NRK Meny
Normal

RBK-sjef mener Riise gjør seg selv til offer

Rosenborgs organisasjonsleder Trond Alstad mener John Arne Riise setter et offerstempel på seg selv og kaller samarbeidet med Betsson for «hodeløs flørting».

Riise

BLIR AVSLÅTT: John Arne Riise har et uttalt ønske om å spille i Norge, men hans rolle som bettingambassadør er uforenlig med Norges Fotballforbunds samarbeid med Norsk Tipping.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Rosenborg har publisert blogginnlegget «Spillmonopolet, Hangeland og Rosenborg Ballklub» på sine nettsider.

Her forsvarer Alstad det norske spillmonopolet og norsk idretts samarbeid med Norsk Tipping, men det er én setning som stjeler oppmerksomheten.

– Hører ikke hjemme noe sted

Innlegget kommer i kjølvannet av spilldebatten, som blusset opp da Betsson-ambassadør John Arne Riise ønsket seg tilbake til eliteserien.

Sunnmøringen har for eksempel ikke lagt skjul på at han kan tenke seg å spille for Brann.

Problemet er likevel åpenbart: Norges Fotballforbund tillater ikke klubber å knytte seg til spillere som samarbeider med en konkurrent til sponsoren Norsk Tipping.

RBK-sjef Alstad argumenterer først for klubbens syn i saken, men på tampen blir Riise nevnt.

«John Arne Riises hodeløse flørting med Betsson og offerstempelet han setter på seg selv, enten han er på catwalken eller i Holmenkollen, skal vi la ligge i denne omgangen».

Riise skapte overskrifter da han hevdet å ha blitt bedt om å forlate Holmenkollen på grunn av sin rolle i spillselskapet – noe skiforbundet blankt avviste.

– Han går til direkte angrep på John Arne Riise. Det hører ikke hjemme noe sted, mener Kim Rud Petersen i Betsson.

Han får støtte av flere i kommentarfeltet på Rosenborgs nettsider, og Riise-kommentaren har også blitt kritisert i sosiale medier.

Petersen selv omtalte innlegget som «nedlatende, uverdig og ufint».

– Det er mulig Trond Alstad mener det privat, men da bør han holde det privat og ikke på en blogg hos norske største fotballklubb, mener Petersen.

– Ikke overraskende at vi er uenige

Riise, som ikke har besvart NRKs henvendelser, har selv engasjert seg i debatten og diskutert spillmonopolet i sosiale medier.

Petersen mener imidlertid at Alstad tar personen og ikke saken.

Organisasjonssjef Trond Alstad forklarer timingen med at bloggen «har ligget på vent».

– Poenget, som ikke er overraskende, er at RBK står bak ordningen med spillmonopol og at det føres penger tilbake til idretten. Det er poenget med hele saken. At vi og Betsson ikke er enige, er heller ikke overraskende.

– Riises samarbeid beskrives som «hodeløs flørting», og det hevdes at han påtar seg en offerrolle. Hva mener du med det?

– I stedet for å snakke sin sak, som Betsson ofte gjør bra, må man se på hva som står. Det står at vi skal la Riise ligge.

– Men han blir jo dratt frem?

– Vårt svar er at vi forholder oss til hovedpoenget i saken. Det er å understreke RBKs standpunkt (i debatten), svarer Alstad.

Han kjenner seg ikke igjen i påstanden om at det er et angrep på person.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM feltritt: Terreng
EM feltritt: Terreng
Terreng
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
Eliteserien: Lillestrøm - Vålerenga
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Lillestrøm - Vålerenga
Toppidrettsveka