden er Grand Slam det største vi har, men det er hvert fjerde år og det er noe gjevt over å ha OL-medalje. Jeg er her for å gjøre mitt beste og representere landet, sier den norske tennisstjerna.

  Ruud selv skal møte japanske Taro Daniel i første runde. Om ting går relativt knirkefritt de første rundene, vil Ruud møte Daniil Medvedev i kvartfinalen.

  Sommer OL i Paris 2024; pressekonferanse med Casper Ruud
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal