NRK Meny
Normal

RBK-supporteren som kan slå ut Rosenborg: – Spesielt

OSLO/TYNSET (NRK): Fredrik Andresen har hatt fast plass i Kjernen og sesongkort på Lerkendal i en årrekke. I kveld kan han sende heltene fra RBK ut av cupen.

Fredrik Andresen

POLITI OG SPISS: Fredrik Andresen er RBK-supporter og spiss på Tynset som møter Rosenborg i cupen. FOTO: HARALD THINGNES

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg er fra Trondheim, og Rosenborg er laget jeg er oppvokst med. Klart dette er spesielt, sier Andresen.

Tynset-spissen håpet på RBK i 1. runde i cupen, men endte da opp med å score to i 3-1-seieren over Orkla. Belønningen kom i form av oppsettet for neste runde der serielederen blir sendt sørover til Nytrømoen.

– Selvfølgelig er det veldig stort for meg. Faren min dro meg med i Kjernen da jeg var 13-14 år, og vi har hatt sesongkort på Lerkendal helt frem til i fjor, forteller Andresen.

Ikke imponert

Tynset rykket ned fra 2. divisjon i fjor og ligger nå midt på tabellen på nivå fire der neste motstander heter Raufoss 2...

– Alle, absolutt alle, må ha en maksdag samtidig som Rosenborg må senke seg og undervurdere oss. Vi må være dyktige og heldige. Det kan skje, men det er selvsagt Norges beste lag vi snakker om her selv om ting ikke har fungert for dem i det siste, sier Andresen.

Det ble kalt en sensasjon i 1974 og det vil bli kalt det samme i 2017. Kråkerøy fra 3. divisjon får nok en sjanse til å slå ut Vålerenga.

– Hva syns du om årets RBK-utgave?

– De er veldig bra på papiret. Jeg håper det løsner for dem snart, men det kan godt vente til etter kampen mot oss. Det verste som kan skje for vår del er at vi taper. Og det er ikke noe kjempenederlag.

Syns RBK har vært heldige

Den unge Tynset-treneren Mats Lund har vært på flere klubbesøk på Lerkendal for å lære. Det han har sett av RBK så langt denne sesongen, har ikke imponert ham.

– Formen deres er ikke all verden. De har svakheter de også. Jeg syns de har vært heldige som har fått så mange poeng som de har. For vår del gjelder det å holde nullen lengst mulig og kanskje score tidlig selv. Dette blir et utrolig høydepunkt for hele klubben. Mange får oppleve dette kun én gang i livet, sier Lund.

– Det kommer nok masse folk på Tynset. Der vi må øve oss. Det er det dette handler om. Vi må bli bedre enn det vi er nå, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

Siste nytt

 • Ronaldo nærmer seg 300-klubben

  Cristiano Ronaldo har for alvor funnet målformen i La Liga. Real Madrid-stjernen gjorde sitt åttende seriemål på under en måned i 5-3-seieren borte mot Betis. Ronaldo er nå tre mål unna å ha scoret 300. ganger i den spanske toppdivisjonen.

  Ronaldo
  Foto: Paul White / AP
 • Svendsen får gå mixed-stafett

  Laget som får gå mixed-stafetten i skiskyting ble klart søndag kveld norsk tid. Det er følger (i alfabetisk rekkefølge): Johannes Thingnes Bø, Tiril Kampenhaug Eckhoff, Marte Olsbu, Emil Hegle Svendsen.

  Morten og broren
  Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
 • Ny seier for Team Ulsrud

  I natt slo de Danmark før Team Ulsrud i ettermiddag knuste USA i den niende omgangen, med 8-5. Den muligheten fikk de etter en amerikansk kjempeblemme i 5. omgang. Med tre seiere er nå Norge på en delt fjerdeplass. Det er de fire beste som når en semifinale.

  OLYMPICS-2018-CURL-M-RR-USA-NOR/
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Curling innledende runder
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Skøyter 500 m menn
OL i Pyeongchang: Hopp, lagkonkurranse menn
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang