NRK Meny
Normal

RBK sendes ikke på TV - Celtic nekter å selge kampen

Kun to dager før e-cupkampen mellom Celtic og Rosenborg i Glasgow, ga skottene Viasat-ledelsen beskjed om at de ikke ønsker at kampen vises på TV.

Champions League kvalifisering 2017: Rosenborg - Dundalk 2-1 (3-2)

IKKE PÅ TV: RBK-spillerne jubler for scoring mot Dundalk i forrige runde i kvalifiseringen.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

– Jeg må si jeg er overrasket, ja, sier Anne Tufte, sportssjef i MTG Sport Norge, til NRK.

Viasat hadde til intensjon å sikre seg mesterligakvalifiseringskampen onsdag kveld, men etter å ha vært i dialog med Celtic i flere dager kom beskjeden mandag. Skottene ønsker rett og slett ikke at kampen skal vises på TV - hverken i Norge eller andre steder.

– Vi har forsøkt i flere dager, men de vil dessverre ikke selge. De vil ikke at kampen skal gå på TV, sier Tufte.

Etter det NRK forstår skal den skotske storklubben frykte ulovlig streaming og færre tilskuere på stadion dersom matchen sendes på TV. Det ser likevel ut til at Celtic-TV planlegger å sende kampen til sine abonnenter utenfor Storbritannia og Irland.

Viasat gir opp

Siden beskjeden er at Celtic ikke ønsker å selge oppgjøret til et TV-selskap, tyder ingenting på at andre enn Viasat kan nå gjennom hos de grønne og hvite. Det er klubbene selv og ikke UEFA som sitter på rettighetene til hjemmekampene i kvalifiseringen.

– Vi har forsøkt i flere dager, men nå gir vi nok opp. Jeg er skuffet på vegne av RBK-supporterne, sier Tufte.

IKKE TV-PRODUKSJON: Celtic frykter tomme tribuner dersom matchen mot RBK vises på TV.

Foto: Scott Heppell / AP

Også tidligere har Celtic nektet å selge rettighetene til e-cupkamper. Dette skjedde i 2014 da Henning Bergs Legia Warszawa gjestet Ronny Deilas Celtic, men den gang ble kampen spilt i Edinburgh og Celtic fryktet lave tilskuertall dersom kampen ble produsert for TV.

– Dette er fullstendig opp til Celtic. For oss er dette totalt utenfor kontroll. Hjemmekampen går på TV, men Celtic kontrollerer fullstendig sin, og har sine grunner. Det er lite vi kan gjøre med det, dessverre, skriver RBKs sportssjef Stig Inge Bjørnebye i en SMS til NRK.

– Det er veldig synd for all fansen og supporterne som ikke får sett kampen, sier daglig leder Tove Moe Dyrhaug.

Oppgitt Kjernen-leder

– Jeg synes det er veldig egoistisk og lettvint. Jeg kjenner på at norske supportere og RBK-supportere blir pisset på av Celtic. Så store og gode er de ikke, sier Kjernen-talsmann Espen Viken.

Kjernen-lederen synes det burde vært mulig å selge kampen til for eksempel Rosenborg (rbk.no), men han forstår også at det kanskje ikke gir noen garanti mot ulovlig streaming.

– Jeg har full forståelse for at Celtic frykter det (ulovlig streaming), men kanskje er verden sånn. Kanskje er det ikke så mye annet å gjøre enn å jobbe systematisk mot det på andre måter.

PS! Returkampen på Lerkendal neste onsdag klokken 20.45 sendes på Viasat 4.

Siste nytt

 • Molde slo tilbake

  Molde vann 3–0 heime mot Stabæk i kveld. Dermed slo dei tilbake på første forsøk etter 1-0-tapet mot Kristiansund. Fredrik Aursnes og Eirik Hestad scora begge før kvarteret var spelt, medan innbytar Mattias Moström slo til med eit lekkert mål i det 90. minutt.

  Fredrik Aursnes og Eirik Hestad
  Foto: Arne Flatin / NRK
 • Vil sende dommaren til Haag

  Serbia-trenar Mladen Krstajic er svært skuffa over at Aleksandar Mitrovic ikkje fekk straffe i 2-1-tapet mot Sveits. – Dommaren (tyske Felix Brych) burde ha blitt sendt til Haag, rasar Krstajic – og siktar til byen der den internasjonale straffedomstolen ligg.

  FBL-WC-2018-SRB-PRESSER
  Foto: OZAN KOSE / AFP
 • Vrakar Ôzil og Khedira

  Verken Mesut Özil eller Sami Khedira får fornya tillit når Tyskland møter Sverige i kveld. Marco Reus og Sebastian Rudy tek deira plassar i 11-aren. Dessutan kjem Jonas Hector og Antonio Rüdiger inn for Marvin Plattenhardt og Mats Hummels i forsvaret.

  SOCCER-WORLDCUP-GER-SWE/PREVIEW
  Foto: FRANCOIS LENOIR / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: Tyskland - Sverige