NRK Meny
Normal

RBK sendes ikke på TV - Celtic nekter å selge kampen

Kun to dager før e-cupkampen mellom Celtic og Rosenborg i Glasgow, ga skottene Viasat-ledelsen beskjed om at de ikke ønsker at kampen vises på TV.

Champions League kvalifisering 2017: Rosenborg - Dundalk 2-1 (3-2)

IKKE PÅ TV: RBK-spillerne jubler for scoring mot Dundalk i forrige runde i kvalifiseringen.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

– Jeg må si jeg er overrasket, ja, sier Anne Tufte, sportssjef i MTG Sport Norge, til NRK.

Viasat hadde til intensjon å sikre seg mesterligakvalifiseringskampen onsdag kveld, men etter å ha vært i dialog med Celtic i flere dager kom beskjeden mandag. Skottene ønsker rett og slett ikke at kampen skal vises på TV - hverken i Norge eller andre steder.

– Vi har forsøkt i flere dager, men de vil dessverre ikke selge. De vil ikke at kampen skal gå på TV, sier Tufte.

Etter det NRK forstår skal den skotske storklubben frykte ulovlig streaming og færre tilskuere på stadion dersom matchen sendes på TV. Det ser likevel ut til at Celtic-TV planlegger å sende kampen til sine abonnenter utenfor Storbritannia og Irland.

Viasat gir opp

Siden beskjeden er at Celtic ikke ønsker å selge oppgjøret til et TV-selskap, tyder ingenting på at andre enn Viasat kan nå gjennom hos de grønne og hvite. Det er klubbene selv og ikke UEFA som sitter på rettighetene til hjemmekampene i kvalifiseringen.

– Vi har forsøkt i flere dager, men nå gir vi nok opp. Jeg er skuffet på vegne av RBK-supporterne, sier Tufte.

IKKE TV-PRODUKSJON: Celtic frykter tomme tribuner dersom matchen mot RBK vises på TV.

Foto: Scott Heppell / AP

Også tidligere har Celtic nektet å selge rettighetene til e-cupkamper. Dette skjedde i 2014 da Henning Bergs Legia Warszawa gjestet Ronny Deilas Celtic, men den gang ble kampen spilt i Edinburgh og Celtic fryktet lave tilskuertall dersom kampen ble produsert for TV.

– Dette er fullstendig opp til Celtic. For oss er dette totalt utenfor kontroll. Hjemmekampen går på TV, men Celtic kontrollerer fullstendig sin, og har sine grunner. Det er lite vi kan gjøre med det, dessverre, skriver RBKs sportssjef Stig Inge Bjørnebye i en SMS til NRK.

– Det er veldig synd for all fansen og supporterne som ikke får sett kampen, sier daglig leder Tove Moe Dyrhaug.

Oppgitt Kjernen-leder

– Jeg synes det er veldig egoistisk og lettvint. Jeg kjenner på at norske supportere og RBK-supportere blir pisset på av Celtic. Så store og gode er de ikke, sier Kjernen-talsmann Espen Viken.

Kjernen-lederen synes det burde vært mulig å selge kampen til for eksempel Rosenborg (rbk.no), men han forstår også at det kanskje ikke gir noen garanti mot ulovlig streaming.

– Jeg har full forståelse for at Celtic frykter det (ulovlig streaming), men kanskje er verden sånn. Kanskje er det ikke så mye annet å gjøre enn å jobbe systematisk mot det på andre måter.

PS! Returkampen på Lerkendal neste onsdag klokken 20.45 sendes på Viasat 4.

Siste nytt

 • Beskyldes for å ha dopet hundene

  Ledelsen for Iditarod-løpet i Alaska i USA anklager Dallas Seavey, som har vunnet løpet fire ganger, for å ha dopet hundene sine. Selv nekter 30-åringen for å ha gitt forbudte stoffer til dem i årets løp, og han har trukket seg fra neste års løp i protest.

  Dallas Seavey
  Foto: Mark Thiessen / AP
 • New York Rangers tapte igjen

  Mats Zuccarello og New York Rangers gikk på nok en smell da de tapte 1-4 mot San Jose Sharks natt til tirsdag. Lørdag fikk Rangers en kjærkommen opptur med en 4-2-seier, men mandag ble det nytt tap. Laget har nå tapt åtte av sesongens ti kamper.

  Feiret scoring
  Foto: Adam Hunger / Ap
 • Ronaldo ble årets spiller

  Cristiano Ronaldo ble kåret til årets spiller under FIFAs prisutdelingsgalla i London mandag. Real Madrid-stjernen har vunnet priser på løpende bånd de siste sesongene. Mandag stakk han av med en ny gjev utmerkelse – i kamp med Barcelonas Lionel Messi og Paris Saint-Germains Neymar.

  FBL-FIFA-AWARDS
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-kvalifisering fotball, kvinner: Nederland - Norge
4-4-2 VM-kvalifisering fotball kvinner: Nederland - Norge
VM-kvalifisering fotball: Nederland - Norge