NRK Meny
Normal

Her skal RBK spille om drøye tre uker

På Lerkendal graves nå en tredjedel av gressmatta opp, kort tid før første hjemmekamp.

Det er under en måned til første hjemmekamp på Lerkendal, men gressamtta ser ut som et byggefelt.

Gravemaskiner og hjullastere jobber på spreng for å forbedre dreneringen på Lerkendal. Nytt gress skal være klart til hjemmekamp 1. april.

– Dette er helt trygt, og jeg er hundre prosent sikker på at vi kommer i mål til rett tid. Det kommer seks trailere med nytt gress fra Nederland uka før påske, og det legger vi ut på et par dager, sier Rosenborgs banemester, Anders Øien, selvsikkert.

Banemester Anders Øien

Banemester Anders Øien er helt trygg på at gressmatta på Lerkendal er klar til første hjemmekamp, 1. april.

Foto: Tone Iversen / NRK

2.400 kvadratmeter gress skal erstattes fordi dreneringen er for dårlig. Det er omtrent en tredjedel av hjemmebanen til Rosenborg.

Nå jobber folk på spreng for å gjøre gressmatta spilleklar til første hjemmekamp mot Brann, 1. april. I horisontalt snøvær står gravemaskiner, hjullastere og folk med river på jordgrunnen på Lerkendal.

– Etter siste kamp i fjor bestemte vi at vi måtte gjøre noe med dreneringen. Når vi nå har fått tina ned banen var det frem med gravemaskinen, og av med topplaget. En fin gressbane ha god drenering, sier Øien.

– Skal slå Brann på nytt gress

Gressmatta på Lerkendal ble lagt for et par år siden, og erfaringene fra det arbeidet gjør banemesteren trygg på at gresset skal spire flott når Rosenborg tar imot bergenserne 2. påskedag.

– Da vi la banen for noen år siden gikk det knirkefritt, og vi spilte kamp på Lerkendal etter bare en liten uke. Det samme klarer vi denne gangen, sier Øien, som også har store forhåpninger for første hjemmekamp.

– Alt blir tipp topp her etter påske, og vi skal sørge for at RBK slår Brann også, ler Øien.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Det graves på Lerkendal kort tid før seriestart

En tredjedel av gressbanen graves opp og erstattes med nytt gress. Årsaken er for dårlig drenering.

Foto: Odd Rune Wolden / NRK

Mange tap i oppkjøringen

Hittil i sesongen har imidlertid ikke Rosenborgs resultater vært like positive som banemesteren er.

På sju treningskamper har trønderne én seier, én uavgjort og fem tap.

Onsdag kveld kommer laget hjem fra treningstur i Marbella i Spania. Resultatene hittil i år bekymrer ikke tidligere RBK-profiler på Brakka i Trondheim.

– I 2013 har det vært mye positivt. Vi må ikke være redde for å si at vi skal ligge i toppen, og at vi har lyst til å vinne. Når det er sagt har vi en vei å gå i forhold til bygging av et lag. Vi har skifta ut mange spillere siden 2010, og da tar det litt tid, sier tidligere spiller, Gøran Sørloth, som nå er varamedlem i RBK-styret.

Også tidligere direktør, Nils Skutle, er positiv før årets sesong.

Nils Skutle

Tidligere RBK-direktør, Nils Skutle, er optimistisk før årets sesong.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

– Jeg har stor tro, og er optimistisk. Men som Nils Arne har sagt, det er mange som har sagt de vil bli seriemestere, men det er få som blir det. Det handler om å ha en klar spillestil og prestere godt sammen, sier Skutle.

Jobber hele påska

Arbeidsfolkene på Lerkendal graver nå 10–15 centimeter ned i jorda før det er klart for å legge nytt friskt gress i løpet av påskeuka.

– Da bruker vi en leggemaskin, og kjører rullene på ti og ti meter om gangen. Så er det på med valsen etterpå, og deretter må vi gjødsle slik at røttene fester seg ordentlig, sier Øien.

Han er forberedt på å jobbe seg gjennom påskehøytiden, for gresset skal på plass.

– Påska har alltid vært arbeidstid for meg de siste tolv sesongene, så det er ingen problem. Vi skal ha et ansiktsløft både her og der, så det ser litt byggeplass ut her for tiden, men vi skal nok greie å få Lerkendal så fin som vi kan, forsikrer Øien.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste nytt

 • Opdal ute i to måneder

  Starts keeper Håkon Opdal er ute i to måneder grunnet en ankelskade, melder Fædrelandsvennen.

  Keeperen pådro seg en ankelskade på oppvarming før kampen mot Vålerenga, som Start tapte 1–6.

  d
  Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix
 • Mjelde på årets lag i England

  Maren Mjelde er på årets lag i den engelske eliteserien, kåret av spillerne selv.

  Den norske spilleren har hatt en strålende sesong med Chelsea, og kjemper om tre titler med den engelske klubben.

  9488661ax Arsenal Women vs Chelsea Ladies, FA Women's Super League FA WSL1, Football, Meadow Park, Borehamwood, Hertfordshire, United Kingdom - 01 Apr 2018
  Foto: TGSPhoto/REX/Shutterstock / Shutterstock
 • PSG klar for cupfinale

  Paris Saint Germain er klare for finalen i den franske cupen etter å ha slått Caen 3-1 Nå venter 3.-divisjonslaget Les Herbiers. PSG har fra før sikret ligagullet, og sikter seg inn mot sin fjerde cupseier på rad, som vil være ny rekord for klubben.

  PSG
  Foto: Charly Triballeau / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag