Normal

RBK sendes ikke på TV - Celtic nekter å selge kampen

Kun to dager før e-cupkampen mellom Celtic og Rosenborg i Glasgow, ga skottene Viasat-ledelsen beskjed om at de ikke ønsker at kampen vises på TV.

Champions League kvalifisering 2017: Rosenborg - Dundalk 2-1 (3-2)

IKKE PÅ TV: RBK-spillerne jubler for scoring mot Dundalk i forrige runde i kvalifiseringen.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

– Jeg må si jeg er overrasket, ja, sier Anne Tufte, sportssjef i MTG Sport Norge, til NRK.

Viasat hadde til intensjon å sikre seg mesterligakvalifiseringskampen onsdag kveld, men etter å ha vært i dialog med Celtic i flere dager kom beskjeden mandag. Skottene ønsker rett og slett ikke at kampen skal vises på TV - hverken i Norge eller andre steder.

– Vi har forsøkt i flere dager, men de vil dessverre ikke selge. De vil ikke at kampen skal gå på TV, sier Tufte.

Etter det NRK forstår skal den skotske storklubben frykte ulovlig streaming og færre tilskuere på stadion dersom matchen sendes på TV. Det ser likevel ut til at Celtic-TV planlegger å sende kampen til sine abonnenter utenfor Storbritannia og Irland.

Viasat gir opp

Siden beskjeden er at Celtic ikke ønsker å selge oppgjøret til et TV-selskap, tyder ingenting på at andre enn Viasat kan nå gjennom hos de grønne og hvite. Det er klubbene selv og ikke UEFA som sitter på rettighetene til hjemmekampene i kvalifiseringen.

– Vi har forsøkt i flere dager, men nå gir vi nok opp. Jeg er skuffet på vegne av RBK-supporterne, sier Tufte.

IKKE TV-PRODUKSJON: Celtic frykter tomme tribuner dersom matchen mot RBK vises på TV.

Foto: Scott Heppell / AP

Også tidligere har Celtic nektet å selge rettighetene til e-cupkamper. Dette skjedde i 2014 da Henning Bergs Legia Warszawa gjestet Ronny Deilas Celtic, men den gang ble kampen spilt i Edinburgh og Celtic fryktet lave tilskuertall dersom kampen ble produsert for TV.

– Dette er fullstendig opp til Celtic. For oss er dette totalt utenfor kontroll. Hjemmekampen går på TV, men Celtic kontrollerer fullstendig sin, og har sine grunner. Det er lite vi kan gjøre med det, dessverre, skriver RBKs sportssjef Stig Inge Bjørnebye i en SMS til NRK.

– Det er veldig synd for all fansen og supporterne som ikke får sett kampen, sier daglig leder Tove Moe Dyrhaug.

Oppgitt Kjernen-leder

– Jeg synes det er veldig egoistisk og lettvint. Jeg kjenner på at norske supportere og RBK-supportere blir pisset på av Celtic. Så store og gode er de ikke, sier Kjernen-talsmann Espen Viken.

Kjernen-lederen synes det burde vært mulig å selge kampen til for eksempel Rosenborg (rbk.no), men han forstår også at det kanskje ikke gir noen garanti mot ulovlig streaming.

– Jeg har full forståelse for at Celtic frykter det (ulovlig streaming), men kanskje er verden sånn. Kanskje er det ikke så mye annet å gjøre enn å jobbe systematisk mot det på andre måter.

PS! Returkampen på Lerkendal neste onsdag klokken 20.45 sendes på Viasat 4.

Siste nytt

 • Alternativ trening for Moan

  Magnus Moan fikk et ublidt møte med reklamegjerdene i bunnen av hoppbakken i Planica søndag. Verst gikk det utover skulderen. Moan melder nå på sin Twitter-konto at det blir alternativ trening de kommende dagene.

  Magnus Moan
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Dustin Johnson ny golf-topp

  Medan golf-verda jubla for Tiger Woods' siger i Tour Championship, nytta Dustin Johnson høvet til å overta toppen av golf-rankingen.

  Johnson blei nr 3, og det var akkurat nok til å passere Justin Rose som enda på fjerdeplass i turneringa.

  Woods avanserte frå 21. til 13.-plass med sin siger.

  Dustin Johnson
  Foto: SAM GREENWOOD / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Lillestrøm - Tromsø
Team Ingebrigtsen