Dette er de «verste» RBK- og Molde-spillerne

To erkerivaler barker igjen sammen til toppkamp. Molde og Rosenborg elsker å hate hverandre, og her kan du sjekke tidligere spillere og supporteres topp tre-verstinglister.

Magne Hoseth

Lederen i Moldes fotballklubb, Tornekrattet, mener hatet mellom klubbene aldri vil forsvinne. Han innrømmer at de har lite til overs for trønderne i Molde.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Det er gøy å erte motparten, jeg husker spesielt godt at Mini Jakobsen irriterte Molde. Når vi vant, ble de ekstra sure på han. Det er vel derfor det stadig blir kalt et hatoppgjør, fordi vi erter hverandre på banen, sier tidligere Rosenborg-spiller, Christer Basma.

RBK-Molde søndag klokka 18.00:
Følg kampen mellom erkerivalene minutt for minutt her

Basma velger Hoseth

LA MANGA 2008

Tidligere Rosenborg-spiller Christer Basma gledet seg alltid til å spille mot Molde for da var det mye stemning på tribunene.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Det er klart for nok ett oppgjør mellom rivalene fra Trondheim og Rosenes by. Christer Basma synes det var ekstra gøy å spille mot Molde fordi det alltid var stemning på kampene.

– Det var mye liv blant publikum både borte og hjemme. Når vi spilte mot Brann og Vålerenga var det også intens stemning, minnes Basma.

NRK ba om en uhøytidelig liste over motspillere de misliker. Basma understreker at han likte alle Molde-spillerne godt utenfor fotballbanen, det var kun når de tok på seg drakta at de ble konkurrenter.

Basmas' topp tre verste spillere på Molde:

1. Magne Hoseth, det var veldig artig at han ble så sur hvis vi vant, sier Basma.

2. Daniel Berg Hestad, han hengte seg på Magne og ble hissig, sier Basma.

3. Trond Strande, han var også av den typen. Han hatet å tape, og derfor terget vi han litt med det. Om man i tillegg er kaksete er det ekstra ille for han å tape, sier Basma.

Rivalisering kun på banen

Knut Anders Fostervold

Tidligere Molde-spiller Knut Anders Fostervold forteller at det var mer erting enn hat mellom spillerne.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Tidligere Molde-spiller Knut Anders Fostervold, forteller at han aldri har hatet noen på Rosenborg.

– Det var, og er, mer hat blant supporterne, men vi spillerne er profesjonelle, sier Fostervold.

Hvis Fostervold likevel skal trekke frem tre personer som han ble irritert på under tidligere kamper, kommer Mini Jakobsen, John Carew og Jan Derek Sørensen godt til minne.

Mini slag med leppa hele tiden og Carew var så god, det var vanskelig for oss forsvarsspillere å stoppe han. Sørensen irriterte meg litt fordi han sutret og klaget så mye, sier Fostervold.

Likevel forteller han at det kun var på banen det var antydning til rivalisering, det var aldri noe alvorlig innblandet.

– Det var ekstra gøy å slå Rosenborg, men jeg mislikte ingen. Det var sterke rivaler og de stakk seg fram blant de andre lagene, sier Fostervold.

– Vanskelig å velge bare tre

Spillerne NRK har snakket med mener altså det aldri har vært noe hat, men at det snarere kan kalles erting.

Hos mange av supporterne er hatet fortsatt til stede.

Eivind Aanes, leder i Moldes supporterklubb Tornekrattet, synes det er vanskelig å velge ut kun tre av de verste spillerne. Han kunne godt ha tatt med hele laget.

Likevel kom han frem til de han liker minst på trønderlaget.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

bart forbudt
Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Aanes' topp tre verste spillere på Rosenborg:

1. Nicki Bille Nielsen, han er en oppblåst type som egentlig ikke har vist noe stor prestasjon, han er heller ikke spesielt god, sier Aanes.

2. Mikael Dorsin, han liker jeg rett og slett ikke.

3. Daniel Örlund, han er en jævel på å dra ut tida under kampene.

Aanes mener hatet mellom klubbene aldri kommer til å forsvinne fordi Molde misliker Rosenborg veldig sterkt.

– På kampen den fjerde mai tror jeg Rosenborg blir rundspilt i 87 minutt. Jeg tror trønderne tar det ut 100 prosent i de første fem minuttene, men deretter vinner vi i alle fall 2-0, sier Aanes.

– Viktig for trøndernes stolthet

Kenneth Kjelsnes

Kenneth Kjelsnes, talsperson for Kjernen, mener Rosenborg har mye å revansjere.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Kenneth Kjelsnes, talsmann for Kjernen, vil derimot ikke legge frem noen liste. Han har ikke hat mot noen av spillerne, men synes aldri det er morsomt å tape mot Molde.

– Jeg er veldig spent, selv om Molde er svekket, har de vist seg bra her på vårparten. Vi har mye vi skal revansjere, det er viktig for stoltheten til trønderne at vi vinner, sier Kjelsnes.

– Hatet er borte

Rosenborg-legenden Roar Strand tror søndagens oppgjør blir spennende fordi det er det beste laget Rosenborg har møtt på lang tid.

– Jeg synes Molde har gjort det bra i oppfølginga. Hatet er derimot borte blant spillerne, og mer til stede blant publikum, tror Strand.

Følg RBK-Molde søndag klokka 18:
Følg kampen mellom erkerivalene minutt for minutt her

Siste nytt

 • Begge lag fortsatt uten seier

  Det aller meste skjedde før pause i 1-1-kampen mellom Newcastle og Leeds i Premier League fredag kveld.

  13 minutter var spilt da Raphinha ga Leeds ledelsen på Newcastles hjemmebane St. James' Park.

  To minutter før pause kom utligningen i det som var en morsom, sjanserik og underholdende 1. omgang. Banens beste i de første 45 minuttene, Allan Saint-Maximin, sto bak scoringen.

  Newcastle tok dermed sitt andre poeng på to kamper og ligger under streken. Leeds har heller ikke vunnet noen kamper ennå og står med tre poeng etter tre uavgjorte på fem kamper.

  Premier League - Newcastle United v Leeds United
  Foto: Scott Heppell / Reuters
 • ESPN: Pelé tilbake på sykehuset

  Fotballegenden Pelé er tilbake på intensivavdelingen på sykehuset bare tre dager etter at han ble skrevet ut. Det melder ESPN Brasil fredag. Han skal være innlagt på São Paulo’s Albert Einstein Hospital.

  80-åringen fikk nylig fjernet en svulst på tykktarmen, men helsetilstanden skal tilsynelatende ha forverret seg etter at han ble utskrevet.

  Opplysningene er ikke bekreftet av sykehuset.

  Mange regner Pelé for å være tidenes beste fotballspiller. Han vant VM tre ganger med Brasil i 1958, 1962 og 1970.

  Pele, Edson Arantes do Nascimento, Pelé
  Foto: Matt Rourke / AP
 • Ruud vant første kampen i Davis Cup

  Casper Ruud sørget for at Norge fikk en best mulig start på Davis Cup-kampen mot Usbekistan da han slo Khumogun Sultanov 2-0 i sett (6-3, 6-3).

  Lagene spiller på nivå 1.

  Casper Ruud er ranket som nummer ti i verden og var naturlig nok stor favoritt mot Sultanov som er ranket som nummer 418 i verden.

  Ruud tok det første settet nokså enkelt etter 29 minutters spill. I det andre settet trengte Ruud litt ekstra tid på å avgjøre. Usbekeren brøt Ruuds serve på stillingen 5-2 til nordmannen. Ruud brøt direkte tilbake og tok settet 6-3. Dermed var seieren sikret til 1-0-ledelse for Norge.

  Viktor Durasovic fulgte opp med 6-4,6-4 over Dennis Istomin og sørget for at Norge har en 2-0-ledelse på nivå 1 foran lørdagens kamper.

  Casper Ruud
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal